3500 TL APU sistem toplama

MonsterHunterNeo

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2019
Mesajlar
112
Bütçe az olduğu için bende uzun vadeli APU'lu bir sistem düşündüm 2 yıl bu sistemle idare edip sonra bir ekran kartı upgradesi yapacağım, o yüzden PSU falan 600W 80+Gold seçtim uzun vadeli olması açısından.
APU işlemciler biraz daha fazla ısınıyor diye bir makale görmüştüm kafamız rahat olsun diye bir işlemci fanı seçtim. Zaten kasamızın da önü ful mesh ızgara olduğu için hava konusunda çok bir sıkıntı yaşamayacağım gibi duruyor. Anakart A320 evet biliyorum APU'larda anakart önemli ama B450 ve %100 APU uyumlu bir anakart kullanırsam 3700 TL'yi buluyor. Neyse ben konuya açmak istedim şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi Ryzen 5 1600 yapın, anakartı MSI B450M-A PRO MAX yapın, SSD'yi Kingston yapın 3563 TL tutuyor. Büçteniz varsa bellekleri 16 GB yapın veya depolamayı 480 GB yapın. Yoksa bu haliyle alın. Bu sistemle rahat rahat oyun oynarsınız. İleride bir 8 GB daha bellek eklerseniz çok çok iyi olur. 3500 TL APU sistem için çok yüksek bir bütçe. 2000 TL civarına APU bir sistem kurulabilir.
 
Abicim 240 Gb Ssd neyime yetsim 480 olmalı bence o yüzden apulu istemiştim ben psu vs ekran kartından artan para ile güzel olsun diye. 3500 tl civarında gtx1650 Super bi sistem bakıyorum 3600 Tl Civarına oluyor kasayı Dark Guardian yapiyim dedim nede olsa önü ızgara kaliteli olur diye o zaman 3800 çıkmazda kaldım ekran kartı hariç herşeyi tam bi apulumu yoksa psu vs sadece 80+ ve 8gb rami olan dahili kartlı bi sistemmi ???
 
Abi şu apu sistem olayından düzgün anlayan kimse yok mu? Cidden aklımdaki soruların yanıtlarını kimse net olarak veremiyor herkes kuyuya bir taş atma durumunda. Kafa karışıklığı yaratmaktan başka bir şey değil. Arkadaşın konusuna salça olmak gibi olacak ama ileriye dönük bir apu sistem toplamak ve bahsettiğiniz şekilde güncel olsa da geri kalmış bir ekran kartlı sistem almak aynı bütçeyle neden daha mantıklı olsun. Elimizdekinden iyisini en güncel halini elde edebilmek için ve geçici süre idare edebilmek için zaten apuyu tercih ediyoruz konuyu dağıtmadan doğrudan cevap vermek yerine apudan vazgeçirme yönünde yorumlar yapmayı bırakın lütfen.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı