3060 Ti ekran kartı boştayken 50 derece

Sen konuyu algılayamadın galiba.
1. Boştayken Kartin 50 derece olmasi normal mi diye soru soruluyor.
2. Nerden anladin kasanın hava akisindan kaynaklandığını ?
3. Ben 50 derece zarar verir dedigimi nerden cikarttin ?

• Sorulan soruda boştayken 50 derece olmasi normal mi degil mi. Bende nornal olmadigini soyledim. Sorun ekran kartinda vs demedim. Bence önce sorulan soruyu algila sonra verdigim cevabi analiz et olurmu. 😂

Boştayken 50 dereceye normal diyorsan benim 28 derece mukkemel ötesi sanırım size göre ? Fanlarda kapali olmasina rağmen 28 derece bilgilendirmek isterim. O kartin boştayken 50 derece olmasi normal değil.
Benim ROG Strix 1660 ti kartımda boşta 25° de çalışıyor fanlar kapalıyken?
Neden çünkü kartın soğutma bloğu kolum kadar dolayısıyla pasif soğutma olarak iyi iş yapıyor.

Ekran kartı modelinden modeline değişir. Ben size diyorum ki boştaki sıcaklığın bir anlamı yok. Önemli olan yükteki sıcaklık.
Gaming OC modelinin soğutma bloğu ince ve ısı borusu sayısı az. Dolayısıyla fanlar çalışmadığı zaman blok daha hızlı ısınıyor.

Yine de iyi değil. Misal benim 6600 XT ekran kartım eğer monitörü 144Hz'de devamlı tutarsam boşta bile VRAM saat hızını kökleyip 55-56 derecelerde tutuyor kartı. Ama 120Hz'e alıp kapattığımda 33-34 derecelere düşüyor. Ki benim kasam Corsair 270R modeli içerisindeki fanları 800-1000 RPM aralığında tutuyorum.
Bu sorun can sıkıcı aslında. Eski bir sürümde bu sorun yoktu diye hatırlıyorum.

Yine de iyi değil. Misal benim 6600 XT ekran kartım eğer monitörü 144Hz'de devamlı tutarsam boşta bile VRAM saat hızını kökleyip 55-56 derecelerde tutuyor kartı. Ama 120Hz'e alıp kapattığımda 33-34 derecelere düşüyor. Ki benim kasam Corsair 270R modeli içerisindeki fanları 800-1000 RPM aralığında tutuyorum.

Eki Görüntüle 1367176

Konu sahibi de bu tarz bir durumu kontrol edebilir, kart kasanın kendi halinde mi 50 dereceyi görüyor yoksa ekran kartının üzerindeki bir yükten ötürü mü. Yük varsa bu aylar, yıllar sonra olumsuz etki edebilir.
Bunlara anlatamazsin kardesim. Konuyu açan kişinin Kart benimkiyle ayni Marka Gigabayt. Kullandigim kasa piyasadaki en ucuz kasalardan. Modeli MSI MAG FORGE 100R ARGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu kasaya rağmen 28 derece oluyor.
Arka planda Logitech Gaming Software, Logitech G Hub, Nvidia Denetim Merkezi, Origin, Steam açık.
Benim ROG Strix 1660 ti kartımda boşta 25° de çalışıyor fanlar kapalıyken?
Neden çünkü kartın soğutma bloğu kolum kadar dolayısıyla pasif soğutma olarak iyi iş yapıyor.

Ekran kartı modelinden modeline değişir. Ben size diyorum ki boştaki sıcaklığın bir anlamı yok. Önemli olan yükteki sıcaklık.
Gaming OC modelinin soğutma bloğu ince ve ısı borusu sayısı az. Dolayısıyla fanlar çalışmadığı zaman blok daha hızlı ısınıyor.
Bak konuyu açan kişiyle kart modellerimiz aynı Gigabayt! Bende 28 derece oluyorken onda 50 derece olmasi normal değil. Kullandigim kasa zaten piyasanin en dandik kasalarindan. Umarim bu defa anlatabilmişimdir.

Not: Şunuda belirtmek isterim 3-5 Derecelik fark olsa ortam sıcaklığından dolayıdır derim fakat 22 derecelik fark var az bi değer degil bu. Neyse ben gerekli açıklamayı yaptım konu sahibi ona göre değerlendirme yapar. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Bu sorun can sıkıcı aslında. Eski bir sürümde bu sorun yoktu diye hatırlıyorum.

Çok absürt bir olay bu. AMD forumlarında ve Reddit'te olayın dibine inip destan yazanlar, açıklayanlar da vardı. Bana da bir sürücüde olmamışken sonrasında geri çıktı. Parçaları birleştiriyorum kabahat Radeon tarafında mı yoksa monitör üreticilerinde mi belli değil. Çünkü bazı monitörlerde hiç bu durum yaşanmıyormuş ama bakıyorsun bazı sürücülerde de yaşanmıyor.

Neyse ki 120Hz yeterli akıcılığı sağlıyor, yalnızca Valorant girerken 144Hz'e geri çekiyorum. Kasım 2020'de bu monitörü aldım o zamandan beri 5500 XT, 6600 XT 144Hz gördüğünde VRAM hızı kökleniyor.

Bunlara anlatamazsin kardesim. Konuyu açan kişinin Kart benimkiyle ayni Marka Gigabayt. Kullandigim kasa piyasadaki en ucuz kasalardan. Modeli MSI MAG FORGE 100R ARGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu kasaya rağmen 28 derece oluyor.
Arka planda Logitech Gaming Software, Logitech G Hub, Nvidia Denetim Merkezi, Origin, Steam açık.

Bak konuyu açan kişiyle kart modellerimiz aynı Gigabayt! Bende 28 derece oluyorken onda 50 derece olmasi normal değil. Kullandigim kasa zaten piyasanin en dandik kasalarindan. Umarim bu defa anlatabilmişimdir.
Sizin kullandığınız kasanın önü mesh en azından konu sahibinin kasası ICUE 4000X diye hatırlıyorum benim kasamla aynı. Ön tarafında temperli cam mevcut. Temperli camı çıkardığımda 4-5° lik fark olmuştu sıcaıklarda.
Şu ezbere konuşmayı bırakmadığınız sürece bir yere varamayacaksınız. Her sistem aynı değil.
Bende Gigabyte Vision 3060 Ti kullanıyorum aynı kasada boşta 42° yi gördüğüm oluyor. Ama milyon tane oyunda saatlerce test ettim daha 69° ye ulaşmadı. Ekstra olarak 2010Mhz e OC lu.
Ki benim kartımın bloğu Gaming OC Pro modelindeki bloktan ve Gaming OC ye göre daha fazla ısı borusu var ve daha iyi bir blok. Dolayısıyla boştaki değerleri normal. Önemli olan oyunlardaki değerleri.

Sizin kullandığınız kasanın önü mesh en azından konu sahibinin kasası ICUE 4000X diye hatırlıyorum benim kasamla aynı.

Tartışmanızı bölmek gibi olmasın da bende Corsair 270R var, içine 3060 Ti soksam değil 50 derece 40'ı bile görmeyecektir. Boş sıcaklığın oraya çıkması için önemli bir harici etken olmalı.

Sizin kullandığınız kasanın önü mesh en azından konu sahibinin kasası ICUE 4000X diye hatırlıyorum benim kasamla aynı. Ön tarafında temperli cam mevcut. Şu ezbere konuşmayı bırakmadığınız sürece bir yere varamayacaksınız.
Bende Gigabyte Vision 3060 Ti kullanıyorum aynı kasada boşta 42° yi gördüğüm oluyor. Ama milyon tane oyunda saatlerce test ettim daha 69° ye ulaşmadı. Ekstra olarak 2010Mhz e OC lu.
Ki benim kartımın bloğu Gaming OC Pro modelindeki bloktan ve Gaming OC ye göre daha fazla ısı borusu var ve daha iyi bir blok. Dolayısıyla boştaki değerleri normal.
Ezbere konuşan sensin şuan "konu sahibinin kasası ICUE 4000x diye hatirliyorum" ne demek ? Ve ayrica madem aynı Ekran karti ve kasaya sahipsin değerlerini paylaş görelim. Sadece yazı yazmakla birseyleri doğrulamış olmuyorsun 😂

Tartışmanızı bölmek gibi olmasın da bende Corsair 270R var, içine 3060 Ti soksam değil 50 derece 40'ı bile görmeyecektir. Boş sıcaklığın oraya çıkması için önemli bir harici etken olmalı.
Ben aynı kasayla benzer değerleri görüyorum ama. :)
Gigabyte ın 3060Ti modellerinde soğutma bloğu ince bu yüzden boştaki değerler yüksek olabiliyor diye düşünüyorum.
Ezbere konuşan sensin şuan "konu sahibinin kasası ICUE 4000x diye hatirliyorum" ne demek ? Ve ayrica madem aynı Ekran karti ve kasaya sahipsin değerlerini paylaş görelim. Sadece yazı yazmakla birseyleri doğrulamış olmuyorsun 😂
Eve gidince paylaşırım. Sana yalan borcum mu var kardeşim. Sen kimsin ki seni ikna etmek için yalan söyleyeceğim ben.
Emin konuşmak istemedim önceki konuda yazmıştı konu sahibi. Ayrıca ezbere konuşmanın anlamını biliyor musun?
Diye hatırlıyorum diyorum yani ezberimde değil.

Hayır adamın yükteki değerleri normal nasıl bir sorun olabilir? Boştaki değerler pek bir anlam ifade etmiyor bu tarz durumlarda.

Ben aynı kasayla benzer değerleri görüyorum ama. :)

O zaman kasa sıcak havayı dışarı atmakta zorlanıyor ve parçalar içeride boğuluyor diyebiliriz. Yine de boşta 50 derece sıcaklık iyi değil, önceki mesajlarımda da dediğim gibi AMD kartlarda bu sıcaklığa VRAM saat hızı tamamen kullanılırken ulaşılıyor ve kapatınca 15-20 derecelere varan düşüş yaşanıyor. NVIDIA tarafında da onun bir takibini yapın derim, belki orada da bir benzeri oluyordur.

Kartın yattığı yerde 50 derece olması için içeride yoğun sıcak hava olması lazım ama onu hangi parça üretebilir, pek mantıklı gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı