16 yeterli ve gerekli bence şuan için. 3-4 sene sonra 16'nın yerini 32 alacak artık. 32 gerekli 16 yetersiz olacak.
Geçmelisin bence anlık olarak RAM kullanımı bazen artış gösteriyor.
Windows 10 ilk çıktığında boşta 900 mb ram yiyordu şimdi boşta 4 5 gb ram yiyor geri kalan sisteme anca yeter yada yetmez.Evet evet kesinlikle hocam boşta dahi Opera Steam Discord gibi ufak çaplı uygulamalar açıkken dahi 5 6 GB RAM yiyor baktığın zaman
Bence 32'ye geçmelisin benim anakartım çift slot olmasa hemen geçerdim after effects(herhangi bir proje açık değil renderda yapılmazken boş sayfada), google chrome'da 6 sayfa,steam,epic games,discord açık ram kullanımını bıraktımRX 6700 XT.
Ryzen 5 5600'lü bir sisteme sahibim 32 GB RAM'e Update yapmamın aciliyeti var mı sizce?
16 GB kullanıyorum.
Bence 32'ye geçmelisin benim anakartım çift slot olmasa hemen geçerdim After Effects(herhangi bir proje açık değil renderda yapılmazken boş sayfada), Google Chrome'da 6 sayfa, Steam, Epic Games, Discord açık RAM kullanımını bıraktım
Eki Görüntüle 2085039
Benim de çift slot 2x8 likleri satıp üzerine ekleyip almak istiyorum.
Hmm anladım benim anakart B450 chipsetli bir de bir şu an direkt 16x2 alsam 3 bin civarına gelir bari almışken DDR5'e geçsem daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum ondan şu an bekliyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.