3000 TL Server için PC tavsiyesi

berat2131

Hectopat
Katılım
17 Mart 2014
Mesajlar
346
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba server olarak 7/24 açık kalacak bir pc toplamam lazım. 1500 ile 3000 tl arasında bütçem var ne kadar az fiyata olursa o kadar iyi yardımlarınızı bekliyorum.

Acer Aspire x3300 önerildi iyi midir 1500 dolar ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Server konusundan pek anladığım söylenilemez fakat ne için kullanacaksınız, hangi yazılımları kullanacaksınız, sadece siz veya iş ağında mı kullanacaksınız bunları belirtmeniz gerekir diye düşünüyorum.
 
Pc'ni 7/24 açık tutman hem ev için hem senin için hem pc için hemde elektrik faturan için iyi olmaz. Sanal sunucu alırsa daha iyi olur. PC de ip değişiyor vps yi yani sanal sunucuyu illaki aylık olarak ödense de elektrik faturanın yanında biraz daha para verirsin. 1500 tl cepte kalır. Sorun olmaz güzelce serverını kurarsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bide pc den sanal sunucuyu yönetebilirsin. kullanıcı paneli veya bir başka pc ye bağlanırmış gibi işletim sistemi ara yüzüne bağlanırsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim site falan açmayacağız bu başka pc lazım sanal sunucu falan değil yoksa buraya niye yazayım.

Koskoca technopat'ta yok mu yardım edecek biri ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim site falan açmayacağız bu başka pc lazım sanal sunucu falan değil yoksa buraya niye yazayım.

Koskoca technopat'ta yokmu yardım edecek biri ?

Arkadaş sana zaten site aç demiyor. Nitrado gibi sitelerden server kiralayabilirsin.
Eğer bilgisayarı 7/24 açık tutarsan bilgisayarın ömrü çok kısıtlı olur. Çünkü server tümüyle işlemcin ve ramlerine yüklenecek. İyi bir internette lazım, 8-16 mbts internetin varsa "lag" olur. Elektrik faturası da cabası...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
B85 yonga setli bir anakarta ihtiyacınız var. Normal olarak 16gb rame. i7 4770K da hiç fena olmaz. Ne sunucusu kuracağınızı bilmediğimiz için en yüksek sistemi önermek zorundayız. Ne sunucusu kurmayı planlıyorsunuz?
 
Bizim burda yeni açılan bir alışveriş merkezinde bellona için bayilik açtık ve evde olduğumuz zamanlar burdaki bilgisayarlara bağlanıp logo programını yönetmemiz gerekecek pc 7/24 açık olmalı bende sistemi topladım zaten.
i5 4440
gtx650 ti boost
8 gb rapjaws
1 tb caviar black
h81 plus.

kimse burda bişey önermeyince kendi kafamdan yaptım sağlıcakla kalın.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı