3000 TL monitör önerisi

Bütçe
3000
Bin TL altına 6 binlik monitör atıyorum 😂
Amazon.com.tr
Bu 24G2SPU'nun abisi galiba. Sayenizde AOC fanı oldum 😅 ancak renk bağlamında sanırım 24G2spu bir tık daha önde garip bir şekilde. Sizce bu monitör bu fiyata değer mi hocam?

Dostum fanlıktan ziyade doğru ürünü önermeye çalışıyoruz. Çoğu kişi teknik özelliklerine bakmadan ürün alıyor. Marka ve model araştırması yapmak lazım bu tür ürünlerde.

Senin Link'te paylaştığın model 240Hz modeli. Hem FPS oyuncularına hem günlük kullanıcılara hitap etmesi açısından kullanılan bir model. Renk olarak G2SPU daha derin renklere sahip. HDR'ye yakın renk kalitesi var. Bunu sen ilk bakışta ayırt edemezsin onu belirteyim.

Eğer sistemin 240Hz'leri karşılayacak FPS'lere çıkabiliyorsa -Evet değer. Çoğu 240Hz'ye göre yine bütçe olarak uygun.

Dostum fanlıktan ziyade doğru ürünü önermeye çalışıyoruz. Çoğu kişi teknik özelliklerine bakmadan ürün alıyor. Marka ve model araştırması yapmak lazım bu tür ürünlerde.

Senin Link'te paylaştığın model 240Hz modeli. Hem FPS oyuncularına hem günlük kullanıcılara hitap etmesi açısından kullanılan bir model. Renk olarak G2SPU daha derin renklere sahip. HDR'ye yakın renk kalitesi var. Bunu sen ilk bakışta ayırt edemezsin onu belirteyim.

Eğer sistemin 240Hz'leri karşılayacak FPS'lere çıkabiliyorsa -Evet değer. Çoğu 240Hz'ye göre yine bütçe olarak uygun.
İşlemci i5 12400f
Ekran kartı Gigabyte Rtx 3070 Ti
Sistemin karşıladığını düşünüyorum.

Yok hocam yanlış anlamayın insanları fan haline getiriyorsunuz demek istemedim. Aksine farkındalıkla ben fanı oldum 😊
AOC 24G2SPU stoklara düşecek gibi durmuyor. Sanırım 3 bin TL'den 6 bin TL'ye bütçeyi çıkartıp AOC 24G2ZU'yu taksitle kapatacağım monitör devrini. 6 bin liraya kadar bundan daha iyi panele sahip/stand/port özellikleri olan başka monitör var mı araştırmadım. Varsa da muadili tadında olacağını düşünüyorum.

İşlemci i5 12400F
Ekran kartı Gigabyte RTX 3070 Ti
Sistemin karşıladığını düşünüyorum.

Yok hocam yanlış anlamayın insanları fan haline getiriyorsunuz demek istemedim. Aksine farkındalıkla ben fanı oldum 😊
AOC 24G2SPU stoklara düşecek gibi durmuyor. Sanırım 3 bin TL'den 6 bin TL'ye bütçeyi çıkartıp AOC 24G2ZU'yu taksitle kapatacağım monitör devrini. 6 bin liraya kadar bundan daha iyi panele sahip/stand/port özellikleri olan başka monitör var mı araştırmadım. Varsa da muadili tadında olacağını düşünüyorum.

Sistem güçlü. FPS oyunlarında 240Hz monitör çok rahat oynarsın. Hakkıdır şimdi yalan olmasın. Aoc 240Hz'ye alternatif sunamam. Çünkü alternatifi yok. 27 inç bakarsan şu aralar aramızda çok dolaşır oldu. Lenovo Legion Y27-30 Monitör
AOC 25G3ZM/BK Monitör bu var ama VA panel. Ghosting olayına karışmam.

Hadi hayırlısı olsun. Allah utandırmasın.
Geldiğinde ölü piksel testini yapmayı unutmayın.
Duygu ve düşüncelerinizi aktarırsınız. 🙏

Merhaba, AOC 24G2ZU monitörümü teslim aldım gün içinde. Az önce ölü piksel testi yaptım, gözüme bir piksel çarpmadı. Yoktur galiba. Ancak ışık sızması çok gibi geldi. Monitörün sol kısmında sızma söz konusu değil. Sağ taraf ağırlıklı. Bu konuyla alakalı fikrinizi alabilir miyim? Bu normal midir yoksa kusurlu mudur? Duruma göre iade/değişim isteyebilirim. Bu arada 240 Hz muazzam bir hissiyat. 60 Hz bir monitörden geçiş sağladığım için akıyor. Özellikle dikey modda web sitelerinde gezinmek çok hoşuma gitti. Stand hareketleri çok tatmin etti. @Saint Lucia @550519

Son düzenleme:
Hocam bence o kadar fazla değil ışık sızması. Ölü piksel yok gibi. @Saint Lucia hocam daha iyi yorum yapacaktır.
Açıkçası çok fazla/az ölçütünü bilmiyorum. Daha önce IPS ekran kullanmamıştım. IPS ekranlarda olur deniyor ama ben sol taraf simsiyah iken sağ üst köşenin ışık sızdırmasına dayanarak çok dedim. Anladığım kadarıyla her IPS monitörde illa ki ışık sızması oluyor doğru mudur?

Merhaba, AOC 24G2ZU monitörümü teslim aldım gün içinde. Az önce ölü piksel testi yaptım, gözüme bir piksel çarpmadı. Yoktur galiba. Ancak ışık sızması çok gibi geldi. Monitörün sol kısmında sızma söz konusu değil. Sağ taraf ağırlıklı. Bu konuyla alakalı fikrinizi alabilir miyim? Bu normal midir yoksa kusurlu mudur? Duruma göre iade/değişim isteyebilirim. Bu arada 240 Hz muazzam bir hissiyat. 60 Hz bir monitörden geçiş sağladığım için akıyor. Özellikle dikey modda web sitelerinde gezinmek çok hoşuma gitti. Stant hareketleri çok tatmin etti.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. 🙏
IPS Glow mevzusu IPS monitörlerde evet var. Parlaklığın yüksek olması ve ince LED panel kullanılması (doğru renkler için gerekli) ışığın zayıf kenarlardan sızmasına sebep oluyor. Bu kullanımı etkileyen bir durum değil. Ben öyle düşünüyorum. Ayrıca fotoğraflar gerçeği yansıtmaz. Yansıma yaptığı için çokmuş gibi gözükür. IPS Glow her köşede olmayabilir. Bazen tek yerde bazen monitörün her kısmında olabilir. Güle güle kullanmaya devam edebilirsiniz.👍

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. 🙏
IPS Glow mevzusu IPS monitörlerde evet var. Parlaklığın yüksek olması ve ince LED panel kullanılması (doğru renkler için gerekli) ışığın zayıf kenarlardan sızmasına sebep oluyor. Bu kullanımı etkileyen bir durum değil. Ben öyle düşünüyorum. Ayrıca fotoğraflar gerçeği yansıtmaz. Yansıma yaptığı için çokmuş gibi gözükür. IPS Glow her köşede olmayabilir. Bazen tek yerde bazen monitörün her kısmında olabilir. Güle güle kullanmaya devam edebilirsiniz.👍
Çok teşekkür ederim hocam, fotoğraftan ziyade canlı gördüğüm bana fazla gelmiş gibiydi ama günlük kullanımda görebileceğim bir şey değil zaten. IPS Glow ile alakalı reddit üzerinden okudum, normal olduğunu söylüyorlar. Sizden bir tavsiye almak istiyorum lakin. Bir aksiyona girip bu monitörü iadeyle Lenovo Y27-30 monitörünü denesem mi diyorum. Attan inip eşeğe binmek mi olur tabiri caizse? :) Bu konuda Lenovo Y27-30 geri dönüşü aldınız mı hiç? Ne derdiniz bu konuyla alakalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı