Çözüldü 3200 MT/s RAM hızı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes Süngüç

Hectopat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500 - İnno3D RTX 3050
Meslek
Öğrenci
Anakart
Biostar A520MH
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Merhaba.
Görev Yöneticisi'nden RAM hızlarını kontrol etmek istedim ve 3200 MT/s yazdığını gördüm. Biraz araştırdım fakat bazı kaynaklarda bir değişiklik olmadığı, bazı kaynaklarda da 3200 MT/s DDR bir RAM'ın 1600 MHz olduğu yazıyor. Kafam karıştı açıkçası. Sizlere de sormak istedim. 😊

Çözüm
3200 MHz dediğimiz RAM'ler aslında 3200 MT/s'dir. MHz değerinde 1600'dür ama bir alışkanlık (?) olarak MHz şeklinde yazılıyor. Sorun yok yani.
3200 MHz dediğimiz RAM'ler aslında 3200 MT/s'dir. MHz değerinde 1600'dür ama bir alışkanlık (?) olarak MHz şeklinde yazılıyor. Sorun yok yani.

Aslında SDR yani Single Data Rate 1600'dür, DDR double data rate değeri 3200'dür. mt/s ile MHz eşitliği yoktur, böyle bir şey mümkün değil. MHz saniye başı değişken voltaj değerine bağlıyken mt/s RAM hızının aktarabildiği veri sayısını söyler.

Aslında SDR yani Single Data Rate 1600'dür, DDR double data rate değeri 3200'dür. mt/s ile MHz eşitliği yoktur, böyle bir şey mümkün değil. MHz saniye başı değişken voltaj değerine bağlıyken mt/s RAM hızının aktarabildiği veri sayısını söyler.
Kimse eşit demedi. Double olduğu için 3200'dür. SDR değil arkadaşın RAM'i, DDR. Başka bir şey anlatıyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı