35000 TL'ye NVIDIA ekran kartlı ve Intel işlemcili sistem önerisi

AMD ekran kartlarında RX 500 serisinden sonra Wattman sorunları bitti. 3 yıldır 6600 XT kullanıyorum, gelen çoğu sürücüyü güncellerim. Bir kere bile sürücü kaynaklı sorun yaşamadım.

Intel kullanıyorum fakat şuan sistem alıyor olsam AMD işlemci alırım. Intel 10nm inadını devam ettirip AMD işlemcinin 200W değerinde verdiği performansı 350-400W'da verdiği sürece AMD önermeye devam edeceğim. Intel babamın oğlu değil. Bu durumda ben bilinçli tüketici siz Intel fanboyu oluyorsunuz sanırım?
Intel ve AMD, dünyada en iyi işlemcileri üreten iki firmadır. İkisi de kötü değildir. Bu firmalar, rekabet içinde her yıl daha iyisini üretip üzerine koyarak ilerlemektedir.

Ben her iki işlemciyi de kullandım ve şahsen Intel’i daha çok beğeniyorum. Ancak AMD kullanmak isteyen birine gidip de “Boşver AMD’yi, o kötü; al şu Intel’i” demem.
Konuya dönersek, dostumuz Nvidia ve Intel almak istediğini belirtmiş olmasına rağmen, karşısındaki kişinin bilgisizce konuşup ısrarla AMD önermesi oldukça gülünç bir durum. İki ürünü de önerirsin, “Bak bu Intel, bu da AMD; hangisi sana daha çok uyuyorsa onu al” dersin, bu kadar basit.

Son günlerde herkes bazı firmaları adeta babasının şirketiymiş gibi savunuyor. Bu tutum, gereksiz bir fanatizme dönüşmüş durumda.

Intel ve AMD, dünyada en iyi işlemcileri üreten iki firmadır. İkisi de kötü değildir. Bu firmalar, rekabet içinde her yıl daha iyisini üretip üzerine koyarak ilerlemektedir.

Ben her iki işlemciyi de kullandım ve şahsen Intel’i daha çok beğeniyorum. Ancak AMD kullanmak isteyen birine gidip de “Boşver AMD’yi, o kötü; al şu Intel’i” demem.
Konuya dönersek, dostumuz Nvidia ve Intel almak istediğini belirtmiş olmasına rağmen, karşısındaki kişinin bilgisizce konuşup ısrarla AMD önermesi oldukça gülünç bir durum. İki ürünü de önerirsin, “Bak bu Intel, bu da AMD; hangisi sana daha çok uyuyorsa onu al” dersin, bu kadar basit.

Son günlerde herkes bazı firmaları adeta babasının şirketiymiş gibi savunuyor. Bu tutum, gereksiz bir fanatizme dönüşmüş durumda.
Önceki mesajınızda yazdığınız cümlelerle "AMD işlemci ve ekran kartları sorunludur" algısı çıkıyor. Ben buna çıkıştım.

Konu sahibinin oynadığı oyunlarda AMD işlemciler L3 önbelleğinden dolayı daha yüksek FPS veriyor. Özellikle Valorant veya CS2 oyunlarında fark epey açılıyor önbellekten dolayı. Önerme sebebim bu, konu sahibi adına AMD işlemci daha yararlı olacak. AMD'de babamın oğlu değil sonuç olarak. Intel opsiyonunu tavsiye etmediğim için önermiyorum.

CS:GO için Intel'in, Valorant için ise AMD'nin daha iyi olduğunu biliyorum.
Genel olarak FPS oyunlarında Intel biraz daha önde, ancak aralarında çok büyük bir fark yok sadece 20-30 FPS civarında.

CS:GO için Intel'in, Valorant için ise AMD'nin daha iyi olduğunu biliyorum.
Genel olarak FPS oyunlarında Intel biraz daha önde, ancak aralarında çok büyük bir fark yok sadece 20-30 FPS civarında.
Tam tersi AMD daha önde. Konu sahibinin alabileceği iki opsiyon var; 7500F ve 14400F.
Karşılaştırmalı testler mevcut. CS2 testi var. Valorant için konuşmama gerek yok sanırım dediğim L3 önbellek farkından dolayı AMD açık ara önde orda.
AAA oyunlarda da fark yok denebilir bu iki işlemci için. Kiminde AMD optimizasyonu kiminde Intel optimizasyonu öne çıkıyor. Ama FPS oyunları açısından AMD açık ara önde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum, bu forum gerçekten AMD fanboylarıyla dolu. Intel işlemciye kötü demek için bilgisiz olmak gerekiyor. Intel'i geçtim, NVIDIA gibi bir markaya bile "saçmalık" demek... 😁 sayenizde kahkaha attım, teşekkür ederim. Bu yazıya cevap vermemin sebebi, bazı kişilerin birkaç FPS daha fazla alacak diye hem AMD ekran kartı hem de AMD işlemci önermesi. Ancak bu tercihler, beraberinde AMD'nin diğer sorunlarıyla uğraşmayı da getiriyor. Ben de geçmişte AMD kullandım, sonrasında Intel'e geçtim ve benim için daha iyi oldu. Özellikle "Intel'de ısınma sorunu var" şeklinde yapılan yorumların ise gerçekle pek ilgisi yok.

Bende aynı fikirdeyim 11 yıldır Intel işlemci ve NVIDIA grafik kartı kullanıyorum hiç sorun çıkarmadı zaten ben sistem buldum bir tane büyük ihtimalle onu alacağım.
Bana sadece Intel i514400F işlemciyi fazlasıyla soğutacak bir soğutucu arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

CS:GO, tek çekirdek hızı tercih eden bir oyun olduğu için Intel, bu konuda daha iyi performans sunduğundan daha fazla FPS veriyor. Bu konuları oyunlarla ilgilenen bilgisayar mühendislerine, yapay zekaya ve kendim de CS:GO oynadığım dönemde Intel ve AMD işlemci kullanan arkadaşlarıma sormuştum ve sonuç hep Intel çıktı. E-spor oyunlarında Intel önde.

Bende aynı fikirdeyim 11 yıldır Intel işlemci ve NVIDIA grafik kartı kullanıyorum hiç sorun çıkarmadı zaten ben sistem buldum bir tane büyük ihtimalle onu alacağım.
Bana sadece Intel i514400F işlemciyi fazlasıyla soğutacak bir soğutucu arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Intel i5-14400F işlemcisi fazla ısınan bir işlemci değil; zaten bunun için ekstra soğutucu takmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Intel i5-14400F işlemcisi fazla ısınan bir işlemci değil; zaten bunun için ekstra soğutucu takmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Testlerde 75 80 derece arasında olduğu gözüküyor normal midir?

bide ek bütçem var garanti altına almak istedim

Testlerde 75 80 derece arasında olduğu gözüküyor normal midir?

bide ek bütçem var garanti altına almak istedim
75-80 derece, o işlemci için normal sayılabilir çünkü Intel işlemcileri sıcaklığa karşı oldukça etkili bir şekilde çalışır. Ancak, bu sıcaklık sizi rahatsız ediyorsa, ekstra bir sıvı soğutucu takabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı