Iwatani Naofumi
Centipat
Daha fazla
12400f, RTX 3060 kullanıyordum. İşlemci durmadan sorun veriyordu ve en sonunda yandı. Ekran kartında bir sorun yoktu gayet memnundum ve zaten ben işlemci tarafında AMD en mantıklısıdır dedim, ekran kartı tarafında F/P olarak AMD daha iyi olsada bütçe sorunu yoksa güncel olarak Nvida almak daha iyidir tabii ki, ama şu açıdan bakarsak RX 9070 XT ile RTX 5070ti hemen çoğu yerde denkler veya birbirlerini ufak farklar ile geçtikleri yerler oluyor, RT performansında FSR 4 ile AMD oldukça güzel oldu çoğu yerde RT performansı olarak 9070 XT ve RTX 5070ti hemen hemen kafa kafaya geliyor, yani nerdeyse doğru duruş bir farkı olmayan iki kart arasında 10k fiyat farkı var. Sence bu durumda hangisini almak daha mantıklı?Dostum, bu forum gerçekten AMD fanboylarıyla dolu. Intel işlemciye kötü demek için bilgisiz olmak gerekiyor. Intel'i geçtim, Nvidia gibi bir markaya bile "saçmalık" demek...Sayenizde kahkaha attım, teşekkür ederim. Bu yazıya cevap vermemin sebebi, bazı kişilerin birkaç FPS daha fazla alacak diye hem AMD ekran kartı hem de AMD işlemci önermesi. Ancak bu tercihler, beraberinde AMD'nin diğer sorunlarıyla uğraşmayı da getiriyor. Ben de geçmişte AMD kullandım, sonrasında Intel'e geçtim ve benim için daha iyi oldu. Özellikle "Intel'de ısınma sorunu var" şeklinde yapılan yorumların ise gerçekle pek ilgisi yok.