3000 TL Yeni Sistem Önerisi

Kazhmiran

Megapat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar..:) Ben sizden gerçekten yardım istiyorum.

Kardeşim için yeni bir ''masaüstü bilgisayar'' almayı düşünüyoruz. Tüm yerde araştırmalar yaptım ve hazır PC değil toplamanın uygun olacağına karar verdim.
Benim sorum şu, biz daha önce hiç toplama bilgisayar almadık. Ben nasıl olacağını da bilmiyorum ne yazık ki... Kurulum konusunda ve bilgisayar geldikten sonra ne yapmam gerektiği konusunda da hiç bir fikrim yok.

Kardeşime bilgisayarı grafik ve digital resim için alacağız.
Kullanacağı programlar; Manga Studio 5 , Photoshop, Corel Painter, Illuststudio vs...
Yani sanatsal alanda ve birkaç oyun. Araba yarışı oyunları ve simülasyon oyunlar (''simcity, sims3 ve sims4 gibi'')

Başka bir program yada başka bir şey tercih etmeyecek sanırım.. Yani en azından bir süre.
Ama bunun için iyi bir sistem toplamayı düşünüyoruz.. Şöyle 4 ya da 5 sene idare edecek bir şey.
Bütçe 3000tl monitör dahil veya 3500 tl ye kadar da monitör dahil çıkabilir.

Benim sorum şu!:
**Bana önerebileceğiniz ya da tavsiye edebileceğiniz bir sistem var mı?

Umarım bana yardım edecek birileri çıkar... İlgilenen herkese teşekkür ederim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim önerileriniz için...

Ben vatandan önerilerineze bakarak

Böyle bir pc topladım sizce nasıl? Eklemem gereken şeyler var mı?

sistem.jpg

Birde merak ettiğim bir kaç şey var..
Ethernet ve ses kartları için ayrı bir şey alamam gerekiyor mu?
Bir de hdd'i 2tb yapsam sizce nasıl olur?

Sistem sizi idare eder. Bütçeniz varsa R9 280X almanızı öneriyorum. Ethernet ve ses kartları yeni nesil anakartlar'ın üzerindedir.

1 TB harddisk fazlasıyla yeterlidir. Ona vereceğiniz paraya SSD alabilirsiniz. SSD ulaşılması kolay vazgeçilmesi zor bir bilgisayar bileşenidir.

Anladım yardımlarınız için teşekkür ederim.. o zaman ben listeye birde SDD ekleyebilirim..
Peki işlemci soğutucu gerekir mi?
Ekran kartını R9 280X ile değiştirdim.

sistem2.jpg

Peki son bir sorum olacak.. İşletim sistemi olacak Windows 7 düşünüyorum. Bunu vatandan mı almalıyım?
Bütün parçaları sipariş ettikten sonra kurulumunu bir bilgisayarcıya yaptırabilirim değil mi?
Vatan bizim eve çok uzak.. O yüzden internet üzerinden söylemeyi düşünüyoruz.. :) Tekrar teşekkürler.

Nvidia ekran kartı yerine powercolor tavsiye ederim ve intel daha iyi photoshop fln için tam bilmiyorum ama yanlış yönlendirme olmasın...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı