Çözüldü 3200G sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ktekumut61

Femtopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Bir türlü bu meretten kurtulamadım. Ne yapacağım bilmiyorum. Tek çözüm Windows 8'e mi düşürsem?
 
Çözüm
Artık anlaşılıyor. Biraz dumplara karşı zor davrandım ve birkaç şey keşfettim. Yine ekran kartı sürücüsüyle alakalı bir hata. Ama bu direkt olarak işlemci kaynaklı. Chipset sürücüsü kurup tekrar sonucu belirtin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak sonrasında OCCT ile işlemciye ve ekran kartına testler yapın. Ve işlemci sıcaklığı ne durumda?

Son olarak tüm sistem disklerinin Health sekmelerinin görselini paylaşır mısınız?
Hocam, ekran kartı işlemcinin ekran kartı. Yani sürücü vb şeyleri kaldırmam ekran kartını bozmaz, öyle değil mi? Yeni ekran kartınızı takın falan diyordu maddelerde.
 
Bozmaz.
Yeni ekran kartınızı takın falan diyordu maddelerde.
Onu şöyle açıklayayım. Ekran kartınızı değiştireceksiniz veya APU yanına yeni bir ekran kartı takacaksınız. Bu durumda eski sürücüyü DDU ile kaldırıyorsunuz, yeni ekran kartını takıp onun sürücüsünü kuruyorsunuz. Ancak sizin ekran kartı takmaya ihtiyacınız yok bu durumda, sadece sürücüyü silip yeni sürücüyü yüklemeniz yeterli.
 
Bozmaz.

Onu şöyle açıklayayım. Ekran kartınızı değiştireceksiniz veya APU yanına yeni bir ekran kartı takacaksınız. Bu durumda eski sürücüyü DDU ile kaldırıyorsunuz, yeni ekran kartını takıp onun sürücüsünü kuruyorsunuz. Ancak sizin ekran kartı takmaya ihtiyacınız yok bu durumda, sadece sürücüyü silip yeni sürücüyü yüklemeniz yeterli.

Hocam, sürücüleri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattı. Şu an ne yapmam gerekiyor? Çok özür dilerim bilgisizliğimden dolayı. AMD Ryzen 3 3200G Vega 8 Graphics sürücü indir deyip indirmem mi gerekiyor?
 
Özür dilemenizi gerektirecek bir durum yok. Evet, indirip sürücüyü kurmanız gerekiyor. WHQL sertifikalı 20.11.2 sürümünü indirin.
 
Özür dilemenizi gerektirecek bir durum yok. Evet, indirip sürücüyü kurmanız gerekiyor. WHQL sertifikalı 20.11.2 sürümünü indirin.
Hocam, sitede sadece dediğinize yakın olarak bu var.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-03-06_153539.png
    resim_2021-03-06_153539.png
    39,8 KB · Görüntüleme: 38
Ha, o da olur. Sıkıntı yok.

Hocam, antivirus programını devre dışı bırakmıştım, aktifleştireyim mi yoksa böyle kalsın mı?
Bir de tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı hocam? RAM vb her şeyimi yeni aldım. 1 tane oyunum var, CS:GO. O oyuna girince mavi ekran vermiyor fakat ders çalışırken soru çözüyorum, arka planda sadece Spotify açık, Win32.kll gibi bir hata veriyor. Bilgisayar yeniden açılıyor, 2-3 dakika sonra tekrar mavi ekran veriyor. Ne yapmam gerekiyor? Sürekli sürücüleri güncellemek için bir program falan mı indirsem? 😞
 
İçinizin rahat etmesi için antivirüs programını etkinleştirip tarama yapabilirsiniz.
DISM rehberini uygulayabilirsiniz.
Ne olur, ne olmaz diye hızlı başlat özelliğini kapatabilirsiniz.
Sürücü güncellemek için ek bir program indirmeyin. Yanlış sürücü kurma ihtimalleri var o tür programların.

Çok teşekkür ederim hocam şu anlık çözüm olarak işaretliyorum. Sorun çözülürse buraya tekrardan yazacağım tekrardan teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar merhaba, yani nasıl başlayacağım artık bilmiyorum. Gerçekten bıktım usandım. Bu sorunu belirtirken bile mavi ekran alıyorum. Yani yazdıklarım silinmesin diye arka planda metin belgesine yazdıklarımı kopyalıyorum, sorunu siz düşünün. :(

3-4 defa foruma geldim aynı sebeple, yardımcı olan arkadaşlardan Allah binlerce kez razı olsun. Ama yardımcı olan arkadaşların sağ olsunlar dediklerini yapıyorum, mavi ekran o günün içinde vermiyor fakat ertesi gün 2 dakikada 1 mavi ekran veriyor.

Size bir günkü rutinimi belirtmek istiyorum: Oyun oynamıyorum, arka planda müzik dinlemiyorum. Sadece sabah 7:45'te kalkıp Opera tarayıcısını kullanarak YouTube'a girip akşam 9'a kadar ders çalışıyorum. Son 3 ayım kaldı, motivasyonumu tamamen düşürdü bu olay artık. Denediğim bir sürü yöntem var ama artık sorunun neden kaynaklı olduğunu çözmüş değilim. En son grafik sürücüsünü sıfırlayıp tekrar kurdum. Apple ile ilgili bir cihaz takılıysa artık takmıyorum. Shutdown-a komutu temiz çıkıyor.
Bilgisayar tamamen güncel. Donanım olarak da 2020 Ekim ayında aldım parçaları garantisi duruyor daha. İlk ay sorun yoktu. 2. ay bu olay başladı bu zamana kadar.

Sorun monitör veya kasanın eski olmasından kaynaklı olabilir mi?

Bu arada bir dipnot düşmek istiyorum, yani ondan kaynaklı mı bilmiyorum ama Windows etkinleştir anahtarını ücret ödememek için internetten aldığım kodla Windows etkinleştir yazısını kaldırdım. Yani burada bana kızabilirsiniz neden satın almadın diye ama Windows'u kullanacak bir şey yapmıyorum ki. Ama geçen hafta yeni format atıldı ve Windows 10 tekrar kuruldu. Ama bu seferki orijinal. Buna rağmen mavi ekran veriyor. Belirtmek istedim.

Sistem özelliklerini fotoğrafta belirttim ek olarak:

İşlemci AMD Ryzen 3 3200G.

Ekran kartı: Vega 8 kendi ekran kartı.

RAM: 16 GB.

MİNİDUMP DOSYAM.rar

Ekran Alıntısı.JPG
 

Geri
Yukarı