28 yaşında hiç sevgilim veya normal kız arkadaşım olmadı

Ben 19 yaşındayım hocam. Ayrıca fikir belirttim.

Ocak 2021'deki bazı mesajlarınızda 10. sınıfa geçtim, 15 yaşındayım vs. yazmışsınız. Her neyse, fikir fikirdir saygı duyarım. Ama 28 yaşındaki bir insanın bunu dert etmesi çok normal, tekrar söylüyorum.

Son düzenleme:
Sorunun kaynağı karşı cinsi insan yerine koymaman, insan olarak görmemen. Farklı bir davranış kalıbı uygulamana gerek yok. Onlar da senin gibi insan. Kendi cinsinle nasıl konuşabiliyor ve arkadaş olabiliyorsan aynı şekilde karşı cinsle de olursun. Bunda zor bir şey yok. Tek yapman gereken şey karşı cinsi kafanda büyütüp apayrı bir yere koymaman, ulaşılamaz, konuşulamaz, ayrı bir muamele olmadığı sürece yaklaşılamaz bir şey olarak görmemen. Normal bir şekilde onları insan olarak düşüneceksin. Yapman gereken bu.

Öncelikle boşverin gibi yorumlara aldanmayarak başlayalım.

Düzgün bir insan karşınıza çıkmamış olabilir ve düzgün biriyle ilişki yaşamış olmaktansa bu durum gayette iyidir. Fakat sıkıntınız hiç kız arkadaşım dahil olmuyorda bence farklı bir boyuta geçiyor. Bu noktada biraz iletişimden kaçtığınızı hissediyorum. Bahaneleriniz kilom var tipim fena değil gibi aslında saçınızı farklı kestirmeyle, biraz formunuza dikkat etmeyle hatta farklı giyinmeyle dahi çözülecek basit işler. Yüzeysel olarak bunlar halledilebilir. Bu tabularınızı yıkın gitsin.

Önemli olan burda hiç iletişimde olmamanız belki arkadaş çevrenizde arkadaş olarak kızlarla vakit geçiren arkadaşlarınızla takılarak aşabilirsiniz. Konuşmak önemli. İnsan tanımak önemli. Yoksa yarın bir gün size çok az göz kırpan bir hanım abla peşinde perişan olursunuz.

Bunların hepsi için çaba lazım bence siz bunun için çaba sarfetmiyorsunuz arkadaşlık dahi bir emek işi. Biraz dışarı çıkın düzelecektir.

Hocam bir kere şunu anlayın siz her kızla çıkabilecek biri değilsiniz. Sizin kafa yapınıza uyan bir kız arkadaş bulmanız zor geliyor olabilir ama gerek üniversite ya da sosyal ortamlarda bu zorluğu yaşayacağınızı düşünmüyorum. O arkadaşlarınız gibi bir kız arkadaşınız olursa aynı kafa yapısında olmayacağınız için ondan kaçmak isteyeceksiniz. İşte bu yüzden bazı ilişkiler uzun sürmüyor. Anladığım kadarıyla biraz içinize dönük bir insanmışsınız zaten.

Yorumlar için teşekkür ederim bir de şu var bir kızın yanına kendimi yakıştıramam gibi geliyor. Hele de kız güzelse aklıma geliyor bazen düşünüyorum ya bir kendine bak diyorum sonra. Zaten tipim falan iyi olsaydı şimdiye kadar bir şeyler olurdu.

Yorumlar için teşekkür ederim bir de şu var bir kızın yanına kendimi yakıştıramam gibi geliyor. Hele de kız güzelse aklıma geliyor bazen düşünüyorum ya bir kendine bak diyorum sonra. Zaten tipim falan iyi olsaydı şimdiye kadar bir şeyler olurdu.
Çok yakışıklı olup yine böyle konuşmayı bilmeseniz bile bir yere kadar sürerdi. Tip artık önemli değil bakımlı olmak önemli çevremden gördüğüm bu. Kendine değer vermek önemli. Sen kendini nasıl görüyorsan karşı tarafa kendini öyle gösterirsin istedşğin kadar kapamaya çalış. Tüm hatalarınla sen sensin seni sevgili olarakta arkadaş olarakta sevecek kişi böyle sevecek.

Hocam sizin yaşınızdaki bir insan için olmaması veyahut olmayacak gibi gozukmesi kotu bir şey. Bundan sonra kız arkadaş veyahut sevgili aramak yerine bence direkt olarak eş arayabilirsiniz. En azından yerinizde olsam boyle yapardım.

Ayrıca kız için ortam lazım. Mesela spora yazılın. Yuzmeye gidin. Çevrenizde sakin bir park varsa oturun. Emin olun geliyorlar.

93 doğumluyum hiçbir tane bile sevgilim olmadı. İşin kötü yanı normal kız arkadaşım bile olmadı. Lisede de pek muhabbetim yoktu kızlarla. Bir kızla dışarıya çıkıp gezmedim oturup bir çay kahve bile içmedim. Bir kere ücretli ilişkim oldu ondan da bir şey anlamadım. Tipim iyi değil ama çok da kötü değil. Şu an inanın bir kızla nasıl konuşulur davranılır hiç bilmiyorum. Boyum 180cm ama şu ankilom var biraz önceden spor yapıyordum fittim. Şu an hayatta hiçbir amacım yok sadece işe gelip gidiyorum o kadar iş yerinde de 1 tane kız yok hep erkek. Telefon listemde bile 1 tane kız bile yok arada sırada konuşsak buluşsak. Bazen zoruma gidiyor bu durum ben de isterdim sevmek sevilmek ama hiç olmadı. Tipi iyi olan arkadaşlarım hep kızlardan teklif vs alıyordu ya da konuşmak istediğinde red yemiyordu. Bazen kafede falan bakışayım diyorum bana bakan kız bir daha bakmıyor adım atacak yerde yok. Arkadaşlarım neler neler yapıyor ben sadece dinliyorum. Hayatın en güzel yaşlarını hep boş geçirdim. Bu saatten sonra olsa da evlilik için olur fakat ben evlenmekte istemiyorum. Daha bir kızın elini bile tutmamışken evlenmek vs çok saçma geliyor. Yaşıtım bir kız neler görmüştür neler yapmıştır ben hiçbirini yapmadım. Benim gibi olan var mı? Nasıl zaman geçiriyorsunuz neler tavsiye edersiniz? Mutlu olamıyorum hep bir eksik var.

Milyonlarca insanın ortak sorunu bu. Hayat herkese farklı şanslar veya şanssızlıklar tanır. Kimisi 5 yaşında tamirhanede çalışmaya başlar, kimisi milyarderdir. Kimisi çok yakışıklıdır, kimisi çirkindir. Kimisi 10 yaşında kanser olur.

Biraz kendine özen göster, spor yap ve bakımlı ol. Belki bulursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı