3500 TL Monitör önerisi

Bütçe
3500

ogkush

Femtopat
Katılım
21 Nisan 2023
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
AOC CQ27G2U
Geçtiğimiz günlerde 4070 Ti içeren bir sistem topladım. Monitör olarak da AOC CQ27g2u kullanacağım. (bilgisayarı da monitörü de henüz kurmaya vaktim olmadı seçimden sonra halledeceğim setup'ı) 2K çözünürlük, 27 inç ve 144 Hz olmasından dolayı bu monitörü main monitör olarak kullanıp yanına da, kurgu ve grafik tasarım işlerim için veya oyun oynadığımda Discord Spotify'a bakabilmek için bir monitör arayışındaydım. Araştırırken de gördüğüm yazılar biraz canımı sıktı açıkçası. Azımsanmayacak bir kesim VA panelle oyun oynanmayacağını, film dizi izlemek dışında bir halta yaramadığını söylüyor. Bir kesim TN panelin ekranının siyah beyaza yakın derecede soluk olduğunu söylüyor vs.

Sizlere sormak istediğim 2 tane soru var;
Sizce elimdeki 2K, 27 inç, VA panel, 144 Hz. Monitörü ana oyun monitörü olarak kullanıp, kurgu işlerim için yanına düşük Hz, düşük inç, düşük çözünürlük IPS panel mi almalıyım? Yoksa 2K, 27 inç, TN panel, 144 Hz. Bir monitör mü almalıyım.

Dipnot: IPS olup da 2K 144 Hz. Ayarında bir monitör almaya bütçem yetmiyor. Keza alacağım 2. ekranı kullanılmış olarak satın alacağım.
Dipnot2: Bu konuyu açmamdaki başlıca sebep, her nereye baktıysam VA panellerde çok fazla ghosting oluyormuş asla oyun oynanmıyormuş, FPS bir oyun oynarken düşmana sıkılamıyormuş tarzında yazılar okudum. Eğer olur da yukarıda bahserttiğim TN paneli alırsam, TN monitör oyun monitörü, VA monitör de kurgu monitörüm olacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı