3000TL'ye Anakart ve Monitör Hariç Sistem Toplamalı Mıyım?

Herkese merhabalar
Elimde MSI GD65 Gaming Anakart var. İşlemci ekran kartı gibi parçaları Mayıs ayının 10 'unda çıkacak olan Hasswell işlemcileri için beklemeli miyim acaba ? Birde fiyat konusunda bir fikri olan var mı yeni gelecek olan modeller için. Dolarda artıyor bir yandan.
Çünkü kafamda i7 4770k ve Asus Gtx 760 almak var. Bir fark yaratır mı bilmiyorum açıkçası.
Yardım ve düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ettim..

Haswell'leri zaten kullanıyoruz senin bahsetmek stediğin Broadwell olması lazım. Şu anda 4.nesil intel işlemcileri 22nm teknolojisini kullanıyor yani işlemci içinde birbirine komşu iki transistör birbirine 22nm uzaklıkta. 5.nesil Broadwell işlemciler çıktığında bu mesafe 14nm'ye düşecek dolayısıyla işlemci üzerine daha fazla transistör ekleme şansı doğacak ve bu nedenle performans artacak. 5.nesil işlemcileri beklemekte fayda var ama 4.nesil işlemcilerde çok iyi işlemciler.

Göksel Gündüz Teşekkür ettim.
Bu fiyata monitör dahil değil.
Ben ekran kartında daha çok nVidia taraftarıyım. AMD almak ne getirir ne götürür tam olarak bilgi sahibi değilim. Ama nVidia'nın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu sadece bir düşünce. Tabi fikirlere açığım. Teknoloji olarak AMD ve nVidia ekran kartlarının aralarında olan rekabetin hangi derecede olduğunu tam olarak bilmiyorum.
İşlemciyi i7 4770k değilde i5 4670k yapmak arasında çok bir fark yok galiba. Ekran kartını yükseltmek mantıklı ama parasal olarak kalan farkı nVidia yönüyle kullanırsam GTX770 almakta çok bir fark oluşturmayacak sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Göksel Gündüz Teşekkür ettim.
Bu fiyata monitör dahil değil.
Ben ekran kartında daha çok Nvidia taraftarıyım AMD almak ne getirir ne götürür tam olarak bilgi sahibi değilim.Ama Nvidia nın daha iyi olduğunu düşünüyorum.Bu sadece bir düşünce.Tabi fikirlere açığım.Teknoloji olarak Amd ve Nvidia ekran kartlarının aralarında olan rekabetin hangi derecede olduğunu tam olarak bilmiyorum.
İşlemciyi i7 4770k değilde i5 4670k yapmak arasında çok bi fark yok galiba.Ekran kartını yükseltmek mantıklı ama parasal olarak kalan farkı Nvidia yönünyle kullanırsam gtx770 almak ta çok bir fark oluşturmayacak sanırım.

Evet i7-4770K ile i5-4670K arasında o kadar aşır fark yok. Crysis 3 gibi sistemi zorlayan bazı oyunlarda arada 3-5FPS fark oluyor. Sen GTX 760'dan GTX 770'e geçtiğinde zaten bu farkı kapatır ve geçersin bile.

Nvidia ve AMD kartlar hemen hemen birbirine yakınlar. Arada performans bakımından fark yok görünüyor. Nvidia'nın Physics gibi bazı özellikleri cazip duruyor o yüzden bende alıcak olsam Nvidia tercih ederim. Zaten çok iyi olmasada Nvidia bir ekran kartı kullanıyorum. Geçenlerde hiç anlamasamda GT440'a overclock yaptım bayağı iyi sonuçlar elde ettim. Bence ekran kartını Nvidia yönünde seç ama AMD seçsende kötü olmaz.

Şu anda Nvidia kısmında da yenilikler olacak gözüküyor. O da aynı işlemcilerde olduğu gibi grafik çekirdeği içindeki transistörlerin mesafesi 28nm'den 20nm'ye inecek. O yüzden performansı artacak ama bu kartlar ne zaman satılmaya başlar ve ne zaman Türkiye'ye gelir bilmiyorum. Zaten beklemeye de gerek yok aldığında bu kartları kullanabileceksin. Kullanacağın sistemin bu teknolojiye açık olacak şimdiden.

Ekran kartı olarak amd yani r9 290 almalısın. Neden dersen AMD Radeon R9 290 Asus DirectCU II OC Edition compare Nvidia GeForce GTX 780 DirectCU II OC Edition GPU sana buraya bakmanı söylerim ikisi de aynı model aynı marka ve r9 290, gtx 780'i geçiyor. Ve neden r9 290 dersen bütçen r9 290x için yetmiyor. Ayrıca oyun oynayacaksan r9 290 ile r9 290x arasında büyük farklar yok. AMD Radeon R9 290 Asus DirectCU II OC Edition compare AMD Radeon R9 290X Asus DirectCU II OC Edition GPU Ve bu küçük fark için 500-600 TL değmez.

İşlemcinin yeni modeli çıkacak bekleyeyim, ekran kartının yeni modeli çıkacak onuda bari bekleyeyim diye düşünme. Bilgisayar piyasasında sürekli yeni parçalar çıkmaktadır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı