3060 Ti ekran kartı boştayken 50 derece

👍🏻👍🏻👍🏻 😂😂😂 Sen incelemeye devam et. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Dostum 3060 ile 3060ti arasında güç farkı var demek ki?
Benim kart oyunlarda yer yer 180W çekiyor.
Iki kart farklı. Ben konu sahibiyle aynı kartı kullanıyorum hangimizin değerlerinin baz alınması daha mantıklı?
Ki Gigabyte ın 3060Ti modelindeki soğutma bloğu ince bu yüzden boşta yüksek değerlere çıkabiliyor.
İlk açıldığında 50° normal değil ama oyun oynadıktan sonra veya bilgisayar kullanıldıktan sonra 50° normal. Hani bu kadar gurur meseli yapıcak bir olay yok ortada. Ben aynı kartı kullanıyorum benzer değerler alıyorum sonuç olarak sıkıntı yok yani.

Son düzenleme:
NVIDIA denetim masasında, 3D ayarlarının yönetilmesi kısmında 'tercih edilen yenileme hızı' seçeneği 'uygulama kontrolünde' olsun.

İkinci olarak: Windows denetim masası, güç seçenekleri kısmında 'Dengeli' olarak işaretle. Bende hep böyle işaretli.

Üçüncü olarak: Tarayıcı ayarlarında 'Kullanılabilir olduğunda donanımsal hızlandırma kullan' seçeneğini kapat. Bunu her tarayıcı için böyle yap. Yoksa internette gezinirken ekran kartını ısındırıyor.

Dördüncü olarak: NVIDIA denetim masasında, 3D ayarlarının yönetilmesi kısmında 'Güç yönetimi modu' optimum güç olarak işaretli olsun.

Evet, sorununuz bunlarla ilişkilidir. Bu dediklerimi yapın ve değişimi görün. Ben hep böyle kullanıyorum. Herkese de böyle kullanılmasını öneririm.
çok teşekkur ederim 1. ve 3. dediğinizi yaptım ve 40 derece şuan ekran kartım

Ekran kartınızın üzerine dikkatli bakarsanız quiet mode ve preformance mode olarak iki seçenek bulunur. performance mode boştayken bile fanları aktif eder ve ekran kartınız boşta max 32-33 derecelerde dolaşır. quiet mode'da ise 50 derece altında fan açmaz, yani boşta 50 dereceye kadar çıkabilirsiniz. Kartın özelliği bu, oyuna girdiğiniz an fanlar devreye girecektir.

PC boşta olmasına ragmen ekran kartı 50 derece oldu. CS:GO PUBG gibi oyunlarda ise 64-69 derece arasına cıkıyor. Ekran kartı modelim Gigabyte 3060 Ti Gaming OC. Normal mi? Yüksek mi? Ne yapmalıyım?

CS:GO için belirtilen değerler yüksek CS işlemci yüklü bir oyun, fakat PUBG'de sıcaklık değerleri bence normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı