3000 ve 6000 serisinde AMD mi, NVIDIA mı üstün?

Kara kartal2

Femtopat
Katılım
17 Mayıs 2022
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
"AMD'ya da NVIDIA"bu markalardan birini tercih ederken neleri göz önünde bulundurmalıyım?
Fanboylar kafamı çok karıştırıyor :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bütçeyi belirliyorsun sonra gidiyorsun fps videolarını izliyorsun ve düşünmeye başlıyorsun. Bir yerde fps şu kadar daha fazla bir yerde stabillik ve yayın açma vs şeyler var ben hangisini daha çok istiyorum ve konu kapanıyor. Açıkcası ben driver sorunlarından illallah ettipim için nvdia tercih ederdim ancak arada çıkıcak sıkıntılarla uğraşırım diyorsanız alın amd geçin.
 
Hangisi bütçenize daha uygunsa onu alıcaksınız. Oyun tarafında ikiside birbirine rakip kartlar ürettiği için performanslar benzer oluyor. Fakat Nvdia tarafında RT çekirdikleri olduğu için performans kaybını az tutarak Ray Tracing açılabiliyor. Ve genelde Video işleri ile uğraşanlar Nvdia nın yazılımları işe yarar özelliklerle donatıldığı için tercih ediliyor.
 
Şu şekilde örnek vereyim RTX 3050 ve RX 6600 çok yakın fiyatlara bulunabiliyor ama RX 6600'ün oyun performansı %20-30 arasında daha fazla ama işin içine stabilite ve RT girdiğinde tercih sana kalıyor.
 
Bütçeye ve alacağınız fiyata göre değişir. 6000 civarında 6600 mantıklıyken 8500 civarında 3060'ı alınması taraftarıyım. Ek olarak ne yapacağınız da önemli. Sadece oyun ve çok rekabetçi takılmıyorsanız AMD tarafı tercih edilebilir.
 

Geri
Yukarı