2K Monitörde 1080p Oyun Oynamak

Jibijeb

Hectopat
27 inç 2K bir monitörde 1080p oyun oynamanın, sistemi 1080p çözünürlükte kullanmanın bir zararı var mı? Mantıksız bir tarafı var mı?

27 inç 2K bir monitörde 1080p oyun oynamanın, sistemi 1080p çözünürlükte kullanmanın bir zararı var mı? Mantıksız bir tarafı var mı?
Gerçek 1080P monitöre göre daha kalitesiz bir görüntü alırsınız. Başka zararı yok. Mantıksız tarafı bence var. 2K monitöre para verip 1080P monitörden daha kötü görüntü almak mesela bence baya mantıksız 😀

Sistemi 2K kullanın. Oyunları 2K Low (Ya da sistem ne kadarını kaldırıyorsa) oynamak daha mantıklı olur. Sistem 2K Low bile açamıyorsa o zaman oyun için 1080P düşünülebilir.

Tavsiye etmem hocam, bulanıklık zaten direkt olarak rahatsız edecektir.. Onun yerine 2K'da devam edip birkaç ayar kısıp performans iyileştirmeye yönelebilirsin ✌🏼

Zararı yoktur. Görüntü biraz bozulabilir. Tecrübelemedim.
Gerçek 1080P monitöre göre daha kalitesiz bir görüntü alırsınız. Başka zararı yok. Mantıksız tarafı bence var. 2K monitöre para verip 1080P monitörden daha kötü görüntü almak mesela bence baya mantıksız 😀

Sistemi 2K kullanın. Oyunları 2K Low (Ya da sistem ne kadarını kaldırıyorsa) oynamak daha mantıklı olur. Sistem 2K Low bile açamıyorsa o zaman oyun için 1080P düşünülebilir.
Oyun bulanık olur.
Tavsiye etmem hocam, bulanıklık zaten direkt olarak rahatsız edecektir.. Onun yerine 2K'da devam edip birkaç ayar kısıp performans iyileştirmeye yönelebilirsin ✌🏼
Görüntü kalitesi tatmin edici olmaz
GIGABYTE AORUS Radeon RX580 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartım var. 2K oyun açısından nasıl olur ki? Monitrörü ileriye dönük olarak 2K almayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi işletim sistemi açısından problem çıkacağını ben de düşünmüyorum ama oyunlar hakkında bir fikrim yok. Nasıl olur sizce? Kesinlikle 1080p bir monitör mü almalıyım?

Son düzenleme:
GIGABYTE AORUS Radeon RX580 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartım var. 2K oyun açısından nasıl olur ki? Monitrörü ileriye dönük olarak 2K almayı düşünüyorum. Dediğin gibi işletim sistemi açısından problem çıkacağını düşünmüyorum ama oyunlar hakkında bir fikrim yok. Nasıl olur sizce? Kesinlikle 1080p bir monitör mü almalıyım?
2K alın hocam. RX 570 ile GTA5, Far cry 5 - new dawn, CS:GO vb. oyunları 2K ultrada oynayabiliyorum. Diğer oyunlarda da az ayar kısıp rahatlıkla oynayabilirsiniz.

GIGABYTE AORUS Radeon RX580 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartım var. 2K oyun açısından nasıl olur ki? Monitrörü ileriye dönük olarak 2K almayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi işletim sistemi açısından problem çıkacağını ben de düşünmüyorum ama oyunlar hakkında bir fikrim yok. Nasıl olur sizce? Kesinlikle 1080p bir monitör mü almalıyım?
Gigabyte Aorus Rx580 eski ekran kartım ve bir müddet 2k monitör ile kullanmıştım ekran kartımı değiştirene kadar, beni üzmemişti.. Yeni çıka 3a oyunlar için olmasa da günceldeki oyunların çoğunu 2k ve yüksek ayarlarda akıcı şekilde oynatacaktır.. Bir müddet sonra ekran kartını değiştirirsiniz olur biter.. Yada aynı ekran kartıyla birkaç ayar kısarak yolunuza devam edersiniz.. Almışken 2k monitör tercih etmeniz daha iyi olacaktır..

RX 580 çoğu güncel oyunu 2K low veya medium oynatır. Bence 2K monitör alınabilir. Kesinlikle 1080P alınmalı diyemem ama uzun süre o kartı kullanacaksanız o kart için en uygunu 1080P monitör olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı