3 ayda 25 netten 65 nete nasıl çıkılır?

Salih_tr1

Hectopat
Daha fazla  
Selam hocalarım,

Son 2 yıldır ders çalışamadım ve kitap yüzü açmadığım için çoğu şeyi unuttum ama yine de tamamen sıfır değilim, bazı konuları hatırlıyorum. Şu an TYT netlerim 25 civarında ve hedefim 65 nete çıkmak. Günlük 6-7 saat çalışmayı düşünüyorum, bu süre yeterli mi yoksa artırmam gerekir mi?

Elimde şu kaynaklar var:

Matematik: 55 günde TYT matematik kampı.
Fizik: VIP fizik 55 günde TYT fizik kampı.
Biyoloji: Dr. Biyoloji TYT kitabı.
Ekstra: Sonuç yayınları Türkçe, fizik, matematik, kimya soru bankaları + konu anlatım fasikülleri.

Bu süreçte en verimli çalışma yöntemi ne olmalı? (deneme çözme sıklığı, konu eksiklerini kapatma vs.) Elimdeki kaynaklar yeterli mi yoksa ek olarak önerdiğiniz kitaplar var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
@Doyle

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam hocalarım,

Son 2 yıldır ders çalışamadım ve kitap yüzü açmadığım için çoğu şeyi unuttum ama yine de tamamen sıfır değilim, bazı konuları hatırlıyorum. Şu an TYT netlerim 25 civarında ve hedefim 65 nete çıkmak. Günlük 6-7 saat çalışmayı düşünüyorum, bu süre yeterli mi yoksa artırmam gerekir mi?

Elimde şu kaynaklar var:

Ekstra: Sonuç yayınları Türkçe, fizik, matematik, kimya soru bankaları + konu anlatım fasikülleri.

Bu süreçte en verimli çalışma yöntemi ne olmalı? (deneme çözme sıklığı, konu eksiklerini kapatma vs.) Elimdeki kaynaklar yeterli mi yoksa ek olarak önerdiğiniz kitaplar var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
@Doyle

TYT için Türkçede paragrafı matematikte ise problemleri hallet basit konular 3 netten 14 nete çıktım matematikte sadece problem çözerek çok kısa sürede. Bir kitap bitirmiştim oda acil yayınları problemler kitabıydı.

Sadece tytye mi çalışacaksınız? 20 net yaparken bide hedefiniz 65 net ise fenden 3 kaynak bitirmek gereksiz. Sadece tyt için 6 7 saat çalışcaksınız günde 30 paragraf, 30 problem, 20 geometri çözün rutininiz olsun ondan sonra tyt matdan üslü sayılara kadar başlayın ilk konular kolay zaten, türkçeden anlam bilgisi, deyim atasözleri yazım noktalama bu konuları halledin. Sosyalden kaynağınız varsa çözebilirsiniz ama sadece okuduğunu anlamadan 7 8 civarı net çıkarırsınız, deneme sonrası yapamadıklarınızı ve bilmediklerinizi öğrenin het deneme bunu yaparsanız bi kaç aya kesin gelen soruları ksvrarsınız zaten fenden Sosyalden falan bi kaç netde nettir. 2 ay bu düzende gitseniz rahat çıkarsınız 65e.

Sadece TYT'ye mi çalışacaksınız? 20 net yaparken bir de hedefiniz 65 net ise fenden 3 kaynak bitirmek gereksiz. Sadece TYT için 6 7 saat çalışcaksınız günde 30 paragraf, 30 problem, 20 geometri çözün rutininiz olsun ondan sonra TYT matdan üslü sayılara kadar başlayın ilk konular kolay zaten, türkçeden anlam bilgisi, deyim atasözleri yazım noktalama bu konuları halledin. Sosyalden kaynağınız varsa çözebilirsiniz ama sadece okuduğunu anlamadan 7 8 civarı net çıkarırsınız, deneme sonrası yapamadıklarınızı ve bilmediklerinizi öğrenin het deneme bunu yaparsanız birkaç aya kesin gelen soruları ksvrarsınız zaten fenden Sosyalden falan birkaç netde nettir. 2 ay bu düzende gitseniz rahat çıkarsınız 65e.

Hangi branş denemelerini önerirsin matematik sosyal fen vs.

Matematik için öneri yapacak olursam.
Ens.
Acil matematiğin ilacı.
Kolay denemelerdir bunlardan sonra orta seviye denemelere geçebilirsiniz.

Selam hocalarım,

Elimde şu kaynaklar var:

@Doyle

Merhaba hocam ne yaptınız durum nedir?

Elindeki kitaplar başlangıç için yeterli ancak süren oldukça kısıtlı. Test - tekrar - test yöntemini dene.
1- Elindeki testleri çöz
2- Yanlış yaptığın konuların konu anlatımını dinle
3- Aynı konuyla ilgili farklı test çöz

İlk teste göre yanlışların azalıyorsa doğru yoldasın. Yavaş ama katlanarak artan ivme yakalarsın. Yani ilk haftalarda 1-2 net yükselirken 6-8 hafta sonra 20-24 net yükseldiğini fark edersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı