2TB HDD'de Low Level Format ne kadar sürer?

terileptil

Kilopat
Katılım
21 Ekim 2017
Mesajlar
722
Çözümler
1
Yer
Ankara
SSD veya HDD modeli
WD Blue WD20EZBX 2TB
Anakart
ASUS TUF B450-Pro Gaming
Merhaba. Verilerin daha sonra kurtarılma ihtimali kalmasın diye, satacağım sistemde bulunan 2TB WD Blue marka HDD'ye Low Level Format atmak istiyorum. Bu işlemi daha önce 500GB hard diskim için yapmıştım fakat 2TB oldukça büyük bir boyut olduğu için Low Level Format işlemi tahmini ne kadar sürer emin olamadım.

Daha önce bu boyutta bir hard diske LLF işlemi yapan oldu mu? Ortalama kaç saat sürdü işlemin tamamlanması? Bu arada LLF yapacağım hard disk: https://www.hepsiburada.com/wd-blue...-wd20ezbx-p-HBCV00000E4GK4?magaza=Hepsiburada

Bir de son olarak daha önce bu işlemi yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım ama LLF'nin hard diske zarar verme gibi bir ihtimali yoktur değil mi? Sorunsuz bir hard diski bozmayım sonra. Tek amacım veri kurtarılmasını önlemek şu an.
 
  • WD 6 TB (WD6003FZBX) diske yaptım. 8,5 saat sürdü. 2 TB diske içler dışlar çarpımından 2,5, 3 saat sürer gibi.
  • Zarar vermez hatta kör nokta hatalarını geçici olarak giderir.
  • Ben daha da emin olmak için bir de eraser uygulamasıyla 60 saat süren yazma silme işlemi uyguladım, öneririm.
 
Son düzenleme:
6 TB diske yaptım. 8,5 saat sürdü. 2 TB diske içler dışlar çarpımından 2,5, 3 saat sürer gibi. Ben daha da emin olmak için bir de eraser uygulamasıyla 60 saat süren yazma silme işlemi uyguladım. Zarar vermez hatta geçici olarak kör nokta hatalarını giderir.

Low Level Format'ın yeterli olacağını düşünüyorum ya. Öyle aşırı önemli veriler yok zaten ama diskteki veriler kolay bir şekilde kurtarılamasa yeter benim için. Cevap için teşekkürler umarım dediğiniz gibi kısa sürer bazı yerlerde günlerce sürebilir falan yazmışlar da o korkuttu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı