30 milyon dolardan sonra Türkiye’den Somali’ye yeni hibe

Türkiye, kısa süre sonra ülke güvenliğini tümüyle teslim alması beklenen Somali Ulusal Ordusu’na 22 zırhlı personel taşıyıcı hibe etti.

New-Project-11-9.jpg


Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün düzenlenen devir teslim törenine Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz ve Somali Genelkurmay Başkanı Odowaa Yusuf Rageh katıldı. Somali ordusuna, mayına karşı korumalı 8 “Kirpi” aracın yanı sıra 14 askeri personel taşıyıcı teslim edildi. Mayına karşı korumalı araçlar, terör örgütü Eş-Şebab’a karşı mücadele eden özel kuvvetler ekibi “Gorgor” tarafından kullanılacak. Gorgor, Türkiye’de eğitim almış özel kuvvetler personelinden oluşuyor.

Kaynak: Türkiye, Somali ordusuna 22 zırhlı personel taşıyıcı hibe etti / Türkiye, Somali'ye 22 zırhlı personel taşıyıcı araç hibe etti
 
Yeraltı kaynaklarına buradan bakabilirsiniz. Uranyum'un gelecekte değerinin artıcağını ve Somali'nin Uranyum çıkarıcak ve işleyecek teknolojisi olmadığından yaptığımız yardımlar sonrası yeraltı kaynaklarının kontrolunu bize verebilirler. Verdiğimiz 30 Milyon Dolar 20 sene sonra milyar dolarlar kazandırabilir bize.
Ben kendi yorumumda kötü düşündüm ama umarım böyledir 🥲 .
 

Yeraltı kaynaklarına buradan bakabilirsiniz. Uranyum'un gelecekte değerinin artıcağını ve Somali'nin uranyum çıkarıcak ve işleyecek teknolojisi olmadığından yaptığımız yardımlar sonrası yeraltı kaynaklarının kontrolunu bize verebilirler. Verdiğimiz 30 milyon dolar 20 sene sonra milyar dolarlar kazandırabilir bize.

Vereceklerini sanmıyorum.
 
Vereceklerini sanmıyorum.

Sayın yöneticilerimiz kandırılmazsa verirler. :D
Bölgedeki "Türk şirketler" dediğiniz iktidara yakın şirketler, kendilerine çalışıyorlar. Bunlar hepsi yazıda güzel ama gerçeklikten uzak varsayımlar. Henüz kendi sınır güvenliğimizi ve kendi komşu ülkelerden gelen terörü bitirebilmiş değiliz. Verdiğimiz hibeler liman işletmesi olarak yandaş firmalara geri dönüyor, fazlası değil.

Tabi o da var. Dediğim gibi kandırılmazsak dediklerim olabilir.
 
Ülkemizde para olsa ve ekonomi böyle olmasa, gayet mantıklı hareket aslında. Zira:

Bir ülkeye destek veriyorsun ve verdiğin destek ile kendi savunma sanayinden alımlar yaptırıyorsun. Hem ihracatı arttırıyorsun hem de iç sanayiyi destekliyorsun. Verilen para da yapılandırılıyor zaten. Kazan kazan.

Bir uzmanın değerlendirmelerinde gördüm bu çıkarımı. ABD tarzı, mantıklı bir sistem.

Ama Türkiye için erken işte. Ülkemizdeki her kuruşun içeride kalması gerekiyor. Polonya TB-2 aldı mesela, kendi başlarına, kendi paralarıyla. Bu tür ortaklar bizim gibi gelişme aşamasındaki ülkeler için daha faydalı.

Kendinden olana bakmadan önce başkasına bakamazsın.
 
Bu mesajının vergisi ödedin mi? :D
Ayıp ettin. Tabii ki ödedim de yazıyorum. Şaka bir yana artık bu tarz haberler görmek can sıkıyor. Kendi insanımıza İBAN gönderiyorlar, dışarıya dünya kadar yardım yapıyorlar.
 

Geri
Yukarı