2K görüntü ile oyun oynamak nasıl bir duygu?

1080P'den 2K'ya geçtiğimde hiç fark hissetmemiştim ama şu an 1080P bir monitörü denemek isterdim belki gözüm alıştığı için böyle diyorumdur. Asıl olay 4K da ama yüksek FPS oyun oynamayı sevdiğim için uzak duruyorum. Oyunlar da son zamanlarda öyle iyi optimizasyonla çıkmamaya başladı yani 4K da FPS'ler düşük. Birde 4K akıcı oyun deneyimi İçin teknolojiyi takip edip sistemi hep güncel tutarak sisteme para gömmek lazım.

65 inc 4k tv(marka hitachi)de ps5 ile 60 fps oynadığım oyunla 22 inc 1080p monitörde(marka samsung)pc ile 60 fps oynadığım oyunun görüntü kalitesi arasında hiç fark yok.
Ancak burada 1080,2k,4k olmasından daha önemli olan ekranın ppi oranı(per pixel inch).

65 inc 4k tv(marka hitachi)de ps5 ile 60 fps oynadığım oyunla 22 inc 1080p monitörde(marka samsung)pc ile 60 fps oynadığım oyunun görüntü kalitesi arasında hiç fark yok.
Ancak burada 1080,2k,4k olmasından daha önemli olan ekranın ppi oranı(per pixel inch).
Elbette ppi asıl önemli olan fakat burada durum şu;
Bilgisayar kullanıcılarının %90 ından fazlası 20 ila 30 inch arası ekran kullanıyor.
65 inch te 4k kullanıp 4k da kalite farkı yok demek insanları yanlış bilgilendirmek olur.
Bu yorumu okuyan kim varsa mutlaka parasını zorlayıp daha yüksek çözünürlükte monitör alsın.
Daha yüksek çözünürlükte bırakın oyun oynamayı masaüstünü kullanırken başlat menüsünü açarken bile daha fazla keyif alacaksınız.
Telefon üreticileri 5 inch ekrana bile 1080p ile yetinmeyip 1440p 2160p getirmeye çalışıyorken 20-30 inchlik ekranlarda 1080p yi savunmanın bir anlamı olmaz.

Merhaba: 3
2K görüntü şahsen beni o kadar da "WoW" dedittirmedi. Monitor'deki herz artınca daha yumuşak geçişler almam gözümü yormamaya, ondan memnun kaldım. Birden renkler daha iyi ve canlı oldu. İyi bir ekran kartı ile istediğim oyunları oynayabilmek beni mutlu etti ama dostum, şöyle bir şey anladım. Gerçekten abartıldığı gibi değil her şey. İnsanlar bu dünyadaki eşyalara çok fazla farkında olmadan değer veriyorlar ve aynı zamanda firmalar tarafından kandırılıyorlar... Ve maalesef insanların gözlerindeki her şey çok büyüyor ve büyüleniyor... Etrafımda, internette gerçekten aşırı fazla abartıyor insanlar bu tür bütçesi fazla bilgisayar için. Ben de aldım, ve merakımı giderdim... Şahsen almadan önce bayağı heyecanlandım bayağı çünkü izlediğim/araştırdığım her yerde abartı söz konusu idi. Aldıktan sonra genellikle verdiğim tepkiler "aa... İyi miş" gibiydi. Öyle aşık olmadım çünkü abartıldığı gibi değildi. Mesela 144Hz'de yarış oyunu oynamak... Ne kadar abartan gördüm şahsen... :( ki benim monitördeki herz oranı daha yüksek. Dediğim gibi dostum, abartı ile dolu ve insanlar nasıl bir deneyim olduklarını bilmediği için abartmalar, ürünlerin tasarımları ile manipüle ediliyorlar. Evet ürünlerin malzeme kalitesi iyi olabilir ama amaç bundan da öte. Lütfen hiç üzülme eğer bu tür bilgisayara sahip olamadıysan. Gerçekten ama gerçekten öyle anlatıldığı gibi değil... 1080p 7 yıl kullandım, halâ devam edebilirsin 1080p üzerinden. Ekran kartını geliştirmek faydalı oluyor, zamanla para biriktir, kendine uygun bir şey al. "en pahalı" olan en iyisi değildir. Sana en uygun olan en iyisidir ve asla en yüksek model ekran kartını da alma bence, çünkü kısa bir zamanda sonra yeni dönemin ekran kartları direkt eski dönemin en iyisini yok ediyor cidden... Aynı 2080 Ti ve 3070 gibi. Ama lütfen, çok yazdım biliyorum... Lütfen manipüle edilme, üzülme... Gerçekten... Asla değmez. Çok üzülen var alamadığı için bu fiyatlar ve stok sorunları yüzünden. Ben gerçekten o kadar da büyük bir his farkına sebep olduğunu düşünmüyorum, lütfen başka sorun sorun varsa sorabilirsin bana eğer merak edersen <3 kendi PC parçaları paylaşmak istemiyorum şahsen, çünkü bana çok kaba ve yanlış geliyor :( çok teşekkür ederim değerli zamanını ayırıp, okuduğun için. Lütfen istediğin soruyu sor eğer varsa <3

Tabii ki manipüle etme bu işin içinde var. Ama zaman değişiyor ve bu zaman içerisinde oyun anlamında benim gibi rekabetçi oyunlardan çıkıp hikayeli oyunları keşfedince, zamanla daha iyisi nasıl oluyor acaba diye düşünüyor insan. "En pahalısı en iyisi değildir." sözüne katılıyorum. Her zaman için en pahalısı en iyisi olmuyor. Şahsen, her zaman en iyisini kullanmalıyım mantığında değilim. Bu tür şeylere her zaman bütçe ayıran birisi olmadığım için. Bir gün bir ürün alacaksam iyisi olsun uzun yıllar, yenisine ihtiyacım olana kadar onu kullanayım mantığındayım.

Örneğin 2018'de iyi olur diye TN panel almıştım. O dönemler IPS panellerde ışık sızması ve ghosting muhabbetleri vardı. Ama şimdi renk doygunluğundan yararlanamıyorum. O yüzden biraz tatsız oluyor. Şimdi de ha deyip elimdekini satıp anında gidip 2K monitör almayacağım. Biraz zaman geçer önce ekran kartımı alırım sonrasında eğer bütçem elverişliyse o zaman monitör değiştiririm. Değiştirmişken de adam akıllı bir şey ile değiştiririm ki bir daha, monitör düşünmeyeyim.
@enesvr81 işin bütçe kısmı var. Şu an laptop kullanıyorum. Monitörü güncellemek için yüksek performanslı ekran kartı da almak gerecek. 2K görüntü için minimum hangi ekran kartını kullanmam gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı