Xmet
Yoctopat
Daha fazla
Intel ve AMD, dünyada en iyi işlemcileri üreten iki firmadır. İkisi de kötü değildir. Bu firmalar, rekabet içinde her yıl daha iyisini üretip üzerine koyarak ilerlemektedir.AMD ekran kartlarında RX 500 serisinden sonra Wattman sorunları bitti. 3 yıldır 6600 XT kullanıyorum, gelen çoğu sürücüyü güncellerim. Bir kere bile sürücü kaynaklı sorun yaşamadım.
Intel kullanıyorum fakat şuan sistem alıyor olsam AMD işlemci alırım. Intel 10nm inadını devam ettirip AMD işlemcinin 200W değerinde verdiği performansı 350-400W'da verdiği sürece AMD önermeye devam edeceğim. Intel babamın oğlu değil. Bu durumda ben bilinçli tüketici siz Intel fanboyu oluyorsunuz sanırım?
Ben her iki işlemciyi de kullandım ve şahsen Intel’i daha çok beğeniyorum. Ancak AMD kullanmak isteyen birine gidip de “Boşver AMD’yi, o kötü; al şu Intel’i” demem.
Konuya dönersek, dostumuz Nvidia ve Intel almak istediğini belirtmiş olmasına rağmen, karşısındaki kişinin bilgisizce konuşup ısrarla AMD önermesi oldukça gülünç bir durum. İki ürünü de önerirsin, “Bak bu Intel, bu da AMD; hangisi sana daha çok uyuyorsa onu al” dersin, bu kadar basit.
Son günlerde herkes bazı firmaları adeta babasının şirketiymiş gibi savunuyor. Bu tutum, gereksiz bir fanatizme dönüşmüş durumda.