3000TL bisiklet önerisi

Hocam dünden beri bakınıyorum ikinci el bisikletlere fakat dediğiniz gibi bisikletler yok hepsi 1200 liralık giriş seviyesi dağ bisikletleri. Yani Malatya'da yoktur Deore set
Malatya'da pek böyle geliştirip süren tipler yok İzmir'de çokça var dediğim bisikletler birisini bulup kargolamasını isteyebilirsin, ayrıca 2.el bisiklet alırken özellikle yükseltilmiş bisiklet kadroya her zaman dikkat et çatlama var mı diye, çünkü genellikle bisikleti yükseltenler hareket vb. işler yapar.
XC150 Gidon olaylarından sonra pek sıcak bakmıyorum. Sence Daytona 927 mi daha iyi yoksa Mosso Black Edition'mu yani tercih edecektim Kron'u fakat dediğiniz gibi Kron XC 150 gibi bisikletlerinin gidon sorunu çok fazla.
Kron XC150'nin gidonu değil direk Kron'un kendisi çöp, Carraro'yu kıran arkadaşlarım oldu sıfır alcansak Mosso Raceline al, Mosso'nun kadroları çok dayanıklı, yanımda 7-8 kez Kron kadrosu kıran oldu sakın güvenip alma hata yapma.

Malatya'da pek böyle geliştirip süren tipler yok İzmir'de çokça var dediğim bisikletler birisini bulup kargolamasını isteyebilirsin, ayrıca 2.el bisiklet alırken özellikle yükseltilmiş bisiklet kadroya her zaman dikkat et çatlama var mı diye, çünkü genellikle bisikleti yükseltenler hareket vb. işler yapar.
Hocam Downhill yapılmış orta düzey dağ bisikletini satın aldırtmayın bana 😂 Korkum o ya zaten. Yıllar sonra ikinci bisikletimi alacağım ilki BMX bisikletti mahalle arasında falan sürüyordum. Şimdi dağa taşa çıkmayı düşünüyorum o yüzden sıfır bisikletler ilk tercihim.

Hocam bisikleti yüksek boy kullanınca tadı bir ayrı oluyor ya. Üstelik bahsedilen modellerde gidondan kilitli amartisör var. O özelliğe bayılıyorum. Shimano'nun ekipman sınıflarını pek bilmem ama hocam dediğiniz deore scott gibi ciddi profesyonel dağ bisikletlerinde kullanılıyor. Şimdi bir arka vites setine baktım beş yüzden aşağı değil. Malatya civarında ikinci el bisiklet de pek bulunmuyor haliyle. O yüzden sıfır bir bisiklet tercih etmeye çalışıyorum. Gerçekten dünden beri araştırıyorum dediğiniz özelliklere sahip bir bisiklet yok bu civarlarda.

Jantı çift jant mı? Bir de gidondan kilitli amartisör seçeneği var mı?

Attım carraro big 827'de amortisör kilidi var.

Hocam Downhill yapılmış orta düzey dağ bisikletini satın aldırtmayan bana 😂 Korkum o ya zaten. Yıllar sonra ikinci bisikletimi alacağım ilki BMX bisikletti mahalle arasında falan sürüyordum. Şimdi dağa taşa çıkmayı düşünüyorum o yüzden sıfır bisikletler ilk tercihim.
O zaman Mosso Raceline al, ne diyim :D sıfır alırken mutlaka Mosso alınır bak ben Salcano'da kaldım yolun ortasında aynı kadroyu kırdım yine aynı kadroyu almak zorunda kaldım.
Attım carraro big 827'de amortisör kilidi var.
Amortisör kilidi dünyanın en gereksiz özelliklerinden biri amortisör darbeyi emsin diye var kitlediğinde ne özelliği kaldı ki?
Sen beni dinle sıfır alırken daima Mosso al, üst düzey bisiklet alırken 6000 Tl üstü Specialized, Canyon, Santa Cruz gibi markaları tercih et.

O zaman Mosso Raceline al, ne diyim :D sıfır alırken mutlaka Mosso alınır bak ben Salcano'da kaldım yolun ortasında aynı kadroyu kırdım yine aynı kadroyu almak zorunda kaldım.

Amortisör kilidi dünyanın en gereksiz özelliklerinden biri amortisör darbeyi emsin diye var kitlediğinde ne özelliği kaldı ki?
Sen beni dinle sıfır alırken daima Mosso al, üst düzey bisiklet alırken 6000 Tl üstü Specialized, Canyon, Santa Cruz gibi markaları tercih et.
Carraro'yu eleyeyim mi hocam 😀 Eminsiniz değil mi Mosso'nun sağlam bir marka olduğuna. Adını nadiren duyuyorum çünkü. Ama bisikletin kaynak noktaları ciddi anlamda ustalıkla yapılmış aşırı sağlam duruyor.

Carraro'yu eleyeyim mi hocam 😀 Eminsiniz değil mi Mosso'nun sağlam bir marka olduğuna. Adını nadiren duyuyorum çünkü. Ama bisikletin kaynak noktaları ciddi anlamda ustalıkla yapılmış aşırı sağlam duruyor.
Carraro gene seçenek olarak kalsın, ama o fiyata alabileceğin en sağlam kadrolu bisikletleri daima Mosso üretir, adını nadiren duyman normal bisikletçiler genellikle kazıklamak için Mosso değilde Kron tarzı bisikletler satarak 1000 Tl eden bisikleti 2 katına satarlar, hem rakiplerinin komponentlerine bakarsan Mosso biraz daha iyi, kadro olarak çok daha iyi.

Carraro gene seçenek olarak kalsın, ama o fiyata alabileceğin en sağlam kadrolu bisikletleri daima Mosso üretir, adını nadiren duyman normal bisikletçiler genellikle kazıklamak için Mosso değilde Kron tarzı bisikletler satarak 1000 Tl eden bisikleti 2 katına satarlar, hem rakiplerinin komponentlerine bakarsan Mosso biraz daha iyi, kadro olarak çok daha iyi.
Hemen hemen özellikleri aynı. Tek eksiği gidondan kilitli amortisör. Onu da manuel olarak mandalı çekerek yaparız çok da dert değil.

Hocam amartisör rampa çıkarken gücü emmesin diye kitleniyor ya. Ciddi bir fark var rampa çıkarken. Kitlenmesi daha uygun amartisörün. Düz yolda açılması lazım ama rampada kesinlikle kapatılmalı. Bisiklet ne kadar yumuşak olursa olsun olduğundan fazla güç tüketiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı