3200U sistem için Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan MCV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 984
Bir de bir soru sormak istiyorum.Biliyorsunuz Manjaro'da USB'den başlatma esnasında iki seçenek var non-free ve free diye.Bu ikisinden hangisini seçsem daha mantıklı?

Pc'ye KDE kurmayarak ayıp ediyorum valla Manjaro XFCE'de 30% kullanıyor bellek :) 300 400 MB göz çıkarmaz :D

Ayrıca Manjaro için aylık 5-6 GB boyutunda güncelleme geliyor size tavsiyelerim.

Bahsettiğiniz kadar yüksek boyutlarda güncelleme olmasa da aylık en az 2 GB güncelleme geliyor.

Bu arada Manjaro içinse aur deposuna muhtaç olacaksınız çoğu durumda bu garanti vermiyor

Aur depolarına şimdiye kadar ben çok gerek duymadım ama haklısınız, bazı programlar resmi depolarda bulunmayabiliyor. Ama çoğu program depolarda mevcut.

PC'ye KDE kurmayarak ayıp ediyorum vallahi Manjaro Xfce'de 30% kullanıyor bellek :) 300 400 MB göz çıkarmaz :D

RAM kullanımı uzun süre çalıştığınızda artacaktır, başlangıçta kullanılan bellek miktarları çoğu dağıtımın Xfce arayüzünde benzerdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı