2K görüntüde 144 Hz alamıyorum

dunvalo

Hectopat
Daha fazla  
1440 çözünürlükte bağdaştırıcı seçenekleri bu şekilde gözüküyor. 60 Hz üstü yok. 1080 çözünürlüğe aldığım zaman 144 Hz alabiliyorum. Temel nedenini nasıl öğrenebilirim? Sorun ekran kartı mıdır işlemci mi nasıl anlarım? Intel i5 6600 işlemci, GTX 750 Ti kullanıyorum. Yakın zamanda muhtemelen değişeceğim. Şimdiden teşekkürler.

Monster Aryond 32" V1.1 aldım. Görüntüyü eklemeyi unutmuşum bu arada. 1080 p çözünürlükte 144 hz alabiliyorum. Ama 2k da alamıyorum. Sebebi ekran kartı mıdır?

evet 750 Ti da DP yok ama HDMI ile 144 Hz alabileceğimi biliyorum. HDMI ile bağlıyım
Monitörün sürücülerini kurdunuz mu?

HDMI'da 2K ile 144 Hz alabilmen için HDMI 2.0 kablon ve bilgisayar ve monitöründe HDMI 2.0 portun olması gerekiyor. HDMI 1.4 ile de belki alabiliyorsun üreticilerin bant genişliği ile alakalı.

Evet, bazı monitörlerin sürücüleri olabilir. ODB üzerinden ayarlar yapılan USB bağlantılı monitörler var. FreeSync olan monitörlerde de sürücü oluyor.

1605994647269.png

HDMI'da 2K ile 144 Hz alabilmen için HDMI 2.0 kablon ve bilgisayar ve monitöründe HDMI 2.0 portun olması gerekiyor. HDMI 1.4 ile de belki alabiliyorsun üreticilerin bant genişliği ile alakalı.
Biliyorum, bu grafiğe bakarak monitör seçimini yaptım aslında. HDMI 2.0 desteklediği için aldım. Ama ekran kartının çıkışı 2.0 olmayabilir bunu düşünmemiştim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı