2K görüntü ile oyun oynamak nasıl bir duygu?

Yer
Konya
Daha fazla  
Bu duyguyu tecrübe etmiş olan kişilerin duygularını merak ediyorum. Zamanında sizlerde düşük kalitede oyunlar oynarken neden daha iyi bir şekilde oynamayayım ki deyip, sonradan oyunları 1080p Full ayarlarda oynayabilecek bir ekran kartı ve sonradan daha iyi görüntü alabilecek bir 1080p monitör almışsınızdır. Tabii hikayeli oyunun büyüsüne kapılırken, "acaba bu oyunu bir de 2K ile oynasam nasıl olur?" diye düşünüp 2K destekli bir monitör ve 2K görüntü verebilecek bir ekran kartı sahibi olmuşsunuzdur. Şimdi böyle bir sistemde oyunların dibini sıyıra sıyıra oynadığınızda ne hissediyorsunuz? O kadar para verip böyle bir sistem kurmaya değer mi? İyi ki almışım oyun dediğin bu şekilde oynanır diyor musunuz? Yoksa aslında pek de bir büyüsü yok olmasa da olurmuş 1080p destekli monitör ve ekran kartı yeterliymiş diyor musunuz?

İnternet kafede denemiştim, hani böyle vaov bu nasıl artış olmuyor, görüntü şahane orası ayrı konu tabii, ama hani 2K oynayacağım hemen gidip monitör almalıyım dedirtmiyor.
4K Olsa bence kesinlikle görüntü büyüleyip bizi satın aldırmaya zorlar :) Fakat ultra ayarlarda 4K çözünürlükte akıcı oynayabilmek İçin sağlam da bir ekran kartı gerekiyor orası ayrı ... 2K'da bence aşırı fark olmaz monitör boyutu eğer 24" üstü değilse.

PC de Full HD 24inc IPS panel güzel bir monitör ile oyun oynamak oldukça yeterli daha yüksek çözünürlük daha iyi bir oyun keyfi istiyorsan konsol. 4K çok iyi bir TV, ses sistemi ve yatak gibi koltuk takımı ile zevkten dört köşe olabilirsin.

Monitörüm 32'' 2K olduğu için gayet güzel bir görüntü sağlıyor bana, fakat vaoov denilecek bir şey yok. Sebebi de şu; Kimi çok düşük ayarda oynuyor kimi 4K da (FPS oyunlarından bahsediyorum) gözümüz alışınca çokta fark etmiyorsun artık kaç K da oynadığını. Tabii hikaye bazlı oyunlarda 2K veya 4K oynamak daha hoş olur her an farklı detaylara gözün takılabilir.

4K olsa bence kesinlikle görüntü büyüleyip bizi satın aldırmaya zorlar :) fakat Ultra ayarlarda 4K çözünürlükte akıcı oynayabilmek için sağlam da bir ekran kartı gerekiyor orası ayrı... 2K'da bence aşırı fark olmaz monitör boyutu eğer 24" üstü değilse.

4K ile Valorant denemiştim, yanlış hatırlamıyorsam i5 7400 GTX 1060 vardı internet kafede, güzeldi görüntü ama 1080'den pek farkı yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı