3060 Ti boşta 49 derece

painzer

Femtopat
Katılım
21 Nisan 2022
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Gigabyte 3060 Ti Gaming OC LHR sahibiyim. 3 fanlı modeldir. Bilgisayarı açınca ekran kartım 30 - 32 derecede oluyor. 10 dakika YouTube video izliyorum. Ekran kartı kullanılmadığı halde 48- 49 dereceleri görüyor. Bir türlü şu sorunu çözemedim. Bu normal bir sıcaklık mı? Bazı arkadaşlar normal derken bazıları 40'ın altı falan olmalı diyor. Kafam karışık. Ayrıca boştayken fanlar da dönmüyor. Oyundaki sıcaklıklarım CS:GO'da genelde 63 - 67 derece arası. PUBG'de ise 64- 69 arası oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sıcaklıklar gayet normal. Boşta iken fanların dönmesine gerek yok, boşa ses çıkmasın diye bazı ekran kartlarında dönmez. Oyun sırasındaki sıcaklıklar da gayet iyi.

Ben de GTX 1650 kullanıyorum. Boşta iken ortalama 53 derece. Fakat yükte 69'u hiçbir şekilde geçmiyor.
 
Normal hocam video izliyorsunuz az da olsa kullanıyor.
 
NVIDIA denetim masasında, 3D ayarlarının yönetilmesi kısmında 'tercih edilen yenileme hızı' seçeneği 'uygulama kontrolünde' olsun.

İkinci olarak: Windows denetim masası, güç seçenekleri kısmında 'Dengeli' olarak işaretle. Bende hep böyle işaretli.

Üçüncü olarak: Tarayıcı ayarlarında 'Kullanılabilir olduğunda donanımsal hızlandırma kullan' seçeneğini kapat. Bunu her tarayıcı için böyle yap. Yoksa internette gezinirken ekran kartını ısındırıyor.

Dördüncü olarak: NVIDIA denetim masasında, 3D ayarlarının yönetilmesi kısmında 'Güç yönetimi modu' optimum güç olarak işaretli olsun.

Evet, sorununuz bunlarla ilişkilidir. Bu dediklerimi yapın ve değişimi görün. Ben hep böyle kullanıyorum. Herkese de böyle kullanılmasını öneririm.
Başka bir arkadaş 50 dereceden 40 dereceye düşürmüştü bu ayarları yaparak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı