3 ayda vücut yapan insanlar

Örneğin:

Dumbbell Shoulder Press
Military Press
Shoulder Press Machine
Dumbbell Lateral Raises
Dumbbell Front Raises
Plate Front Raise

Genelde bu hareketler oluyor hocam. Bu eski 4 set programım içindi. 14, 12, 10 ve 8 tekrar yapıyordum sırasıyla.
Zaten katabolik olabilir dedi hocam ve düşürdü hareketlerimi bu aralar. Muhtemelen bu hafta itibarıyla bir bölgeyi 4 veya maksimum 5 hareket yapacakmışım.

4-5 ideal. Hatta büyük kas grubu için 4-5 küçük kas grubu için 3-4 yapılabilir. Lateral Raises'da drop set yapmak istediğini söyle. O hareketin drop seti ile normal seti arasında çok fazla gelişim farkı var.
 
Tamam muhtemelen 8. aya girdim fitnessta ancak aklımda birkaç soru hâlâ var. 8 ayda az uz geliştim biliyorum ancak karşıma durmadan 3 ay içinde çok güzel büyüyen insanların videoları çıkıyor. Gayet düzenli spor yapmama rağmen ben o kadar büyüyemedim. Önceden obezdim ve 104 kilo idim. Spora ise diyetten sonra 75kg iken başladım. Yağ oranım gene de fazlaydı. Acaba bundan dolayı mı o kadar gelişemedim? Kas kazanmak için hâlâ yağ oranımı düşürmedim. Acaba geliştiğimi bundan dolayı mı göremiyorum? Kendimi her gün gördüğüm için mi geliştiğimi fark etmiyorum? Ağırlıklarım gayet arttı da aslında. Beslenmemde mi sorun var? Sanırım biraz daha kafa yormam gerek. Belki de 3 ay önceden fotoğraflarım olsa ben de daha detaylı görebilirdim gelişimimi ama fotoğraf almadım. Belki de her şey yağ dokunun altında oluyor ve fark edemiyorum? Benden olmaz mı yoksa?

Vallahi steroıd ısı tehlıkelı hormonlarla oynuyorsun basına bela almak resmen hazır duzgun calısan cınsellıgın ıcıne edıyor ılaclar gıdınce ayrıca hıpofız kapanıyormus bir de onla ugras :D ılacı aldıgında ıyısın kandan cıkınca bıtınce bozuk hormonlar.
 
3 ay yalan 3 ayda hiçbir şey değişmez.

eğer bunu biri dediyse yalan söylemiştir.

iyi vücut için spor %30 beslenme %70 dir.

bütün gün spor yap akşam eve gelip ekmeği, yağı, baklavayı gömersen hiçbir şey değişmez.
 
Vallahi steroıd ısı tehlıkelı hormonlarla oynuyorsun basına bela almak resmen hazır duzgun calısan cınsellıgın ıcıne edıyor ılaclar gıdınce ayrıca hıpofız kapanıyormus bir de onla ugras :D ılacı aldıgında ıyısın kandan cıkınca bıtınce bozuk hormonlar.

Gerekli işlemler yapılırsa bir zararı olmayan steroidler varmış. Steroid hakkında pek bir bilgim yok ama böbrek koruyucu tarzı şeyler ile hasarı ya mininmuma indiriyor ya da 0'a indiriyordu. Emin değilim elbette. Kullanmayın, keyfinize bakın.
 
Gerekli işlemler yapılırsa bir zararı olmayan steroidler varmış. Steroid hakkında pek bir bilgim yok ama böbrek koruyucu tarzı şeyler ile hasarı ya mininmuma indiriyor ya da 0'a indiriyordu. Emin değilim elbette. Kullanmayın, keyfinize bakın.

Sadece bobrek degıl karacıger falan onlar basıt olanları hocam hıpofiz hormonların duruyor dışarıdan hormon aldığın ıcın sonra onu eskı halıne getırmen ne kadar zamanı alır eskı halıne gelırmı o bıle sorun oluyor arkadaslarım var kullanmıs tık yok bazen dıyor.
 
Spor hap gibidir. Benim görüşüm aşağıdaki gibi.

Beyaz Hap: Doğal geliştirmeci düzenli yer içer spor yapar. Normal insan olmakla beraber overtraining daha hızlı olur reküprasyon süresi yüksektir.

Ama, karanlık taraf vardır ve gri tarafla beraber uzak durunuz.

Gri Hap: Sağlığa zararı yok ama Toz veya takviye kullanmak. Takviyelerin aşırı kullanımı zararlı olabilir. Reküprasyonu hızlı yarım yıl içinde altyapısı varsa vücüt yapar.

Siyah Taraf: Analobik Streiod ve Haplar ile Kürler uzak durun hayatınızı şeytana satmaktır. 2 ay içinde canavar bile olabilir kimyasal maddeler sayesinde.
Burada bir yanlış var. Hiçbir supplement doğallığı bozmaz, doğallığı bozan şey anabolik steroidlerdir.

Supplementlerin aşırı kullanımı diye de bir şey yok zaten, kullanma ölçüsü belli. İsterse 100 tane supplement kullansın yine de doğallığı bozalmaz.
 
3 Ay da ''natural'' değişim diye tıklanılan videoların %98'i yalandır. Algı olayıdır bu durum. Tıklanmak ve etkileşim kazanmak içindir. Amerika, Almanya gibi zengin ülkelerdeki supplementler, bizim şuan kullandığımız bildiğimiz supplementlerden farklı. Birçoğunda anabolik steroid olabiliyor. Bilmediğimiz ilaç kategorisine giren ilaçlar bulunuyor. Yani özetle onlardaki Protein tozu bizdeki protein tozu bir değil :D

Fakat şöyle bir durum var;
Alt yapısı olan bir sporcu çok kısa zamanda tekrar eski formuna geri dönebilir.


Peki 3 Ayda vücut yapılamaz mı? Önceki halinden daha iyi forma girilemez mi? Kişiden kişiye değişiklik gösterse de yapılır. Yüksek Kalori, makro ve mikro besinlere dikkat edilmesi lazım. Takviye olarak ise en güzeli creatin monohidrattır. Beslenme doğal vücut yapmak isteyenlerin en dikkat etmesi gereken şeydir. Hızlı kas kütlesi koymak istiyorsan yağlanmayı göze almak zorundasın belki göbeğin çıkacak ama omuzların kolların irileşecek.

Uyku, Stress, iyi ruh hali bu faktörler ise gerçekten doğal vücut geliştirmeciler için önem taşıyor.

Tabi ki Yağ oranı %16 üzerine çıkıtğı zaman bir süre böyle kaldıktan sonra gelişimi gözle görmek zor olabiliyor. İyi bir shreded fizik için, devamlı ve sabırlı olmak zorundadır doğal geliştirici.

5 Senedir doğal yollar ile vücut geliştiren partnerim var beraber spor yapıyoruz, ramazan ayından önce gerçekten harika bir vücudu vardı, Ramazandan sonra 5 kilo vermiş, ve gerçekten önceki haline göre üzücü bir formu oluşmuş. Tabi bu durum onu psikolojik olarak kötü etkiledi. Bunun sebebi, bir insanda düşük yağ oranı, yüksek kas kütlesi varsa bu kasları her gün beslemek zorundadır, antremandan ziyade kitle endeksine göre daha fazla protein ve karb tüketmek zorunda. Yoksa Kaslar beslenmediği için yeterli dolgunlukta kalamayacak. Yani beslenme düzeyini istikrarlı ve düzenli bir şekilde optimal ve maksimum sınırda tutması gerekiyor doğal vücut geliştirici.

5 Senedir doğal body'ci partnerim ile antreman yapıyoruz, Ben düzenli olarak gidemiyorum, ama toplamda 3 senedir devamlı olarak [toplam6+5+3(ay)] şeklinde devam ettirebildim, ayrıyetten evde vücut ağırlığımla yapıyordum 16 yaşımdan beri. Neyse,

Bahsetmek istediğim şu durum var ki partnerim ile girdiğimiz ağırlıklar olsun, tekrar sayıları olsun kondisyon olsun aramızda çok fark yok. Onun güçlü iri ve kaslı kolları var benim ise iri ama o kadar shreded kollarım yok, buna rağmen neredeyse ona yetişebilliyorum ağırlıklarda. Tabi benim yarışım onla değil :)

Özet olarak sabır işi bu doğal yol ile. Mikrolara hormonlara dikkat edilirse güzel sonuçlar çıkar.
 
Ben çok bilgili birisi değilim açıkçası ama zamanında kendimce araştırmalar yapmıştım. Genellikle bariz gelişmenin 6 aydan sonra olduğunu söylüyorlardı. 3 ay uzun bir süre değil. Bir kişinin mesela gözle görülür hiç karın kası olmayıp da 3 ayda ben bu hale geldim diyorsa bence pek mümkün değil. Zaten spor salonuna ilk yazıldığınızda 1 ay falan adaptasyon süreci mi ne oluyor diye biliyorum. Bana öyle yaptırmışlardı programım hafifti ondan sonra biraz daha ciddileşmişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı