borghesia
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RTX 2080 - 2600X
Gerçekten çok araştırdım sistemi toplamadan önce. Darboğaz yapar mı sorun çıkartır mı vs. 9 ay oldu sistemi toplayalı bir sorun görmedim belki de anlamadığım içindir fark etmemişimdir. Forumlara baktığım zaman herkes o ekran kartına o işlemci olur mu, darboğazın kralını yaşarsınız, onu o beslemez ona 4K monitör lazım falan gibi yanıtlar gördüm. Monitörüm 2K çözünürlükte acaba fark etmediğim darboğazlar yaşıyor muyum? İşlemcimi değiştirmeli miyim? Net bir açıklama hiç bulamadım. Kimisi besler der yeterlidir. Kimisi de klişe cevapları verir. YouTube üzerinden testlere baktığım zaman da büyük bir fark görmüyorum. Her şey 2600X'in RTX 2080 besleyebiliceğini işaret ediyor. Ama gene sormak istiyorum net bir bilgi istiyorum. 2500 TL şu anlık işlemci için ayırdığım bir bütçe var. 3000 serisi için ufak tefek birikimler yapıyordum ama şu an işlemcim sıkıntı ise sistemime değiştiririm. Abartılı bir işlemci de istemiyorum. İşlemcim ile ekran kartımı söylediğim zaman beslemez yanlış tercih sözlerini duymayacağım bir işlemci önerisi istiyorum. Tabii 2600X yetersiz ise.