3070 Ti GPU kullanımı düşük ve oyunlar kasıyor

Ethem1907

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
RAM
24
SSD veya HDD modeli
Kioxia ve Sandisk Ultra SSD'ler
Ekran kartı
Palit 3070TI 8GB
Anakart
Gigabyte B550M GAMING X V2
İşlemci
Ryzen 9 5900X
Arkadaşlar kaç kere konu açtım bir türlü çözüm bulamadım. Son donanım PSU kalmıştı gittim onu da Gigabyte 1000W PSU aldım. Daha ne yapacağım bilmiyorum. Oyunlarda küçük küçük donmalar yaşıyordum. Örnek YouTube testlerinde her oyunda ben daha düşük FPS alıyorum. Güncel gidelim Marvel Rivals 3070 Ti test videosu izledim. FPS sallayın teste adamın GPU kullanımı sürekli %95-100 arası. Ben test ettim ve GPU kullanımım 50'den 90'a kadar sürekli değişiklik gösteriyor. Adamın aldığı FPS'i bırakın FPS 60'tan 140'a kadar değişiklik gösteriyor bende. Ekran kartı hariç her şey sıfır diyebilirim. Ekran kartı macununu da yeni yeniledim. 75-80'i geçmiyor sıcaklığı. Yenilemeden önce geçiyordu. Son çare işe yarar mı bilmiyorum ama format atıp satılan keyler ile orijinal Windows 11 kuracağım. Bu etki ediyor mu onu da bilmiyorum. Destek olursanız çok mutlu olurum.

Keylerle bir ilgisi olacağını düşünmüyorum. Bu ekranı kartını aldığınız günden beri mi bu sorun var yoksa sonradan mı oldu ?

Keylerle bir ilgisi olacağını düşünmüyorum. Bu ekranı kartını aldığınız günden beri mi bu sorun var yoksa sonradan mı oldu?

Böyle galiba ilk 2-3 ay R5 5500 ile kullandım darboğaz yapıyor diye işlemci değiştirdim. Sonra anakart derken bugün en son PSU değiştirmiştim. 2. el almıştım. Ama 4-5 aylıktı kart.

Arka arkaya 2 kere yaptım umarım doğru yeri atıyorumdur. İlk testin sonunda 81 dereceydi bu arada. Bu 2. testin sonuçları.
1734636767279.png

Hotspot değeri kaç. En sıcak yeeri olarak geçiyor Türkçede. FurMark 2 de yap testi görürsün. Büyük ihtimal kart hızını düşürüyor.
Seni cevaba eklememiş kral pardon test yukarıda.

Son düzenleme:
16*8GB RAM belki sıkıntı yapıyordur. Sadece 16 takıp deneme şansın var mı biliyorum Dual channel daha verimli ama denemek için sadece.

Yani emin olmak için soruyorum şimdi biraz baktım bunun çok sorun olacağını yazmamış kimse. Zaten böyle bir sorunsa ağlarım PC'yi sıfırladım donanım arttıra arttıra :) ama yine de GPU kullanımı problemi bayağı büyük bunu bu RAM kanalının yapacağından emin miyiz?

Yani emin olmak için soruyorum şimdi biraz baktım bunun çok sorun olacağını yazmamış kimse. Zaten böyle bir sorunsa ağlarım PC'yi sıfırladım donanım arttıra arttıra :) ama yine de GPU kullanımı problemi bayağı büyük bunu bu RAM kanalının yapacağından emin miyiz?
Ortada anlamsız bir sorun var her şeyi denememiz gerekiyor.

Ortada anlamsız bir sorun var her şeyi denememiz gerekiyor.

Şimdi denedim kral değişmedi. Ultra ayarlara alıyorum her şeyi deniyorum ama GPU kullanımı %90'ın üstüne bile çıkmıyor. 50-90 arası sürekli değişiklik gösteriyor ve takılmalar oluyor.

Yok mu bir fikri olan arkadaşlar? 🥲

Technopat Haberler

Geri
Yukarı