2500 TL'ye kadar GTX 1080Ti için 2K monitor önerisi

Bende uzun zamandır hem arayışta hemde beklemedeyim. Geçtiğimiz günlerde bir konu açıp bilgi sahibi arkadaşların deneyiminden de faydalandım, güzel tavsiye ve fikirler de edindim sağolsunlar, fakat alışverişi yapma kısmına geldiğinde işler değişiyor.
Bana ekran kartım, gelecekte neyi planladığım yada yapabileceğim belli olmadığı için nokta atışı bir tavsiyede bulunamadılar doğal olarak, zaten benim de evet bu deyip alamayışım bundandı.
144 HZ in gereksiz olduğu 2K nın gereksiz olduğu vs gibi tavsiyeler aldım fakat en nihayetinde en orta kararın 2K 144 olduğuna ısrarla kanaat getirdim.
Sebebine gelirsek konumda da belirttiğim gibi, Msi Optix MAG27CQ indirimlerle 2500 TL ye bulunuyor hatta şu an Amazonda yine bu civardayken 2K 75 HZ bir monitöre yine bu fiyatları vermek mantıklı gelmiyor. Bugün hangi firmaya girseniz filtrede 2K - VA - 75 HZ diye arama yapsanız zaten bu fiyat bandında ürünler çıkıyor karşınıza. Aynı şekilde Full HD çözünürlükte VA ve 144 HZ kategorisinde tavsiye edilen ürünlerin hepsi 2000 TL civarındayken bu ürünlerde pişmanlık yaratacak gibi geliyor.
Dell S2716DG monitörde geçtiğimiz günlerde 2700 TL ye düşmüştü, her ne kadar bu ürünlerde kronik sorunlar olduğu söylense de son dönem de çözüme ulaştığı yönünde yorumlar okuyorum.
 
Arkadaşlar kasaya yeni fan almıştım onu takayım diye 15 dakika uzaklaştım bir sürü tavsiye gelmiş teşekkür ederim.
Bu ürün FreeSync. Konu sahibinde nvidia ekran kartı var sanırım. Dolayısıyla g-sync bir monitör almalı.
Bu fiyata G-SYNC olmadığını bildiğim için aradığım özelliklere koymadım. Free SYNC'ye takılmamak lazım artık o her gaming monitör için standart halde.

https://www.amazon.com.tr/Optix-MAG...ds=mag27cq&dpPl=1&dpID=51-dBb7ZU8L&ref=plSrch

Ben olsam kaçırmam :) Bu arada 1070Ti’dan 1080Ti’a geçmeniz biraz lüks olmuş gibi. Kaç liraya aldınız ve modeli nedir?

:X3::X3::sansür::sansür: Söylesem zor inanırsınız. MSI Gaming X 11G modeli, 2 aylık tertemiz kart fiyatı ise
üçbinikiyüztele
:D:D

Açıkcası curvedlara sıcak bakmıyorum ama 1080Ti alarak tarzımı değiştirdim neden diyecek olursanız, yıllardır onlnie FPS oynuyorum ancak 1080Ti'ı TN panel monitör ile kullanmak istemediğim için 2K offline oyunlara geçeyim dedim. Biraz araştırdım 2.el 2Bin TL'ye buldum 1 yıl olmuş alınalı şu an için en yakın gelen model bu biraz daha inceleyeyim bakalım.

Senden bir monitör önerisi bekliyoruz. Bakalım o bütçeye dediğin gibi bir monitör bulup önerebilecek misin? Belli bir bütçe varken buna göre hareket edilir. O zaman 5000 TL'ye sistem toplamak isteyen birine 9000 TL'ye sistem önerelim. Nede olsa daha iyi olacak. Önerilen monitör gayet iyi bir monitör ve o fiyat bandında alınabilecek en iyi ürünlerden. Eleştiri yapacağınıza önce öneride bulunun daha sonra eleştirinizi yaparsınız.

Kime söylüyorsun anlamadım?

2.500 TL dediğinin farkındayım konunun genelini okuduğunuzu ve 3.500 TL'lik monitörü neden önerdiğimi gördüğünüzü umuyorum.
Bunu almam çok çok zor ancak 2.el 2500 civarına bulabildim gerçekten iyi monitör listemde şu an (y)
@JeaLeusy üst sınırım 2.500 demiş.

Lg 27 27UD58-B 5ms HDMI+ Display 4K UHD IPS FreeSync Gaming Monitör öneriyorum ben. Hem 1080 Ti 4K kartı olduğu için, hem gelecekte güncelleme yapıldığı zaman monitör güncellemesine gerek duyulmayacağı için.
Dışardan bakınca özellikler olarak çok iyi duruyor ama kullananların yorumları beni biraz şüphelendirdi açıkcası. Yorumları dikkate alan birisiyim.
4K veya 2K 144 Hz bakılacak elbette ama oynadığın oyun türlerine göre değişkenlik gösteriyor bu durum. En azından 4K bir modele geçmek istiyor musun? 4K alacaksan zaten en iyi öneri @aybrktrhn tarafından yapılmış. O fiyatta daha kalitelisi yok.

2K 144 Hz olarak o fiyat civarında yalnızca AOC AGON var ilk atılan ve TN panel. TN paneller hakkındaki görüşlerimi zaten biliyorsun. Bence alma. Biraz daha para biriktirip @Silinen üye 'un attığı modele bakmanı veya bir indirim beklemeni öneririm.
Acelem kesinlikle yok iyi kötü 144 Hz 1080P de olsa monitör var dediğin gibi indirim zamanına az kaldı çok kıyak 2.el bir şey bulamazsam bekleyeceğim söylediğin gi
Önerileri yüksek FPS verecek monitörlerden yapmışsınız ama konu sahibinin istekleri 4K monitörü işaret ediyor. O bütçeye TN panel olmayan 4K 60 Hz monitör önerilirse iyi olur.

Öncelikle fan soğutucusu önerin için tekrar teşekkür ederim. Core Frozr o dönem biraz şüpheli almıştım acaba rock modelini mi alsam diye ama az önce kargoyla 2.fanı indirim ile sipariş etmiştim elime o geçti, AIDA testte 62 derece gördü ortalama :neo:(y)

4K şu an için bana yakın gelmiyor ne kadar kart 4K istese de bence 4K güzel monitörlerin çıkmasına daha zaman var gibi. Piyasadakiler ya çok pahalı ya da yorumlarda hep bir problemle karşılaştıklarını söylüyorlar.
Sanırım benim gibi @FrontPage. ’de curved sevmiyor :)

@aybrktrhn ’ın attığı LG monitörü alması daha mantıklı olur o zaman :) Ama konu sahibi FPS oyunları oynuyor diye biliyorum ben.
Ahaha evet iyi tanımışsın. Cruvedlara sıcak bakmıyordum ama 1080Ti'a geçerek asıl amacımdan saptım. Online FPS oyunlarında 1080P 144 Hz oynamak için bu yola çıktım ama şimdi 1080Ti ve 2500 TL lik monitör bakıyorum :D Yani sanırım curved modelleri de dikkatle inceleyeceğim.
.
 
Şaka değil mi? 3000₺ 2. el tertemiz Gaming X 1080Ti... Rüyamda görsem inanmazdım :) Şimdi ben de düşünmeye başladım acaba 2. el 1080Ti mı alsam :) Ama 2. el almaktan da korkuyorum açıkçası. Neyse, önerdiğim monitöre bir göz at istersen. Güzel bir monitör o.
 
Şaka değil mi? 3000₺ 2. el tertemiz Gaming X 1080Ti... Rüyamda görsem inanmazdım :) Şimdi ben de düşünmeye başladım acaba 2. el 1080Ti mı alsam :) Ama 2. el almaktan da korkuyorum açıkçası. Neyse, önerdiğim monitöre bir göz at istersen. Güzel bir monitör o.
Eksik yazmışım 200 daha var sonunda :D Ya ne yalan söyleyeyim o kadar parayla 2.el bir şey alınca şüpheli duruyorsun ama şöyle diyim; 1.30 saat kartı sokmadığım test kalmadı adam içeri falan gitti televizyon izledi ben 5 tane oyunda denedim cinebench'e soktum falan :D 2. el iyidir iyi. Monitörde 2bin TL 2.el buldum onunla irtibattayım bakalım sanırım alabilirim bunu. Sağol tekrar.
 
Eksik yazmışım 200 daha var sonunda :D Ya ne yalan söyleyeyim o kadar parayla 2.el bir şey alınca şüpheli duruyorsun ama şöyle diyim; 1.30 saat kartı sokmadığım test kalmadı adam içeri falan gitti televizyon izledi ben 5 tane oyunda denedim cinebench'e soktum falan :D 2. el iyidir iyi. Monitörde 2bin TL 2.el buldum onunla irtibattayım bakalım sanırım alabilirim bunu. Sağol tekrar.
Ben bir düşüneyim o zaman :) Rica ederim, hayırlı olsun şimdiden. Test sonuçlarını bekliyoruz o zaman :D
 
Baya mesaj silinmiş sen yokken o yüzden sana şuan konu karışık gelmiştir. Bir arkadaş sana gysnc monitör önermiyoruz diye bize deli muamelesi yaptı da :) 5000-6000 tl lik monitör önermedik diye kafanız mı güzel, ne tuhaf insanlar var falan diyordu :D

Sanırım 1080 ti kullananın çekmecesinde 6000 tl nakit bekliyor diye düşünüyordu :D
 
Hocam heyecanlandırdın yav :D Hakikaten çok güzel fiyat, tekrar incelemeye başlıyorum hemen. PG248Q çok iyi monitör ama TN değilde biraz farklı statüye geçmek için VA-IPS bakıyorum bu sefer. Dediğim gibi online oyunlara ayırabileceğim çok vaktim yok. Hem film falan da seyredeceğim bu kış :)

@JeaLeusy Anladım. Yok abi zengin falan değiliz şükür çalışan maaşlı insanız 2.el 1080Ti aldım ucuza yoksa nerde :D
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı