3070 Ti Fortnite FPS düşüşü

idkwhatitell

Femtopat
Katılım
22 Ocak 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam,

Yeni bir bilgisayar topladım. Fortnite Ultra ayarlarda 1080p de oynamak istiyorum. Önerilen sistem özelliklerini karşıladığımı düşünüyorum. Fakat çok fazla drop yiyorum. Full HD de Ultra seçeneğinde oynuyorum. Ama Otobüs kalkmadan önce oyuncu sayısından dolayı çok fazla drop yiyorum. RTX özelliğini kapatınca azalıyor ama yine de tam gitmiyor. Xbox s series konsolum var ve onun kadar akıcı olmuyor. (özellikleri orta seviyeye almadığım sürece)

Bilgisayarımın özellikleri:

RTX 3070 Ti ASUS V2 Ekran Kartı
5800x3D AMD Ryzen 7
32 GB (4x8GB)XPG Spectrix D41 TUF 3200 MHz CL16
Prime X570-P ASUS Anakart
MSI CoreLiquid K240 Sıvı soğutucu

Isınma sorunum yok. İşlemci sıcaklığı 60 dereceyi geçmiyor oyundayken.
Ekran kartı da aynı şekilde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı sorunu internet kafede 3090 ile gördüm. Eğer 2. el aldıysan mining yapılmış olabilir veya halen senden habersiz mining yapıyor olabilirler. Bence bir format at diğer oyunlarda sıkıntı yoksa Fortnite'ın optimizasyonu ile alakalı.
 
PC'yi sıfır olarak ben topladım. Diğer hiçbir oyunlarda sıkıntı yok. 4x8GB RAM olayını bilmiyordum. Çok etkiler mi bilemedim. Çünkü aslında ben ilk önce 2x8GB kullanıyordum. Aynı sorun vardı hatta 32 GB'ye çıkarınca rahatladı. Ama tekrar deneyeceğim. Güç ayarlarında default olarak ekran kartı performans modunda geldiğini gördüm ben de ellemedim. Fortnite optimizasyonu biraz sıkıntılı olabilir mi?
 
Sistem güzel, başka bir şey aklıma gelmiyor. O sistemle 1080p oynamak üzücü. Belki burada sıkıntı yapıyordur. Deneyebilirseniz 2k ve özellikleri daha açarak deneyin, dar boğaz varsa azaltır.
 
Arandur, çok teşekkür ederim. Bir yakınım daha senin yorumunu yaptı. Monitörün 1080p olduğu için dedi. Yeni bir monitör sipariş ettim. VG27AQ1A. Yarın geldiğinde test eder dropların gidip gitmediğini yazarım. YouTube'da Fortnite testi yapılırken TAA'ya çekildiğini gördüm bu sebeple bütün ayarları Epic sadece o ayarı TAA yaptım droplar gitti.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    345 KB · Görüntüleme: 156

Yeni konular

Geri
Yukarı