3 Fan Girişli Anakarta 4 Fan Takmak

MSI B450M PRO-VDH Anakartını kullanıcağım fakat bu anakartta 3 fan girişi var (CPU fanı dahil mi bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim). Alacağım kasada ise egzoz fanı ile 4 fan var. Ne yapmam gerekiyor?
Bende de aynı problem vardı, şu şekilde hallettim; fanın bir tanesini anakarta bağladım diğer boşta kalan fanı ise molex kablosu ile anakarta bağlı olan fanın molex girişine paralel bir şekilde bağladım iki fan aynı yuvaya paralel bağlı olmuş oldu gelen voltaj aynı fakat anakartın o yuvaya çektiği akım 2 katına çıkmış oluyor ki bu akımlar miliamper düzeyinde olduğu için farketmez benimkiler 12v da 0.48 mA çekiyordu şuan 0.96 mA çekiyor sorun olmaz.

Bende de aynı problem vardı, şu şekilde hallettim; fanın bir tanesini anakarta bağladım diğer boşta kalan fanı ise molex kablosu ile anakarta bağlı olan fanın molex girişine paralel bir şekilde bağladım iki fan aynı yuvaya paralel bağlı olmuş oldu gelen voltaj aynı fakat anakartın o yuvaya çektiği akım 2 katına çıkmış oluyor ki bu akımlar miliamper düzeyinde olduğu için farketmez benimkiler 12v da 0.48 mA çekiyordu şuan 0.96 mA çekiyor sorun olmaz.
Alttaki molex kablosunu üsttekinin devamına bağlamıştım
IMG_20181206_023926.jpeg

Egzoz fanını güç kaynağına takarsın tam devir çalışır o zaten çalışması da gerekiyor. Diğer fanları 4-pin ise kontrol edersin zaten hepsini kontrol etmeye gerek yok bence.
3 pinde kontrol ediliyor, soldan sağa doğru ankarttaki 3.pin dc gerilim verir ve bu sıcaklık değerlerine göre düşüp artarak fan devirini ayarlar

3 pinde kontrol ediliyor, soldan sağa doğru ankarttaki 3.pin dc gerilim verir ve bu sıcaklık değerlerine göre düşüp artarak fan devirini ayarlar
Voltaj kontrolü oluyor da fanları %60'ın altına alamıyorsun. En azından bende böyle hepsi böyle mi bilmiyorum.

Bende B350 PC Mate ve MasterBox Lite 5 var.
CPU fanı için kendi ayrı soketi oluyor.
Egzoz fanı için fan 1 soketi işlemcinin yanında bir yerde.
Ön 3 fanın 2'si anakarta yetişirken 1 tanesi yetişmiyor diye Ek-cable Y-splitter 3-fan Pwm Fan Çoklayıcı Kablo - n11.com aldım. Sen genede soket sıkıntısı çıkmasın diye kasanın da modelini yaz almadan.
Ben de CM MasterBox Lite 5 kullanıcağım fakat fan kabloları yetişebilir mi ? çok mu kısa ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı