27" FHD ve QHD çok fark eder mi?

Kesinlikle katılmıyorum. Konumuzla da alakası yok. 1080p monitör aldıktan sonra 2K varken neden 1080p aldım derseniz hadi ileri görüsünüz yok en gec 2 sene sonra hata yaptıgını anlarsın. 2K varken 1080p mi alıır. FPS baska bir konu.

Kendimde WQHD monitör kullanıyorum evet bu arkadaşın sistemine göre 2K monitör alabilir. İade edip ama yazdığınız cümle çok genel olarak anlaşılıyor.

Kendimde WQHD monitör kullanıyorum evet bu arkadaşın sistemine göre 2K monitör alabilir. İade edip ama yazdığınız cümle çok genel olarak anlaşılıyor.
Aslında genel konusuyorum, FPS oyuncularını saymazsak 1080p monitör almanın cok manası yok. Özellikle de ileriyi düşünen biriyse 1080p son derece manasız kalıyor.

Aslında genel konusuyorum, FPS oyuncularını saymazsak 1080p monitör almanın cok manası yok. Özellikle de ileriyi düşünen biriyse 1080p son derece manasız kalıyor.

Bütçesi olmayanlar mecbur 1080p altı monitör kullanmaya razı olacak yani bizim ülkede komple 1080p oyunculuk bitmesi için 2030 falan olması lazım.

Bütçesi olmayanlar mecbur 1080p altı monitör kullanmaya razı olacak yani bizim ülkede komple 1080p oyunculuk bitmesi için 2030 falan olması lazım.
Farklı düşünüyoruz, Rtx 3060 kullanıcısıyız ikimizde bende suan 2 adet 1080p var.. birini satıp 2k 'ya geçecegim. 2k ile 4k arasında fiyat farkı bu kadar büyük olmasaydı 3060'a ragmen 4k monitör alırdım.

Farklı düşünüyoruz, RTX 3060 kullanıcısıyız ikimizde bende şu an 2 adet 1080p var. Birini satıp 2K'ya geçecegim. 2K ile 4K arasında fiyat farkı bu kadar büyük olmasaydı 3060'a ragmen 4K monitör alırdım.

Yok başka konuları konuşuyoruz boş ver. Bu arada 4K önermem 3060 için zorluyor kartı yeni oyunlar için özellikle sıkıntı yaratıyor 2K+ 75Hz için ideal şu an benim için.

Yeni çıkan ekran kartlarından sonra genel kullanım için artık 2K döneminin başladığını düşünüyorum. 27" monitör için 2K monitör öneririm. Bu videoyu izlersen faydalı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni çıkan ekran kartlarından sonra genel kullanım için artık 2K döneminin başladığını düşünüyorum. 27" monitör için 2K monitör öneririm. Bu videoyu izlersen faydalı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben 27" IPS FHD ekran aldım ama 300 tl farkla 27" VA QHD ekran alabiliyordum, tek avantajım IPS ekran sanırım ama bunun karşılığında çözünürlükten vazgeçmişim. Değişmeye değer mi?

Hocam ben 27" IPS FHD ekran aldım ama 300 tl farkla 27" VA QHD ekran alabiliyordum, tek avantajım IPS ekran sanırım ama bunun karşılığında çözünürlükten vazgeçmişim. Değişmeye değer mi?
Değişme durumu varsa VA yerine IPS ekranı tercih ederim. Tek opsiyon VA panel ise 27'' IPS FHD yerine 27'' VA QHD monitörü öneririm. Tüm yorumlar kişisel görüş. Senin ne istediğin önemli. Gönlünden geçeni yap. 😉

Değişme durumu varsa VA yerine IPS ekranı tercih ederim. Tek opsiyon VA panel ise 27'' IPS FHD yerine 27'' VA QHD monitörü öneririm. Tüm yorumlar kişisel görüş. Senin ne istediğin önemli. Gönlünden geçeni yap. 😉
Valla iade miade hiç uğraşmak istemiyorum ama aşırı büyük fark olacaksa uğraşmama değecekse uğraşırım. 27" IPS 144hz FHD ekran kötü değildir elbette ama 300 tl fark ile diğeri de alınabilirdi gözüm kördü görmedim galiba kendime kızıyorum. Anlamadığım bu kadar uçurum fark var madem neden aralarındaki fiyat farkı çok az aşırı saçma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı