3. Dünya savaşı çıkacak mı?

PORSHİUS

Kilopat
Katılım
31 Ağustos 2017
Mesajlar
2.412
Çözümler
15
Böyle konular, mesajlar görmeye çok başladım İran-ABD senaryosu yüzünden savaş çıkacak diyenler var, videolar yayınlayanlar var.

Öncelikle şunu belirteyim nükleer bir Dünyada, dünyada dahil kazanan olmayacak.
Galiba millet hala siperden sipere tankla tüfekle taarruz etmeyi bekliyor. Olası bir savaş durumunda nükleer silahların etki ettiği bölgeler ki bu dünyanın 3/2'si gibi bir rakam yaşanamaz, üretim yapılamaz hale gelmesi demektir, hiç kimse bunu istemez.

Gelelim İran-ABD senaryosuna,
ABD, İran'a Bölgesel Nükleer Füze atarsa, İran da cevabını İsrail’e nükleer füzeler atarak verir. İsrail de elindeki nükleer gücünü kullanarak İran’a yollar. Türkiye'nin savaşa girmesi beklenemez ama İran ve İsrail'de olabilecek nükleer patlamalardan biz de radyasyona maruz kalırız. Rusya kendisine yönelik bir saldırı olmazsa cevap vermez. 3 Dünya Savaşı'nın çıkması demek "hiçbir ülkenin kazanamaması" demektir. Bir kaç ülkenin güç gösterisi yapması savaşın çıkacağı anlamına gelmez. Sadece Rusya ile ABD arasında çıkacak nükleer savaş bile dünyada ki yaşamın yok olmasına yeterlidir.

Kısacası kimse bu topa girmez. Savaş çıkması için büyük bir ekonomik krizin çıkması gerekiyor.

Artık savaşlar Ekonomi, uzun vadeli ve terör gibi unsurlardan oluşuyor. ( Türkiye Son 30 yılda teröre 350 milyar dolar harcamıştır. )
 
Son düzenleme:
Bana sorulacak olursa, artık günümüzde savaşlar topla tüfekle olmuyor; onun yerine diplomatik savaşlar görüyoruz.
 
Ne zaman bilmiyorum ama çıktığı zaman Dinazorlarla aynı kaderi paylaşacağız
 
Çıkmasına ihtimal bile vermiyorum artık. Belki devletlerin başına deli birileri gelirse olabilir ama normal şartlarda çok zor(Hoş şu anki devlet başkanları da çok normal sayılmazlar da neyse).🙂
 
Eğer savaş çıkarsa ABD ile İran arasında bizim ülkede arada kaynayabilir diğer ülkerde bunu fırsat bilip 3.dünya savaşı çıkarabilirler ihtimali azda olsa var gelgelelim eğerki İran ABD yi çok zorlarsa belki atmaz ama Atom bombası bile atabilir istese ama atarmı ona birşey diyemem adamlarda okadar büyük bir güç varki (ABD-RUSYADA ARDINDAN SONRA ALMANYA VSVS) ABD baştan 1. geliyor güç bakımından istese dünyayı yok edebilir ama bilemiyorum neler olur.
 
Savaş her zaman vardır, ancak şöyle bir kavram daha gerçektir "Değişim" Artık düşündüğünüz savaşlar yok, top tüfek, silahlar, bunlar artık demode olan ve eskide kalmış şeylerdir. Savaşlar artık parayla, kaynaklarla, teknolojiler ile yapılıyor. Artık insanlar kendi askerlerini feda etme riskine girmeden iha ve siha gibi (vb) ürünlerle birbirlerine savaş açıyorlar. Ekonomik yaptırımlar ile birbirlerine zarar veriyor, güç kazanıyorlar. Kaynaklarını kullanarak ithalat veya ihracat gerçekleştiriyor ve pazarda galip olmaya çalışıyorlar. Savaş her zaman vardı, sadece kan dökmeye son verdik. Artık insanlar, diğer insanların canına değil farklı şeylerine göz dikmeye başladılar, artık birbirlerinin canlarını değil de sahip oldukları ve verebilecekleri ne olursa onları ellerinden almaya çalışıyorlar.
 
Çıkmaz, çünkü çıkarsa nükleer, radyoaktif silahlar çoğunlukta kullanılacağından dünya yaşanabilir bir yer olmaktan çıkacak, bunu hiç kimse istemez, fakat artan dünya nüfusuna karşı bir şeyler yapılacaktır.
 
Çıkarsa kimse kalmaz. Savaş daha çok siber saldırı ya da demokratik olarak olur.
 

Geri
Yukarı