27" FHD IPS, 27" QHD VA Monitör önerisi

Deneyimlerinize göre sizin tercihiniz hangi yönde olurdu. 27", QHD, VA özelliklere sahip bir monitör tercih edersem bunun yanında, 24", IPS, FHD ekran sırıtır mı?, dikkat dağıtır mı sizce

İkisini bir arada kullanmadım. Ondan yorum yapmayayım. Şu anki monitörünüzün ne kadar ışık sızması veya IPS Glow yaptığına da bağlı. Eğer bu sorundan muzdaripseniz, ışıkları kapatarak kullandığınızda epey sırıtacak IPS panel.

Benim için tam tersi senaryo geçerli. Kontrast oranındaki başarısından ötürü VA panelden geçişte her ne kadar zorlanacak olsam da ikinci monitörümü IPS panel tercih ederdim çeşitlilikten ötürü. Kullanımımı da iki monitörün performansını test edip ona göre şekillendirirdim.

Size katılıyorum, görerek almak gerçekten farklı olacaktır. Fakat 400km yol yapmaya gerek var mı sizce :)

Şöyle hani benim gibi 18 yaşına kadar gelip daha hiç bahsettiğim gibi bir mağazaya girmediyseniz neden olmasın? Ama daha önce uğradım falan diyorsanız gerek yok. İşiniz çok yoğunsa da gerek yok, benim dershanem şehrin merkezindeydi ben o yüzden uğramıştım. O kadar çok model vardı ki beynim durmuştu boşluğa bakıyordum.

İkisini bir arada kullanmadım. Ondan yorum yapmayayım. Şu anki monitörünüzün ne kadar ışık sızması veya IPS Glow yaptığına da bağlı. Eğer bu sorundan muzdaripseniz, ışıkları kapatarak kullandığınızda epey sırıtacak IPS panel.

Benim için tam tersi senaryo geçerli. Kontrast oranındaki başarısından ötürü VA panelden geçişte her ne kadar zorlanacak olsam da ikinci monitörümü IPS panel tercih ederdim çeşitlilikten ötürü. Kullanımımı da iki monitörün performansını test edip ona göre şekillendirirdim.
Herhangi bir ışık sızması sorunu hissetmedim şu ana kadar, peki bu iki monitör arasında kayda değer bir fark var mı?Hangisini tercih ederdiniz.

Şöyle hani benim gibi 18 yaşına kadar gelip daha hiç bahsettiğim gibi bir mağazaya girmediyseniz neden olmasın? Ama daha önce uğradım falan diyorsanız gerek yok. İşiniz çok yoğunsa da gerek yok, benim dershanem şehrin merkezindeydi ben o yüzden uğramıştım. O kadar çok model vardı ki beynim durmuştu boşluğa bakıyordum.
25 yaşındayım, zamanında çok gezmiştim fakat hiç alıcı gözle bakmamıştım :)

Merhaba,Win11 mi öneriyorsunuz, Linux gibi mi? Tam anlayamadım, nasıl bir problem yaşadınız?
Örneğin normal kullanımda logolar ve yazılar biraz küçük kalıyor, onlar büyüsün diye görüntü ölçeğini (Ayarlar > Monitör > Ölçekle ve Düzenle > Metin, uygulama ve diğer ögelerin boyutunu değiştir) %125-150'ye getirince de örneğin pop-up'lardaki yazılarda hoş olmayan bir yapaylık oluyor.

Windows 11 daha iyiydi ama onun da başka sorunları vardı, Linux denemediğim için bir şey söyleyemem ama macOS'da tatmin ediciydi.

25 yaşındayım, zamanında çok gezmiştim fakat hiç alıcı gözle bakmamıştım :)
Eğer bilgi sahibi değilseniz beyniniz duruyor benim gibi mağazanın ortasında.🤭

Eğer bilgi sahibi değilseniz beyniniz duruyor benim gibi mağazanın ortasında.🤭

Bilen kişiler var mesela @550519 veya @Saint Lucia bu adamlar genelde net ve güzel bilgi veriyorlar ben sadece modelleri yüzümle gördüğüm için şu anlık ilgiliyim yani teknik bilgim zayıf görmediğim modeller hakkında yanlış öneri veririm.

Son düzenleme:
Bilen kişiler var mesela @GalaxySal450 veya @Saint Lucia bu adamlar genelde net ve güzel bilgi veriyorlar
Fikirlerini belirtmek isterlerse sevinirim :)
ben sadece modelleri yüzümle gördüğüm için şu anlık ilgiliyim
Senin düşüncen nedir? VA panel ve IPS panelin ciddi derece bir farkını hissettin mi? veya FHD ve QHD arasında

Merhaba sevgili dostlar, 2. bir monitör bakıyorum. Uzun süredir araştırıyorum, bir sonuca ulaşamadım. Fikirlerinizi almak isterim.
Öncelikle kullandığım sistem hakkında bilgi vereyim. Dizüstü, Dell Inspiron 7577, GeForce GTX 1050 Ti olan modeli kullanıyorum.
Ana monitör olarak, Samsung curve 24", 144Hz, 4ms, FHD, IPS ekrana sahip bir monitör kullanıyorum. Kullandığım monitör HDMI ile bağlı. 2. monitörü Thunderbolt 3 (USB 3.1 gen 2 Type-C) port/DisplayPortundan alıp laptop ekranını devre dışı bırakmayı düşünüyorum.
Yeri geldiğinde ana ekran olarak da kullanabilirim. 27" bir ekran boyutu düşünüyorum. Pek fazla oyun oynamıyorum, 60-75 Hz'in yeterli olacağını düşünüyorum.
Şu iki modele bakıyordum. AOC, 27", FHD, IPS, Samsung, 27", FHD, IPS. Fakat biraz daha ekleyince VA panele sahip QHD modeller dikkatimi çekti, bkz AOC, 27", QHD, VA,ViewSonic, 27", QHD, VA. Ne yazık bulunduğum bölgede görüp farkı anlayabileceğim bir mağaza yok. Şu an kullandığım panel IPS olduğundan VA panel ile ilgili çekincelerim var. Bir bütçe kısıtlamam yok fakat 27", QHD, IPS panellerin 5000 TL'den başladığını görüyorum. Sadece panel için 1000 TL fark değer mi kestiremiyorum. 5000 TL'ye çıkarsam 7000 TL'ye 27", UHD, VA panele sahip monitörler mevcut ucu yine aynı yere geliyor :)
Kısacası siz olsanız VA panel çözünürlüğü iyi olan bir monitör mü tercih edersiniz? Yoksa IPS panel FHD bir monitör mü? Bu modellerle sınırlı değilim. Monitör önerilerinize de açığım. (profesyonel fotoğrafçı veya grafik tasarımcı değilim. Aşırı oyun oynayan biri değilim, arada Valheim, Satisfactory, The Forest, Green hell tarzında oyunlar oynuyorum. Kodlama ile uğraşıyorum.)
Tam bütçen nedir hocam? Ona göre öneri yapalım.

Tam bütçen nedir hocam? Ona göre öneri yapalım.
7000'e kadar çıkabilirim. Fakat hali hazırda memnun olduğum bir monitör var. 15.6" laptop ekranını devre dışı bırakmak istiyorum, UHD bir ekrana ne kadar ihtiyacım var, bu sistemle ne kadarını kullanabilirim bilemiyorum. 27" inch monitörlerde pixel sayma muhabbetlerini okuduktan sonra QHD'ye yöneldim. Yukarıda belirttiğim gibi 4000 fiyat bandında VA panel, QHD monitörler denk geldi. Sadece IPS olması için 1000 TL fazla vermeye değer mi bilemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı