27 inç monitöre 1080p yeterli mi?

aliyilmazx

Centipat
Katılım
11 Mart 2023
Mesajlar
480
Çözümler
1
Herkese merhaba. Soru başlıktaki gibi. Oynayacağım oyunlar hikayeli oyunlar ve CS:GO Valorant gibi rekabetçi oyunları ve aklıma bazı sorular takıldı diyorlar ki pikselleri sayıyorsun. Gerçekten doğru mu? Ben 30-50 cm uzaktan bakıyorum herhangi bir göz ağrıtma, pikselleri sayma durumu olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2K için rahat ve keyifli bir deneyim istiyorsan bugün kapıyı RTX 3080 gibi kartlardan açmak lazım. Geçmişe dönük oyunları rahatlıkla oynayabilirsin ama gelecekte çıkacak oyunlar için hayır, 2060 12 GB'ın yeri 1080P'dir.
Demek ki 2 k monitör istemek yetmiyor, birde monitörün 3-4 katı ekran kartı gerekiyor
 
Demek ki 2 k monitör istemek yetmiyor, birde monitörün 3-4 katı ekran kartı gerekiyor.

Bu tamamen senin kullanım amacına bağlı, pekala 2060 12 GB ile 4K da kullanabilirsin. Fakat ben genel olarak "bu kart ve çözünürlükte bugün ve gelecekteki büyük, popüler oyunları da oynar" diye ele alarak tavsiyede bulunuyorum. Yarın Last of Us oynayacaksan, ileride GTA VI çıktığında sürünmeyeyim diyorsan gemiyi en güvenli limana yanaştırman lazım.

Ben sabah akşam Valorant atarım ya da film izlerim diyorsan istediğin çözünürlüğü seç tabii.
 
4 yıldır PHILIPS 27" 272V8A 75Hz 4ms VGA DP HDMI Freesync Gaming Monitör modelini kullanıyorum. Hiç de piksel sayma gibi bir durum yok. 10 cm'den bakmıyorsan monitöre piksel falan gözükmez yani. Dertsiz derdi 27" ekranda piksel var demek.
 
CS:GO, Valorant gibi oyunları yüksek FPS alarak rahat 2K oynatır. God of War ve benzeri yeni nesil oyunlarda 2060 ile Ultra ayarlarda zorlanma başlar. Bazı oyunlarda 60 FPS ortalamasını tuttursa da altına düşmeniz kaçınılmaz. Ayarları high ve medium düşürerek bir süre idare edecek FPS alabilseniz de çok uzun ömürlü olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AAA benim alacağım bilgiasyarın işlemciside aynı bu videodaki ile.

Ben kimseyle tartışmayıp yorumumu yapıp çıkacağım. 27" 1080p monitör kullanan birisi olarak. Kullandığım monitör de Dell G2722HS modeli öneririm aynı zamanda.

Arkadaşım şimdi en önemlisi bütçen. 27" 2K monitör alacak paran varsa düşünmeden al her an fiyatı yükselebilir. 27" 2K alacağım diye de kötü monitör alma. Düzgün bir marka olsun, paneli düzgün sorunsuz olsun yeterli.

2. olarak mesafe. Sen monitörün dibinden bakıyorsan pikselleri görebilirsin ama sayma gibi bir durum yok ki hatta gülüyorum bunu diyenlere. Mesela ben 55-60cm arayla bakıyorum ve hiçbir sıkıntı yok. Bu pikselleşme yorumlarını okumasam fark etmeyeceğim, hissetmeyeceğim bir şey bile. Ha bu yorumumdan piksel görüyorum gibi anlaşılmasın. Bunu şöyle düşün, bir fotoğraf var ama Photoshop'lu. Siz onun editlendiğini biliyorsanız anında anlarsınız ama bilmeyen bir kişi anlamaz. Böyle açıklayayım.

3. olarak ihtiyaç meselesi. Ben gün boyu kod yazıyorum ve 24" bana göre uygun değil. 27" benim için çok daha iyi bir tercih oldu. Hikayeli oyunlarda da çok tatmin ediyor. Rekabetçi oyunlarda ise ben kolay adapte olduğum için 27" sorun çıkarmadı.

// Yorum eklemem gerekirse 1 haftadır kardeşimin 15.5" 1080p laptopunu kullanıyordum ve ekran gerçekten çok iyiydi. Kendi monitörüme geçince anında anladım. Ama 15-20 dakika sonra geri alıştım diyebilirim. Bu laptopun ekran boyutunun düşük olmasından kaynaklı.

Peki 21.5 inç 1080P'ten 27 inç 1080P'ye geçince aşırı büyük bir fark hisseder miyim?


Hocam bu monitör iyi midir?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı