35000 TL'ye NVIDIA ekran kartlı ve Intel işlemcili sistem önerisi

Dostum, bu forum gerçekten AMD fanboylarıyla dolu. Intel işlemciye kötü demek için bilgisiz olmak gerekiyor. Intel'i geçtim, Nvidia gibi bir markaya bile "saçmalık" demek... 😁 Sayenizde kahkaha attım, teşekkür ederim. Bu yazıya cevap vermemin sebebi, bazı kişilerin birkaç FPS daha fazla alacak diye hem AMD ekran kartı hem de AMD işlemci önermesi. Ancak bu tercihler, beraberinde AMD'nin diğer sorunlarıyla uğraşmayı da getiriyor. Ben de geçmişte AMD kullandım, sonrasında Intel'e geçtim ve benim için daha iyi oldu. Özellikle "Intel'de ısınma sorunu var" şeklinde yapılan yorumların ise gerçekle pek ilgisi yok.
12400f, RTX 3060 kullanıyordum. İşlemci durmadan sorun veriyordu ve en sonunda yandı. Ekran kartında bir sorun yoktu gayet memnundum ve zaten ben işlemci tarafında AMD en mantıklısıdır dedim, ekran kartı tarafında F/P olarak AMD daha iyi olsada bütçe sorunu yoksa güncel olarak Nvida almak daha iyidir tabii ki, ama şu açıdan bakarsak RX 9070 XT ile RTX 5070ti hemen çoğu yerde denkler veya birbirlerini ufak farklar ile geçtikleri yerler oluyor, RT performansında FSR 4 ile AMD oldukça güzel oldu çoğu yerde RT performansı olarak 9070 XT ve RTX 5070ti hemen hemen kafa kafaya geliyor, yani nerdeyse doğru duruş bir farkı olmayan iki kart arasında 10k fiyat farkı var. Sence bu durumda hangisini almak daha mantıklı?

75-80 derece, o işlemci için normal sayılabilir çünkü Intel işlemcileri sıcaklığa karşı oldukça etkili bir şekilde çalışır. Ancak, bu sıcaklık sizi rahatsız ediyorsa, ekstra bir sıvı soğutucu takabilirsiniz.

Önerdiğiniz ve işlemcime uyumlu olan bir soğutucu var mı?

12400f, RTX 3060 kullanıyordum. İşlemci durmadan sorun veriyordu ve en sonunda yandı. Ekran kartında bir sorun yoktu gayet memnundum ve zaten ben işlemci tarafında AMD en mantıklısıdır dedim, ekran kartı tarafında F/P olarak AMD daha iyi olsada bütçe sorunu yoksa güncel olarak Nvida almak daha iyidir tabii ki, ama şu açıdan bakarsak RX 9070 XT ile RTX 5070ti hemen çoğu yerde denkler veya birbirlerini ufak farklar ile geçtikleri yerler oluyor, RT performansında FSR 4 ile AMD oldukça güzel oldu çoğu yerde RT performansı olarak 9070 XT ve RTX 5070ti hemen hemen kafa kafaya geliyor, yani nerdeyse doğru duruş bir farkı olmayan iki kart arasında 10k fiyat farkı var. Sence bu durumda hangisini almak daha mantıklı?
Gerçekten AMD’yi sevip sevmemenle ilgili hiçbir sorunum yok, ancak Intel, dünyadaki ilk işlemci firması. AMD, o zamanlar Intel’in tasarımlarına benzer şekilde işlemciler üretmeye çalıştı; daha sonra bu durum rekabete dönüştü ve ikisi de harika işlemciler haline geldi. Fakat Nvidia ve Intel, genel kitleye hitap etmek istiyor. Örneğin, Intel işlemciler kurumsal alanlarda ve şirketler tarafından da kullanılıyor, hatta ordu tarafından bile tercih ediliyor. Bu yüzden daha pahalı olabiliyor. Daha önce Intel kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım; hatta yıllarca oyunlar oynadım. Sonra AMD’ye geçtim, ardından yine Intel’e döndüm. Mesela, AMD ekran kartı kullanan bir arkadaşım var, daha bir hafta önce Ghost of Tsushima oynamak istedi, fakat ekran kartı oyunu açmadı ve driver sorunu yaşadı. Oysa ekran kartı yeni, eskide değil. Böyle sorunlar olabiliyor. Dediğim gibi, Nvidia, Intel ve AMD hepsi birbirinden iyi; sadece bir şeyin kötü olmadı halde şu kötü bunun performansı düşük gibi yanlış yönlendirmeleri sevmiyorum.

Bu konuda daha bilgili biri cevap verse daha iyi olur diye düşünüyorum. Kasanın tam boyutunu bilmediğim için varsayımlarla öneri yapmak iyi olmaz. En kötü, alacağınız yerdeki bilgili kişilere sorarsanız, onlar seve seve yardımcı olurlar. Ama dediğim gibi, o işlemci için çok güçlü bir soğutucu şart değil. Eski kasamda i5 vardı, çok akıcı bir şekilde en yeni nesil oyunları bile oynatıyordu.

14400f için bu fazlasıyla yeterli olacaktır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı