3. dil olarak ne öğrenilmeli?

İşim nedeniyle 19 ülkede bulundum. Bunların 9'u Avrupa ülkesi. Emin ol Almanya'dan başka Almancaya hiçbir şekilde ne gerek ne de ihtiyaç duydum. 3 dilin üzerine çıkacağını düşünmüyorsan tavsiye olarak ise; Asya dillerinden birini anlaşabilecek kadar öğrenmen seni ciddi anlamda birçok açıdan rahatlatacaktır. Arapça bilmiyorsan bunu da öğrenebilirsin.

İnsanını sevmiyorum o yüzden dilini öğrenmeye gerek yok kafası hiçbir dil almayacak bir kafadır.

Son olarak dili bu ülkede işe girmek ya da fark için öğreniyorsan bu dediklerimin hepsini boş ver.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki dil de İngilizceye benzer diller. İspanyolcada ve İngilizcede pek çok ortak kelime mevcut bu bakımdan öğrenmekte zorluk çekmezsiniz. Almanca ise bir tık zordur artikeller vs. olduğu için ama o da yine aşırı zor bir dil sayılmaz. Fakat Almancanın İspanyolcadan daha değerli olduğunu düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar. İngilizcemi belli bir seviyeye getirdim. Artık yeni bir dile başlamanın zamanı diye düşünüyorum. Ama aynı esnada ağırlığım İngilizceden yana olacak. Üniversitede bir dil eğitimi üzerine ders alacağım ama dili hala seçemedim. Gramer benzerliğinden ötürü Almancayı düşündüm ama onun ardından İspanyolca da çok kullanılan bir dil olarak devam ediyor. Networku genişletmek adına ve kolay öğrenim olarak bana hangi dili önerirsiniz?
İspanyolca tabi ki. Hem çok based dil hem de çok kullanılıyor. 😁 Adios!

Bak hocam sana neye göre seçmen gerektiğini söyleyim:
1- Hoşuna gidip gitmemesi
2- İş olanakları
Ben 3. olarak Almancayı seçtim çünkü hoşuma gidiyor ve Almanya'yla ilgili planlarım var. Ancak ben kesinlikle 3. olarak Rusçayı öneririm (bende Almancadan sonra Rusça öğreneceğim.) çünkü şuan ki dünyanın gidişine bakılırsa Rusça-İngilizce-Türkçe bu üçlü çok güçlü.

Merhaba arkadaşlar. İngilizcemi belli bir seviyeye getirdim. Artık yeni bir dile başlamanın zamanı diye düşünüyorum. Ama aynı esnada ağırlığım İngilizceden yana olacak. Üniversitede bir dil eğitimi üzerine ders alacağım ama dili hala seçemedim. Gramer benzerliğinden ötürü Almancayı düşündüm ama onun ardından İspanyolca da çok kullanılan bir dil olarak devam ediyor. Networku genişletmek adına ve kolay öğrenim olarak bana hangi dili önerirsiniz?
Ne amaçla dil öğreneceğinizi söylerseniz, gelecek planlarınızdan bahsederseniz hangisinin işinize daha çok yarayacağı hakkında tavsiye vermemiz daha kolay olur.

Mesela hedef Avrupa ise Almanca, Kanada ise Fransızca daha faydalı. Amaç ithalatsa Çince çoğu durumda daha mantıklı...

İmam hatip lisesindeyim. Az çok öğrenmem lazım.
Ben de aynı şekilde.
Ama hoca o kadar ama o kadar iyi ki.
Geçen sene gramer diye boğuluyorduk resmen.
Bu hoca defter bile tutturmuyor. Sadece günlük tekrarınızı yapın diyor. Unutursunuz diyor.
Dil öğrenmenin avantajından bahsediyor.
Arkadaşı varmış işte. Arapça bildiği için işe almışlar. Tercüme ediyormuş.
Bunu yaparken kendisi de ticareti söküp sonrasında fabrika mı ne açmış.

Bu tür şeyler anlatıyor.
Dil bu sonuçta. İnsan konuşuyor. Fazla sevmeseniz de sevmeye çalışın az da olsa. En azından nefret etmeyin.
İyi kapılar açar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı