3060 Ti ekran kartı boştayken 50 derece

Ben aynı kasayla benzer değerleri görüyorum ama. :)
Gigabyte ın 3060Ti modellerinde soğutma bloğu ince bu yüzden boştaki değerler yüksek olabiliyor diye düşünüyorum.

Eve gidince paylaşırım. Sana yalan borcum mu var kardeşim. Sen kimsin ki seni ikna etmek için yalan söyleyeceğim ben.
Emin konuşmak istemedim önceki konuda yazmıştı konu sahibi. Ayrıca ezbere konuşmanın anlamını biliyor musun?
Diye hatırlıyorum diyorum yani ezberimde değil.
Tamam paylaşınca bakarız. İyi forumlar 👍🏻😂

O zaman kasa sıcak havayı dışarı atmakta zorlanıyor ve parçalar içeride boğuluyor diyebiliriz. Yine de boşta 50 derece sıcaklık iyi değil, önceki mesajlarımda da dediğim gibi AMD kartlarda bu sıcaklığa VRAM saat hızı tamamen kullanılırken ulaşılıyor ve kapatınca 15-20 derecelere varan düşüş yaşanıyor. NVIDIA tarafında da onun bir takibini yapın derim, belki orada da bir benzeri oluyordur.

Kartın yattığı yerde 50 derece olması için içeride yoğun sıcak hava olması lazım ama onu hangi parça üretebilir, pek mantıklı gelmiyor.
Kasanın fanları egzoz fan olarak yeterli olmayabilir. Çünkü elimi fana koyduğumda dışarıya cidden az hava üflüyordu.

Zaten kartla oyun oynamış sanırım konu sahibi. Çünkü ilk açıldığında 50° göremez zaten. Oyundan çıkınca 55° de kapattığı için fanları 50° de sabitlenmiş olabilir.

Ben sistemi ilk açtığımda 28° ile başlıyor gün sonunda boşta 38-45° arası değerler görüyorum.

Oyundan çıktıktan sonraki sıcaklığa bakıyorsan yanıltıcı olabilir. Oyundan çıktığın zaman kart belli bir sıcaklığa gelince fanları kapattığı için 45-50 derece arasında kalıyor ve soğuyamıyor. Fanları manuel olarak %50'de bir süre çalıştır, sonra tekrar otomatiğe aldığında sıcaklığın 35-40 derece arasında kendiliğinden kalması lazım. Bende bu şekilde 5 derece civarı oynuyor. Sabit kalmıyor ve tekrar 50 dereceye yükseliyorsa normal değil. Kasa da önemli bir etken tabi.
Bak konuyu açan kişiyle kart modellerimiz aynı Gigabayt! Bende 28 derece oluyorken onda 50 derece olmasi normal değil. Kullandigim kasa zaten piyasanin en dandik kasalarindan. Umarim bu defa anlatabilmişimdir.
Sendeki kart RTX 3060, arkadaştaki kart ise 3060 Ti. İki kart arasında performans ve güç tüketimi konusunda küçük bir dağ kadar fark var. Sıcaklık konusunda bu kartlar karşılaştırılamaz. Güç tüketimi düşük olan kart tabiki daha serin çalışacaktır.

Marka ve modeli karıştıran adamla, yükteki değil boştaki değere ısrarla yorum yapan adamla neyi konuşuyorsunuz. Ekran kartı 50 derecede sürekli kalsa zarar görmez Youtube'da izlediği videodan yorum yapıyor arkadaş sallayın he diyin geçin.
Cahilmisin ? 50 derecede kart zarar görür diyen mi oldu ? Boşta 50 derece olmasi nornal değil diyorum.

Bir nebze olsun bilgi sahibi olabilirsin umarim. Forza Harizon 5 Full Grafik ayarlariyla 10 Dakika oyunda kaldim. Degerler resimde mevcut. Konuyu acan kişinin boşta olduğu sicaklik degeri 50 iken benim Forza'da ayni degerleri aliyor olmama ne diyeceksin ? Gerci youtube'dan degerleri gorup burda ezbere yazan oldukca ne yazsam boş 😂

Dosya Ekleri

• IMG_20220422_145732.jpg
    IMG_20220422_145732.jpg
    207,9 KB · Görüntüleme: 32
Oyundan çıktığın zaman kart belli bir sıcaklığa gelince fanları kapattığı için 45-50 derece arasında kalıyor ve soğuyamıyor. Fanları manuel olarak %50'de bir süre çalıştır, sonra tekrar otomatiğe aldığında sıcaklığın 35-40 derece arasında kendiliğinden kalması lazım.
Buna katılıyorum hocam. Konu sahibinin biraz detay vermesi gerekiyor şu durumda.

Oyundan çıktıktan sonraki sıcaklığa bakıyorsan yanıltıcı olabilir. Oyundan çıktığın zaman kart belli bir sıcaklığa gelince fanları kapattığı için 45-50 derece arasında kalıyor ve soğuyamıyor. Fanları manuel olarak %50'de bir süre çalıştır, sonra tekrar otomatiğe aldığında sıcaklığın 35-40 derece arasında kendiliğinden kalması lazım. Bende bu şekilde 5 derece civarı oynuyor. Sabit kalmıyor ve tekrar 50 dereceye yükseliyorsa normal değil. Kasa da önemli bir etken tabi.

Sendeki kart RTX 3060, arkadaştaki kart ise 3060 Ti. İki kart arasında performans ve güç tüketimi konusunda küçük bir dağ kadar fark var. Sıcaklık konusunda bu kartlar karşılaştırılamaz. Güç tüketimi düşük olan kart tabiki daha serin çalışacaktır.
Boştayken anlık güç tüketimi 2-3 derecelik sicaklik deger farki oluşturur. Güc altindayken tabi ki farkli olacaktir. Biz onu tartismiyoruz. Boştaki kartin 50 derece olmasi nornal degil. Size gore nornalse bendeki dereceler muazzam iyi.

Boştayken anlık güç tüketimi 2-3 derecelik sicaklik deger farki oluşturur. Güc altindayken tabi ki farkli olacaktir. Biz onu tartismiyoruz. Boştaki kartin 50 derece olmasi nornal degil. Size gore nornalse bendeki dereceler muazzam iyi.
Kartınız yükte 114W çekiyorsa dua ile çalışıyor sanırım. :)

Boşta 50 derece bence de pek normal değil muhtemelen arkadaşın kasasıyla alakalı. MAG Force 100R da kötü bir kasa değil bu arada, iyi sıcaklık değerlerini bu kasaya borçlu olabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı