3060'ın 6600 XT'den daha stabil FPS vermesi

Katılım
28 Mayıs 2018
Mesajlar
7.902
Çözümler
24
Yer
Antalya
Selamlar. Yakın zamanda konusunu da açtığım Red Devil 6600 XT modelinden Zotac 3060 AMP White modeline geçiş yaptım. Yani iki kartı da deneyimleme şansım oldu.
Genellikle PUBG'de test etme fırsatı buldum ve gözlemlediğim kadarıyla 6600 XT beni fazlasıyla memnun etse de 3060'ın hem ortalama FPS değeri daha fazla hem de daha akıcıydı. Daha fazla FPS almasını optimizasyonla alakalı olabileceği için yadırgamadım ama özellikle oyun içi minimal dropların azalmasını ve oyunun daha akıcı hala gelmesini beklemiyordum. Bunun sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum her ne kadar 6000 serisi genel olarak sorunsuz olsa da. Bu arada bu olayı offline oyunlarda yaşamadım, online olarak da şu aralar sadece PUBG oynadığım için onu test etme fırsatım oldu.
 
Son düzenleme:
Epey bir zamandır NVIDIA asıl farkı sürücü tarafında ortaya koyuyor. Eskiden TDP gibi konularda da öndeydi. Yeni AMD kartları daha düşük tüketim ile yüksek performans verdiği halde, yazılım tarafında hala NVIDIA'dan baya geride maalesef.
 
Sürücü optimizasyonu. Senelerdir bunu söylüyorum ama AMD kullananlar tarafından linç yiyorum, NVIDIA sürücü konusunda AMD kartlardan daha başarılı.
Katılıyorum.
Epey bir zamandır NVIDIA asıl farkı sürücü tarafında ortaya koyuyor. Eskiden TDP gibi konularda da öndeydi. Yeni AMD kartları daha düşük tüketim ile yüksek performans verdiği halde, yazılım tarafında hala NVIDIA'dan epey geride maalesef.
Özellikle 6600 XT'de güç tüketimine oranla verdiği performans çok çok iyi. Yazılım tarafında da bahsettiğim olay hariç hiçbir sıkıntı yaşamadım 6600 XT'de.
 
Para verseler almam diyeceğim bilgisayar parçalarının başında Radeon kartlar var maalesef gram içim ısınmadı senelerdir.
Bu düşünce biraz abartılı. Başlıkta bahsettiğim olay hariç 6600 XT kartımda hiç sıkıntı yaşamadım.
 
RTX 3060 ile R5 3600 için bazı oyunlarda beslememe sorunundan söz ediliyordu. Sizin yorumunuz nedir? Birinci elden deneyimliyorsunuz. Merak ettim.
Şu an 5600X kullanıyorum hocam, 3060 ile test etme imkanım olmadı. Ama 6600 XT ile 3600 kullandığım zamanlar AAA oyunlarda darboğaz ile karşılaşmadım. Ama PUBG'de optimizasyonun kötü olmasından dolayı darboğaz oluyordu normal olarak. Benim de 5600X'e geçme sebebim de o oldu zaten.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı