2600X ve RTX 2080 Darboğaz Mı Yapıyor?

borghesia

Hectopat
Yer
İlkadım, Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2080 - 2600X
Gerçekten çok araştırdım sistemi toplamadan önce. Darboğaz yapar mı sorun çıkartır mı vs. 9 ay oldu sistemi toplayalı bir sorun görmedim belki de anlamadığım içindir fark etmemişimdir. Forumlara baktığım zaman herkes o ekran kartına o işlemci olur mu, darboğazın kralını yaşarsınız, onu o beslemez ona 4K monitör lazım falan gibi yanıtlar gördüm. Monitörüm 2K çözünürlükte acaba fark etmediğim darboğazlar yaşıyor muyum? İşlemcimi değiştirmeli miyim? Net bir açıklama hiç bulamadım. Kimisi besler der yeterlidir. Kimisi de klişe cevapları verir. YouTube üzerinden testlere baktığım zaman da büyük bir fark görmüyorum. Her şey 2600X'in RTX 2080 besleyebiliceğini işaret ediyor. Ama gene sormak istiyorum net bir bilgi istiyorum. 2500 TL şu anlık işlemci için ayırdığım bir bütçe var. 3000 serisi için ufak tefek birikimler yapıyordum ama şu an işlemcim sıkıntı ise sistemime değiştiririm. Abartılı bir işlemci de istemiyorum. İşlemcim ile ekran kartımı söylediğim zaman beslemez yanlış tercih sözlerini duymayacağım bir işlemci önerisi istiyorum. Tabii 2600X yetersiz ise.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda görüldüğü üzere 1080p'de belirgin bir şekilde performans farkı var 3600X ile. 2K Ultra'da ise bu farkın daha da azalacağını düşünüyorum. Şu anlık işlemci değiştirmenize gerek yok bence. Ama ben olsam, maksimum performansı elde etmek adına, bu ekran kartıyla en azından R7 3700X veya i7 9700K gibi bir işlemci kullanırdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı