35 Mbps altyapı için ISS önerisi

Hocam peki bu dediğiniz zayıflama değeri nedir tam olarak?
Kabaca açıklamak gerekirse:
Zayıflama değeri, hattın santral veya saha dolabı ile olan uzaklığını belirtir.

ADSL ve VDSL'de hızı uzaklık belirlediğinden en önemli 1. değerdir.

Kabaca açıklamak gerekirse:

ADSL ve VDSL'de hızı uzaklık belirlediğinden en önemli 1. değerdir.
Hocam internette altyapı sorgulamalarda genelde 250-300 metre arasında bir değer çıkıyor kutuya uzaklık. Peki bu modem 35 mbps için uygun mudur yoksa yeni bir modem şart mı?

Ben bir tane konu görmüştüm. Konu sahibi altyapı değerlerini atmış. Zayıflaması 5 idi. İç tesisatımı CAT 6 ile yeniledim dedi, aynı arayüzden bir tane daha xDSL talosu attı onda zayıflama 0.1 idi. O nasıl oluyor?

100 Mbps alınca stabil olmaz diye 35 düşünüyoruz ya.

Aradığınızda nasıl tepki veriyorlar peki bu duruma?

Arkadaşlarımız unutmuştur diyorlar. Bende diyorum ki kaç kere aradım günde nasıl unutuyolar diyorum. Mail ile evrak göndermek bu kadar zormu diyorum. Göndercez diyorlar yine gelmiyor. Türk Telekom bir yandan arıyor. Yenileyecek misiniz yüksek fatura gelecek diyor. Bir yandan bunlardan evrak bekliyoruz. Ne gelen var ne giden. Bende mecbur Türk Telekom'da kaldım.

Bizim kesin ve net Türk Telekom'dan çıkmamız lazım. Bundan dolayı şu an için Netspeed ve Millenicom mantıklı gözüküyor. Türknet'te herhangi bir problem yaşarsak taahhütsüz olsa da bunun iptali ile falan uğraşmak istemiyoruz. Sizce hangisi akla daha yatkın?

Bizim kesin ve net Türk Telekom'dan çıkmamız lazım. Bundan dolayı şu an için Netspeed ve Millenicom mantıklı gözüküyor. Türknet'te herhangi bir problem yaşarsak taahhütsüz olsa da bunun iptali ile falan uğraşmak istemiyoruz. Sizce hangisi akla daha yatkın?
Hocam ben Millenicom'a daha yeni geçtim. Geçiş yaptığınızda internetiniz bir kesilip açılıyormuş ama Türk Telekom sağolsun benim hattı kestiği için 5 gün ekip beklemiştim. Ben Salı akşam başvurmuştum internet hizmetimi Perşembe sabah açmışlardı. Siz geçiş yapacağınız için daha kısa da sürebilir tam bir süre söyleyemem. Müşteri hizmetleri var mı yok mu belli değil onu da belirteyim çünkü danışmanlar papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor. Başvurduktan sonra sürekli ararsanız rahatsız ederseniz işlemlerinizi daha hızlı hallederler diye düşünüyorum. Hizmet anlamında altyapınızda problem yoksa belirtilen hızları veriyorlar.

Hocam ben Millenicom'a daha yeni geçtim. Geçiş yaptığınızda internetiniz bir kesilip açılıyormuş ama Türk Telekom sağolsun benim hattı kestiği için 5 gün ekip beklemiştim. Ben Salı akşam başvurmuştum internet hizmetimi Perşembe sabah açmışlardı. Siz geçiş yapacağınız için daha kısa da sürebilir tam bir süre söyleyemem. Müşteri hizmetleri var mı yok mu belli değil onu da belirteyim çünkü danışmanlar papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor. Başvurduktan sonra sürekli ararsanız rahatsız ederseniz işlemlerinizi daha hızlı hallederler diye düşünüyorum. Hizmet anlamında altyapınızda problem yoksa belirtilen hızları veriyorlar.
Hocam bizden kimlik fotokopisi veya WhatsApp üzerinden arkalı-önlü kimlik fotoğrafı atmamızı istiyorlar. Bu sıkıntılı değil mi sizce?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı