Çözüldü 3600 sistem aniden kendini kapatıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gencay Özköse

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
  • AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
  • EVGA RTX 3060 GPU.
  • T-Force Delta 2x8 GB RAM.
  • MSI B450 S2H anakart.
  • Zalman 650/80+ PSU.
  • 500GB Samsung EVO SSD.
  • 1 TB Seagate HDD.
Arkadaşlar öncelikle merhaba,

Yukarıda belirttiğim sistemi 3 gün önce çalıştırmaya başladım. Bu süre içerisinde Ultra ayarlarda bazı oyunları (şimdiye kadar Hunt Showdown ve Red Dead Redemption 2) oynadım. 2 gün önce bir kere bilgisayar kendini kapattı daha sonra başlattığımda ekrana görüntü gelmedi. Sonrasında tekrar kapatıp açtım ve kullanmaya devam ettim. Bugün yine Hunt Showdown oyarken bilgisayar aniden kendini kapattı ve bir süre kendi kendine yeniden başlatıp en sonunda beni kurtarma ekranına yönlendirdi. Kurtarma işlemini başlatmak istedim fakat parolayı doğru girdiğim halde kabul etmeyince kapat tuşuna bastım ve bilgisayar kapandı. Ancak tekrar başlatmak için bastığımda sadece RAM'lerin RGB ışıkları yandı ve bilgisayarda başka çalışan hiçbir şey olmadı. Bir süre sonra RAM'lerden birini çıkardım bir saat kadar bekledim ve tekrar taktım bilgisayar yeniden çalışmaya başladı. Ancak yine Hunt Showdown oyununa girerken bilgisayar hemen kendini tekrar kapattı. Şu anda bilgisayar çalışıyor ancak oyuna girince ya da girdikten belli bir süre geçtiğinde kapanıyor. Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam şimdi kasayı açıp baktım PSU markası ATX 550W 80+ Bronze'muş. Yorumları oldukça kötü. Bana yukarıdaki açıklamadaki PSU olduğunu söylediler. Kendim açıp bakmasam anlamayacağım. Bu arada anakart da Gigabyte marka, yanlış yazmışım. Sorun PSU'dan mıdır diyorsunuz?

Stok fan kullanmıyorum, Snowman markaydı sanırım, büyük bir CPU fanı kullanıyorum.

Hocam o marka çok sıkıntılı. Oyuna girdiğinizde cihazın güç tüketimi artıyor ve PSU cihazı beslemekte zorlanıyor. Bir süre sonra ısınıp PSU ısınıp kendini kapatıyor büyük ihtimal. Keşke daha iyi bir PSU alsaydınız. PSU en önemli parça şakaya gelmez, tüm sistemi yakar.
PSU değiştirmeden önce, oyun içindeki sıcaklık değerlerini izle. Eğer yüksekse sıcaklıkların, termal macun yenilemeyi dene ve kasanın hava akışının iyi olduğundan emin ol.
Eğer sorun sıcaklık değilse, ondan sonra diğer parçalar üzerine yoğunlaşırsın.
 
PSU değiştirmeden önce, oyun içindeki sıcaklık değerlerini izle. Eğer yüksekse sıcaklıkların, termal macun yenilemeyi dene ve kasanın hava akışının iyi olduğundan emin ol.
Eğer sorun sıcaklık değilse, ondan sonra diğer parçalar üzerine yoğunlaşırsın.

Hocam sıcaklık değerleri gayet normal şu an elimde FSP Pro Hyper 650W 80+ Bronze PSU bulunuyor bir de böyle deneyeceğim.
Merhaba herkese, sorun PSU'daymış. Şu anda kullandığım FSP Hyper 650W 80+ Bronze ile hiçbir sorun yaşamıyorum, dolayısıyla sorun çözüldü diyebilirim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı