2K görüntü ile oyun oynamak nasıl bir duygu?

Bu duyguyu tecrübe etmiş olan kişilerin duygularını merak ediyorum. Zamanında sizlerde düşük kalitede oyunlar oynarken neden daha iyi bir şekilde oynamayayım ki deyip, sonradan oyunları 1080p Full ayarlarda oynayabilecek bir ekran kartı ve sonradan daha iyi görüntü alabilecek bir 1080p monitör almışsınızdır. Tabii hikayeli oyunun büyüsüne kapılırken, "acaba bu oyunu bir de 2K ile oynasam nasıl olur?" diye düşünüp 2K destekli bir monitör ve 2K görüntü verebilecek bir ekran kartı sahibi olmuşsunuzdur. Şimdi böyle bir sistemde oyunların dibini sıyıra sıyıra oynadığınızda ne hissediyorsunuz? O kadar para verip böyle bir sistem kurmaya değer mi? İyi ki almışım oyun dediğin bu şekilde oynanır diyor musunuz? Yoksa aslında pek de bir büyüsü yok olmasa da olurmuş 1080p destekli monitör ve ekran kartı yeterliymiş diyor musunuz?
Bir 4K kadar olmasa da artık oyunlarda pürüzler baya azalmaya başlıyor 2K çözünürlükte.

Bu duyguyu tecrübe etmiş olan kişilerin duygularını merak ediyorum. Zamanında sizlerde düşük kalitede oyunlar oynarken neden daha iyi bir şekilde oynamayayım ki deyip, sonradan oyunları 1080p Full ayarlarda oynayabilecek bir ekran kartı ve sonradan daha iyi görüntü alabilecek bir 1080p monitör almışsınızdır. Tabii hikayeli oyunun büyüsüne kapılırken, "acaba bu oyunu bir de 2K ile oynasam nasıl olur?" diye düşünüp 2K destekli bir monitör ve 2K görüntü verebilecek bir ekran kartı sahibi olmuşsunuzdur. Şimdi böyle bir sistemde oyunların dibini sıyıra sıyıra oynadığınızda ne hissediyorsunuz? O kadar para verip böyle bir sistem kurmaya değer mi? İyi ki almışım oyun dediğin bu şekilde oynanır diyor musunuz? Yoksa aslında pek de bir büyüsü yok olmasa da olurmuş 1080p destekli monitör ve ekran kartı yeterliymiş diyor musunuz?
1080p den 4k ya geçince büyük farketti,eminim 2k da da fark olur

Bir 10-15 yıl içinde, akıcı bir şekilde 8K oynar mıyız acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an 4K da 60 FPS alamıyoruz. Akıcılıktan kastınız 165 Hz gibi değerler ise daha 50 yıl var. Biz yaşlanırız.

2k adina yorum yapamayacağım ama yüksek hz monitörler hakkinda yazacağım 2 yıl öncenin hardcore CSGO oyuncusu olarak ( supreme idim ) o zamanlar laptobumu sırf csgoda küçük droplar yiyor ve ekrani küçük diyr satıp, full+full sistem dizdim 165hz monitör aldım, lakin sonrasında pisman oldum, bi süre sonra oyundan heves alınıyor, 500fps+ aliyordum o zamanlar, sattim ekran ksrtimi daha düşük seviye bir ekran kartı aldim hatta, monitörü satmaya deymeyecegine düşündüm ama bana kalırsa eğer 1080p akıcı 75-120hz oynayabiliyorsan oyunu kalanı hikaye, tamamen heveslik durumlar.
Aynısını g29 alırken yasamistim, hevesle aldım sonra toplam 10 saat kullanmadan sattım, kısaca bu tarz şeylere yatırım yaparken ihtiyaç mı yoksa heves mi olduğuna iyi karar vermek lazım bence

Vallaha 2K ekran FHD'den sonra mükemmel geliyor bariz olarak. Ama alışınca fark etmiyorsun takı FHD bir monitör başına oturana kadar bu ne böyle resmen çamur gibi diyor insan :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı