2700TL'ye Sistem Tavsiyesi

Pro serisi belleklerle ne yapacaksın? Ayrıca K380'nin neresi küçük? Yaklaşık olarak 16cm işlemci soğutucu yüksekliği ve yaklaşık 32cm ekran kartı desteği var.

Önerilebilir fakat tek sıkıntısı işlemci soğutucu yükseklikleri çok alçak. 212 Evo gibi kaliteli bir ürün sığmıyor mesela onlara. Daha Hyper T4 gibi daha küçük modellere yönelmek gerekiyor.

Kasa bizzat küçük, Asus Directcu ii ekran kartımı taktığım zaman yan kapağa fan takamadım ve 3 fanlı ekran kartı değil kendi ekran kartımı taktığım zaman 1 parmağın zor girebileceği yer kaldı. Üst tarafa fan takamadım çünkü Ramlere değiyor takmayı denediğim zaman. Örneğin bir zalman z3 plus kasaya baktığımız zaman çok daha ferah ve Tri-x gibi ekran kartları takılabiliyor. İki kasada atx olduğuna göre benim kasam yani k380 küçük kasa olmuş oluyor.

Kasa bizzat küçük, Asus Directcu ii ekran kartımı taktığım zaman yan kapağa fan takamadım ve 3 fanlı ekran kartı değil kendi ekran kartımı taktığım zaman 1 parmağın zor girebileceği yer kaldı. Üst tarafa fan takamadım çünkü Ramlere değiyor takmayı denediğim zaman. Örneğin bir zalman z3 plus kasaya baktığımız zaman çok daha ferah ve Tri-x gibi ekran kartları takılabiliyor. İki kasada atx olduğuna göre benim kasam yani k380 küçük kasa olmuş oluyor.
Ekran kartlarını fan sayısına bakarak uzunluğunu değerlendirme. Asus'un DirectCU2 ekran kartları ortalama olarak 27cm uzunluğa sahip. Ama kullandığım 3 fanlı Gigabyte WindForce 3x ise ortalama 28cm uzunluğa sahip. Yükseklik olarak da DCU2 ekran kartları ortalama 11cm yüksekliğe sahip iken, WF 3x ortalama 12cm yüksekliğe sahip.

Şimdi gelelim senin şu refahlık olayına. TT V3 gibi dünyanın midATX için en küçük kasalarından birini kullanıyorum ki CM Hyper 212 Evo taktım, yan kapaktaki cama uçları çok yaklaştı ama değmedi. Ekran kartım 292mm ama önüne HDD'yi taktım. Yani o donanım takılabilme durumu senin düşündüğün tarzda işlemiyor.

Intel işlemciler Amd işlemcilerden daha çok performans veriyor tabii ki de. SypeR'da AMD kullanıyor ama oda biliyor Intel'in daha iyi olduğunu.
Ne saçmalıyorsun, anlamadım? Her iki platform farklı işlerde farklı performans değerlerine sahip. Ama şu dönemde AMD değil de Intel önermemim sebebi AMD'nin AM3+ soketi çok eskidi. Yeni teknolojileri desteklemiyor ve yeni işlemci de çıkmayacak artık.
Amd'nin fx serisi Intel'in i7 serisinden çoğu işlemcisini geçtiğini okumuştum bir yerde.
Oyunlarda Multi-Core eğilimi yüksek olduğunda AMD'nin performansı çok fazla artıyor. Dediğim şekilde bahsedip, geçtiğini belirtmişlerdir. Single Core'da Intel çok daha üstün, bu bir gerçek.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı