3000 TL Sistem Toplama

Hepimizin yaşadıklarımıza göre deneyimleri vardır. Madem bu kadar merak ettin paylaşayım. İşlemcide bir kere kesinlikle intel. ve ekran kartında da nvidia. marka tercihine gelecek olursak. Mesela evga, galax gibi kartlar olabilir. Bulamıyorsak Gigabayte. Bunlar stabil kartlardır. Bazı insanlar bilgisayar toplarken bazı parçaların markasını en başa yazar. Mesela anakartta hemen en başa gigabayte yazarım. Veya SSD mi alıyorum. Hemen corsair yazarım. Ben corsair yazında hı livel samsung diyen arkadaşlar çıkar. Neden efendim okuma yazma hızı yüksek. Kağıt üstünde öyle. Ama öyle değil. Sonra ben samsung düşmanı olurum burda. Ama olunmayacak gibi değil ki. Burda Recep abi ve Ali abi de öyle. Bir sisteme msi toplarken diğerine gigabayte takıyor. O videoda hangisini kullanıyorsa onu övüyor. Çünkü o işten para kazanıyor. Ee sizlerde onların dediklerini papağan gibi sayıklıyorsunuz. Kendi görüşünüz yok mu ? Ben belki yanlış düşünüyorum. Belkide amd gerçekten nvidiayı geçti. Samsung ssd belkide en iyisi. Ama ben kendi yorumumu yapıyorum burda. Bu işten para kazanan insanların yorumlarını kopyala yapıştır yapmaktan iyidir bence. Bir de bizim insanımızda şu var. Herkes bir şeyi kabul ediyorsa. O öyledir. Hayır efendim öyle değil. Her şeyin pahalı olanı iyi olmadığı gibi herkesein doğru olduğunu söylediği şey de doğru değildir.

Biz burada Recep Bey'in yada başkasının verdiği tavsiyeleri vermiyoruz.
Buyrun Recep Bey'in tavsiyeleri:
Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Ekim 2016 - Technopat
Ben ilk defa size göstermek için sistem tavsiyelerine girdim uzun zamandan beri. Onun bunun tavsiyeleri ile değil, en ucuz fiyata en iyi performans olarak tavsiye ediyorum hep.
İşlemci dendiğinde şuan kesin olarak Intel. Ancak AMD'nin Zen mimarili işlemcilerinin ne düzeyde performans sağlayacağını bilmiyoruz. Piyasaya çıktıktan sonra duruma göre AMD duruma göre Intel tercih edilebilir.
Ekran kartında Nvidia değil. Bu fanboyluk olur. İşlemciyi i7 6700'den i5 6500'e çek diyorsunuz. Neden? Sırf Nvidia olması için. Sırf üzerinde logo olması için. Bu kesinlikle fanboyluktur. Kalite vb. hiçbir şeyle alakası yok. Ve onlar stabil kartlardır da AMD cephesinde Sapphire kartları stabil değil midir? İş eninde sonunda dediğim noktaya geliyor. Logoya para vermeye. Nvidia cephesine bakarsak evet Galax, Zotac, Palit ve Evga gibi kartlar ön plana çıkartılmalı. Ancak bu demek değil ki illa Nvidia alınmalı. AMD cephesinde de Sapphire, Powercolor gibi markalar tercih edilmeli. Ancak bu da demek değil ki illa AMD alınmalı.
Önceden rekabet vardı. Fiyatlar uygundu ve biraz aşırıya kaçan cezasını çekiyordu. Ancak AMD sahayı boş bıraktığı an Intel de Nvidia da fiyatları tavan yaptırdılar. Intel hala tek çekirdek performansı olarak 4790K'dan daha iyi bir işlemci üretebilmiş değil. Ancak nedense fiyatlar sürekli yükselişte. Keza Nvidia da öyle. GTX1060 çıktığında dokunulmuyordu bile. RX480 gibi bir rakip olunca fiyatları neredeyse eşit seviyeye çektiler. RX470 ve 460 yüzünden GTX1050 ve 1050Ti modellerini uygun fiyattan çıkarmak zorunda kaldılar. Eğer AMD cephesinde o kartlar olmasa idi GTX1050'nin normal fiyatı bile 700-800TL civarı olabilirdi.. GTX1070 ve 1080'e rakip gelene kadar ise fiyatlar böyle tavanlarda gezmeye devam edecek. Intel cephesinde de öyle. Intel'in 1000$'a sattığı işlemci performansındaki işlemciyi AMD 250$'a satmaya başlayınca asıl o zaman bizim için en iyisi olacak. Asıl o zaman rekabet başlayacak. Ki Kaby Lake serisinden görülüyor Intel'in ne kadar korktuğu. AMD'nin neredeyse tüm işlemcileri çarpan kilitsiz geleceği için Intel de i3'e K serisi bir işlemci ekledi. Artık Pentium'lara da Hyper-Threading ekledi.
Bunlar birilerinin dedikleri değil. Piyasanın bana göre gerçekleri. Her alanda, her yerde bu tutuculuğumuz, fanatikliğimiz yüzünden kaybediyoruz.
SSD konusunda ise, bütçesi yetene M.2, yetmeyene OCZ-Samsung-Corsair arası tavsiye ediyoruz. Çok düşük bütçe ile de Hi-level yerine Sandisk tavsiye ediyoruz. Best SSD 2016 - 158 Charts - UserBenchmark sitesinden kullanıcı odaklı yapılan benchmark'lara ulaşabilirsiniz.
Ve son olarak, herkesin dediği doğru olmadığı gibi, her doğru bilinen şey de doğru değildir. Bu yüzden "hep nvidia ve intel iyidir" diye halk arasında bilinen gerçekleri kabul etmek yerine, az sorgulamanızı, araştırmanızı ve test etmenizi tavsiye ederim. Ali Bey, Recep Bey veya başkası kendi parasına bakar. Biz de bu forumda kullanıcının parasına bakıyoruz. Ve biz de kendi yorumumuzu yapıyoruz. İnsan, sorgulamaya başkasından değil, kendinden başlamalı.
Saygılarımla.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı