3000TL APU sistem bileşen tavsiyesi

Son hali su sekilde oldu, arkadaslar, bu sistemi.
Bu monitör ile kullanabilirim degil mi?

Hocam o sistemin yerine @Az001 hocamın dediği sistem daha iyi olur. Ona da bir bakmanızı öneririm. B550 ve 1 tane daha 8 GB RAM eklenmesi gayet iyi olur.

Hocam Kasa'nın önü kapalı ve sadece 1 fan var. Ayrıca o SSD yerine Patriot burst daha iyi olur.

Hikvision kusurlu değil ve daha ucuz kasa konusunda bütçe dardı ama PSU'su kaliteli sistemde küsur yok. Ben daha iyi bir performans alabilsin diye önerdim yoksa direk Pollux APU Pro yapıştırırdım ama herkes zaten vermiş ben farklı ve daha performanslısını önerdim.
Elimde bu monitör oldugu için attim, ona masraf etmek istemiyorum. Sikintisiz goruntu alabilir miyim?

Alabilirsiniz hocam problem olmaz.

Arkadaslar, son olarak hangisini almaliyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-12-18-14-51-12.png
    Screenshot_2020-12-18-14-51-12.png
    214,3 KB · Görüntüleme: 37
Hikvision kusurlu değil ve daha ucuz kasa konusunda bütçe dardı ama PSU'su kaliteli sistemde küsur yok. Ben daha iyi bir performans alabilsin diye önerdim yoksa direk Pollux APU Pro yapıştırırdım ama herkes zaten vermiş ben farklı ve daha performanslısını önerdim.

Hocam VX Plus PSU'a lafım yok düşük bütçelerde can kurtaran gibi. Fakat Kasa'nın önü kapalı ve sadece 1 fan olması kötü olmuş. En azından bu bakılabilir.

Dark Raider 400W 3x12cm FRGB Fanlı, Tempered Glass Cam Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHRAIDER400) - Kasa - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

Ayrıca hikvision C100'ün okuma ve yazma değerleri Patriot Burst'e göre daha düşük. Ve veri yazma garantisi 80 tbw iken Patriot Burst'un 180 tbw. Okuma yazma oranları olarak da Hikvision'un 61K IOPS iken Patriot Burst'un 80 k IOPS. O yüzden Patriot burst önerimdir. Zaten aynı fiyattalar.

Patriot Burst PBU240GS25SSDR 2.5” 240 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

Arkadaslar, son olarak hangisini almalıyım?

Hocam kaç kere dedim bilmiyorum ama B550 yükseltmesi de yapabilirseniz şahane olur. Zaten 150TL fark var.

Hocam VX Plus PSU'a lafım yok düşük bütçelerde can kurtaran gibi. Fakat Kasa'nın önü kapalı ve sadece 1 fan olması kötü olmuş. En azından bu bakılabilir.

Dark Raider 400W 3x12cm FRGB Fanlı, Tempered Glass Cam Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHRAIDER400) - Kasa - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

Ayrıca hikvision C100'ün okuma ve yazma değerleri Patriot Burst'e göre daha düşük. Ve veri yazma garantisi 80 tbw iken Patriot Burst'un 180 tbw. Okuma yazma oranları olarak da Hikvision'un 61K IOPS iken Patriot Burst'un 80 k IOPS. O yüzden Patriot burst önerimdir. Zaten aynı fiyattalar.

Patriot Burst PBU240GS25SSDR 2.5” 240 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

Hocam kaç kere dedim bilmiyorum ama B550 yükseltmesi de yapabilirseniz şahane olur. Zaten 150TL fark var.
Hocam kusura bakmayin mobilden gozumden kacabiliyor su sekilde diyorsunuz degil mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-12-18-14-56-28.png
    Screenshot_2020-12-18-14-56-28.png
    217,4 KB · Görüntüleme: 40
Hocam ne gibi bir fark oluyor?

Hocam OC destekleri kapalı, A520'ler genellikle çoğu özelliklerden kısılmış bir şekilde satışa çıkarılıyor. Aynı A320'ler gibi. Ses kartı, işlemci güç beslemeleri'den kısılıyor, Ethernet kartı daha düşük seviyelerle değiştirilebiliyor gibi gibi. B550 alın da en azından orta seviye olsun diyorum. Zaten aralarında sadece 150TL fark var. İşte tam bütçesi çok düşük olanlar için. Bir de biz zaten önerirsek anca A320 öneririz A520 önermeyiz zira gerçekten fiyatını hiç haketmiyorlar. A320'lerin tıpkısının aynısı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı