3000-3400 TL Sistem Önerisi

Ben hala size katılmıyorum :D

SSD yüzünden parça kısılmamalı.

Tamam önemli ama sınırı var. 240 GB SSD çok para demek. Çok para demek bir şeylerden kısmak demek.

Mantıksız bence. 120 GB sistemi hızlandırmak için yeterli.

Windowsu filan ona kurarsın, HDD'ye ise oyunları kurarsın.

RAM sonradan eklenebilir ama VRAM'ı ne yapacaksın ?

Her gün kumbaraya 50 Kuruş veya 1 TL atsa alabilir. Maddi durumu yok dersen 3500 TL'ye sistem alıyor ?

Hadi hala yok diyelim, ben yolda yere bakarak yürüsem para bulurum zaten :D

Sizinle en anlaşılabilir dille konuşmaya çalışacağım. Şimdi eğer arkadaş sizin sistemi toplarsa yeni çıkan oyunları oynamak için 1-1.5 sene sonra RAM alması gerekecek çünkü yeni oyunların RAM kullanımı hızla artmakta. SSD mevzusuna gelirsek 120GB SSD'nin günümüzdeki oyunlara yetmesi imkansız. SSD'nin en önemli amaçlarından biri oyunlarda yüklenme sürelerini azaltmasıdır. Eğer bu işlevini gerçekleştiremezse SSD almanın pek bir mantığı yok. Windows konusuda önemli değil zaten UEFİ kurulum yaparak hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz. Hatırlarmısınız bir dönem piyasada 60GB SSD'ler vardı. Daha sonra onlar bir bir piyasadan kalktı. Sebebi ise depolama konusunda yetersiz kalmasıydı. Günümüzde çıkan oyunların kapladığı alan fazla olduğu için 120GB SSD alırnırsa ilerde yeni SSD alması gerekli. 240GB ise uzunca bir süre yeterli gelicektir. Sizin topladığınız sistem ile @KLETHRA 'nun topladığı sistem arasında %15 civarı performans farkı var. Bu demek oluyorki yeni çıkan herhangi bir oyunda RX 570 30FPS alırsa RX580 34-35 fps alır. Bununda gözle görünür bir fark olmadığı açıkça ortada. Gözle görünebilmesi için en az 15 FPS değişmeli. Arkadaş sizin sistemi alırsa yakın zamanda RAM ve SSD alması gerekecek halbuki @Shinkju'nun topladığı sistem 4-5 sene yükseltme yapılmadan götürebilir. Sizin sisteminiz daha ucuz gibi görünsede yeni eklenen bileşenlerle daha pahalıya patlayacaktır ve bu paranın karşılığını vereceği meçhuldur. İki sistemin ömrü ise aynıdır. Biri 5 sene giderse diğeride 5 sene gider ve arada gözle görülebilir FPS farkı olmaz. Umarım anlatabilmişimdir.

Tamam önemli ama sınırı var. 240 GB SSD çok para demek. Çok para demek bir şeylerden kısmak demek.

Her gün kumbaraya 50 Kuruş veya 1 TL atsa alabilir. Maddi durumu yok dersen 3500 TL'ye sistem alıyor ?

Vram kullanımına gelecek olursak Recep Baltaş bunu kaç kere dile getirdi hiç mi dinlemediniz? RX570 8GB Vram kullanacak güce sahip bir kart değildir. BF1 gibi oldukça kaliteli dokulara sahip olan bir oyunun bile 2.5-3GB Vram kullandığını düşünürsek 4GB Vram yeterde artar bile. Ekran kartı satın alırken Vram ve Bit değerine bakılmaz. Önemli olan GPU gücü ve GPU mimarisidir. Ekran kartı üreticileri bunu göz önünde bulundurarak ekran kartlarına bellek koyuyor. 4GB Vram yetersiz 8GB al demek mantıklı bir açıklama değil ve 8GB Vram 2K ve 4K için iyi bir çözüm olabilir. Arkadaş 1080P oynayacaksa 8GB bellek birşey ifade etmez(y). GTX 1070 gibi çok güçlü bir ekran kartının bile oyunlarda 3-3.5 GB bellek kullandığını düşünürsek çok daha güçsüz olan RX 570'in 4GB üstünde Vram kullanacağını nereden çıkardınız? Eğer RX 570'in 4-5GB Vram kullanmasını istiyorsanız oyunu 10-20FPS oynamaya razı gelmelisiniz. Çünkü Vramın tamamını kullanabilmesi için ayarları epey yükseltmek gerekli. PC oyunculuğunun mantığı 60FPS değil mi zaten? Bu bağlamda Vram dert edilecek bir sorun değil. 3500TL verebilen adam 400-500TL verip yükseltmede yapabilir demişsiniz. İyide adam sizden 4000TL PC toplamanızı istememişki.:LOL: Adamın istediği 3400-3500TL PC. Bu bağlamda üzerine 100TL koyup @Shinkju'nun sistemini almasında bir sakınca görmüyorum. Eğer 100TL veremezse kasadan biraz kısabilir. Yanlış anlamayın ben size düşmanlık beslemiyorum. Eğer sistem alacaksa bir kere alsın birdaha 4-5 sene parça yükseltme derdi olmasın.;) Benim görüşüm bu ve ben herkesin görüşüne saygılıyım. Neyse bence konuyu burada noktalayalım ve daha fazla uzatmayalım.:sansür: @KLETHRA

Son düzenleyen: Moderatör:
4-5 sene parça yükseltme derdi olmasın.

4GB VRAM alırsa yetersiz gelecektir kesinlikle. Yeni oyunlara az geliyor artık.

O kadar paraya sistem toplayıp ayar kısmam ben.

Başka hocalarımızın da fikrini alalım bence.

Sistem 1:
ekran-goeruentuesue-50-png.231472

Sistem 2:
screenshot_2017-05-01-01-03-02-1-png.231473

Fiyatlara da bakın lütfen :penguen:

Hocalarım ben 2.sistem daha mantıklı diyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

@Jira @CJack60 @ShadYaqz @Nazım Paşa @JohnMacTavish @BERWAR @SideWinder @Silinen üye @FantastikTürk @Pantheon

Fikirlerinizi merak ediyorum. Arkadaşın dediklerini de okursanız sevinirim.

Eğer 1.sistem daha iyise onu öneririm artık (y)

Fiyata da bakınız. İlk sistem 150 TL daha pahalı.

Eğer 150 TL daha bütçesi varsa 2.sistemde bazı şeyler geliştirilebilir.

4GB VRAM yetersiz de biraz da oyun yapımcıların sahtekarlığı var. :D Adamın yaptığı oyunda Medium ile Very High dokuları aynı. Sırf ekran kartlarını yükseltsinler diye yapıyorlar. Beni de kandıramadılar. :D

Adam akıllı yapsan, arada muazzam doku kalitesi farkı olsa eyvallah değiştirirdim kartı ama bu şekilde zor. :D

Soruya gelecek olursak 8GB alsın. Takıntılı olabilir o yüzden böyle bir öneri verdim. :D

Hocam istiyorum da Sinerji'de 120 GB Samsung SSD yok M.2 harici :cry:

PSU fazlası ile yetiyor hocam. Elbette 600W alırsa daha iyi olacaktır ama para :cry:

Taman da ekran karti alacak diye PSU'dan kisilmaz. RX 580'e o PSU ben kesinlikle koymazdim. Gerekirse ekran kartindan kisar daha kalitelisini koyarim. HDD'yi cikar -sonradan almak uzere-, SSD'yi Samsung 750/850 EVO 250 GB yap. PSU'yu 600W yap.

Hayir, @Neko dostum yanlislarin var. Ben HDD almam ama 250 GB SSD alirim. SSD dedigin seyi kullanmadigin icin bilmiyorsun. SSD'siz sistem olmaz. En az 250 GB hem de. Gerekirse SSD icin ekran karti kisarim. Her sey "Fepese" degil. "Geyta 5" yukleme ekraninda 5 DK bekleyeceksem isterse o sistem 8K 273839 FPS versin ben o sistemi sevmem. Yanlis dusunuyorsun.

16 GB RAM gereksiz. Nasa'ya mı çıkacaksınız? Oyunlarda performansı belirleyen, işlemci ve ekran kartıdır, sonra RAM. Bütçe varsa, ilk bu ikisi yükseltilmeli. RAM için ekran kartını düşürmek çok mantıksız. 1080+16GB RAM'mı? Yoksa 1080 Ti+8GB RAM'mı? Olayı bir de böyle düşünün.
Nasil 16 GB RAM gereksiz? Tabii ki de gerekli. 3500 TL uzerinde 16 GB RAM'siz bilgisayari olmamis sayarim ben. Su anki oyunlar 7.5 GB RAM yiyor fatkindaysaniz. 16 GB RAM gunumuzde sart.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı