3 Yıllık Süperonline deneyimim

  • Konuyu başlatan 261538
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.321
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
7.632
Makaleler
98
Çözümler
213
Hepinize merhabalar, 3 yıldır kullandığım Turkcell Superonline deneyimlerimi artılarıyla, eksileriyle size aktaracağım.

Yaklaşık 3 yıl önce yurtta kalırken ekstradan bir internet istedik ve Superonline bağlattık, üniversiteli tarifesiyle İzmit'te. Hiç bir problem yaşamadık neredeyse(kopma, ping) 16 Mbps hızımız vardı. Daha sonra memlekete döndüm, hat benim üstüme olduğu için interneti buraya taşıdım(Kayseri'ye). 3-4 gün içinde hat taşındı. İlk bağlandığında hatta kopmalar yaşıyorduk ve hızımızı 12 Mbps olarak düşürdük ve kopma sorunu çözüldü ve kullanmaya devam ettik. Sonrasında sözleşme biteceği için 12 Mbps istemedik çünkü yetersiz kalıyordu, 16 Mbps'lik bir tarifeye geçtik ve Superonline ile devam ettik, devam nedenlerimizden biri Superonline teknik ekibini beğeniyordum.

Modem içeri odalardan birindeydi evin girişine taşıdım ve diğer odalardaki hatları iptal ettim ve kopma sorunum çözüldü. Yaklaşık 1 sene neredeyse bakımlar hariç kopma, ping sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum. 2019 öncesi 10. ay VDSL geldiğini gördüm ve yılbaşından sonra fiyatlar değişeceğini bildiğim için VDSL bir pakete geçip sözleşme yeniledim. 1 ay problemsiz kullandıktan sonra ping sorunu yaşamaya başladım. 1 ay boyunca bir sürü talep açtım(Superonline.net ve BTK'ya), Superonline çalışanı evime geldi, ev içi bir sıkıntı yok diyor, baktım çözülmüyor hakem heyetine yazdım. Yaklaşık 1 ay sonra çözüldü ve BTK bana 3 ay sonra dönüş sağladı kontrol etmemiz gerekiyor diye, problem çözüldüğü için test edilmesine gerek duymadım ve kullanmaya devam ettim. Şunu ekleyeceğim hat değerlim ile 75 Mbps'ye kadar alabileceğim bir internet söz konusu.

3-4 ay problemsiz kullandıktan sonra yeniden ping sorunu çıktı gene bir uğraş çözüldü. Geldik son 1 aya son 1 ayda, yaşamadığım kadar aşırı bir ping sorunu yaşıyordum defalarca aradım, mail attım, teknik ekip istedim gelen giden yoktu. Bu sorunu ilk yaşadığımda da port değişikliği istedim çünkü hat değerlerim iyiydi ve yoğunluktan dolayı olduğu ortadaydı. Aynı binada Telekom kullanıcılarında böyle bir problem yoktu, bizzat gidip test ettim. Önce binaya kadar gelen hatta sıkıntı yok dendi, sonra tracert değerlerimi ilettim binanıza gelen hatlarda sıkıntı var dendi(SS'leri atarken yok Google DNS kullanmışım, yok Speedtest değerleri yokmuş gibi saçma şeyler söylendi sorunun kaynağı tracert ve pingte gözükmesine rağmen). Sonrasında port değişikliği önerisi için Telekom ekiplerine ilettiler ve sorun devam ediyordu. En son cumartesi günü aradılar ve tekrar teknik ekip önerisi yaptılar dedim gelsin baksın, daha öncesinde de gelsin dedim fakat dönüş sağlayan bir ekip olmadı ve 3 gündür yine dönüş sağlayan bir ekip yok. Arayan kişiyle konuştuğumda ücretsiz bir şekilde fesih edebiliyor muyum, diye sordum incelediğinde evet edebilirsiniz dedi, edemezsiniz deseydi şartları sağlayamadığı için zaten hakem heyetiyle iptal ettirebileceğimi söyledim ve ay sonunda iptal ettireceğim.

Yukarıda yazıda belirtmeyi unuttum, sıkıntı yaşadığım sürede arayıp Superbox önerileri yapıyorlardı ve sinirleniyordum. Ben bir sorun yaşıyorum ve sorunu çözmek yerine neden bana başka bir ürün öneriyorsun? Hayrına da vermiyorsun 2 kata yakın fiyat farkı alacaksın ve daha düşük bir hız vereceksin.

Buna ek olarak düzgün olarak kullanamadığım interneti faturadan düştüler ve problem yaşadığım günlerde Turkcell hat için internet kodu verdiler bu Turkcell için bir artıydı.

3 yıllık deneyimim bu şekildeydi. Ay sonunda iptal ettirip olabildiğince(mecbur değil ise uzak dursun alacaklar) kimseye önermeyeceğim. Bu şekilde çok fazla sorun yaşayan arkadaşlar var ise ücretsiz fesih hakkını sorgulasın. Firma kendi kendini bitirmiş resmen. Hat değerlerimi görmek isteyen arkadaşlar olursa onu da bırakıyorum.

1570439339704.png
 
Son düzenleme:
Öğrenci evimde Superonline vardı. 100 Mbps 8 ay sorunsuz kullandık arkadaşlar ile evden çıkmadan son 4 ay upload yerlerde gezmeye başladı. Arkadaşlar ile yayın açıyorduk, açamaz hale geldik. Speedtest'lerde sorun gözükmüyordu ama bir şey upload edemiyordun. 5 Mbps upload hızı yayında 900-700 Bitrate'lere kadar düşüyordu. Arayıp kanıt olarak fotoğraf, video gönderdim. Ekip geldi Speedtest attı sorun yok dedi ve gitti :D Evden çıkacağımız devredeceğimiz için oralı olmadık, böyle baş ağrıtıcı saçma bir deneyimimi de belirtmiş olayim. Şu an TurkNet kullanıyorum memnunum.
 
Peki hangi internet sağlayıcısını öneriyorsunuz? Uydunet'den online oyun yüzünden memnun değilim de.
 
@Halit70 Uydunet'te problem yaşamanıza şaşırdım, kendi altyapısı olan bir firma. Askere gideceğim için bir ISS geçmeyi düşünmüyorum fakat TurkNet ve Speednet'e kesinlikle göz atılmalı yönünde fikrim. Telekom'dan kesinlikle uzak durulmalı, sınırsız interleti laf cambazlığı ile kotalıya dönderen bir firma. Telekom ve Superonline dışındaki diğer seçeneklere göz atabilirsiniz.
 
@Halit70 Uydunet'te problem yaşamanıza şaşırdım, kendi altyapısı olan bir firma. Askere gideceğim için bir ISS geçmeyi düşünmüyorum fakat TurkNet ve Speednet'e kesinlikle göz atılmalı yönünde fikrim. Telekom'dan kesinlikle uzak durulmalı, sınırsız interleti laf cambazlığı ile kotalıya dönderen bir firma. Telekom ve Superonline dışındaki diğer seçeneklere göz atabilirsiniz.
PUBG LİTE da 80-110 arası ping alıyorum, bazen daha da fazla.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı