3600X 85 derece oluyor

Rampage Imposing Pro
Bütçem Maximum 1000 TL şuan 😂
Mevcut işlemci için çok uçmaya gerek yok. Aşağıdaki ürün fazlasıyla yeterli gelir.

Rampage Imposing Pro
Bütçem Maximum 1000 TL şuan 😂
Kasa tam olarak önden hava alamıyor gibi ama tamamen de kapalı değil. İdare eder. Önerilen ID Cooling'i alabilirsiniz. Veya illa 1000 liramı kullanayım derseniz Scythe Fume 2, Mugen 5 gibi modellere de yönelebilirsiniz. Sıvı soğutma gibi performansları var.

Kasa tam olarak önden hava alamıyor gibi ama tamamen de kapalı değil. İdare eder. Önerilen ID Cooling'i alabilirsiniz. Veya illa 1000 liramı kullanayım derseniz Scythe Fume 2, Mugen 5 gibi modellere de yönelebilirsiniz. Sıvı soğutma gibi performansları var.
Peki biraz daha bütçemi arttırıp sıvı soğutma alsam bu işlemci için fazla mı olur işin doğrusu sağlıklı ve uzun ömürlü birşey olsun istiyorum çünkü kullanacağım bu sistemi

Peki biraz daha bütçemi arttırıp sıvı soğutma alsam bu işlemci için fazla mı olur işin doğrusu sağlıklı ve uzun ömürlü birşey olsun istiyorum çünkü kullanacağım bu sistemi
Yani görsellik açısından sıvı soğutma daha iyi oluyor, hem kasada yer kaplamıyor. 240mm sıvı soğutmalara kafa tutar ama bu soğutucu. Fazladan 600-700 lira daha vermeye gerek yok aslında yakın zamanda işlemci değişmeyecekseniz. Hatta yukarıdaki ID Cooling bile stok değerler için fazlasıyla yeter 3600X'e.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki biraz daha bütçemi arttırıp sıvı soğutma alsam bu işlemci için fazla mı olur işin doğrusu sağlıklı ve uzun ömürlü bir şey olsun istiyorum çünkü kullanacağım bu sistemi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Size sunduğum soğutucunun R5 5600X gibi bir işlemciye kadar yolu var zaten. Ayrıca hava soğutmalar, sıvı soğutmalara oranla daha uzun ömürlüdür.

Size sunduğum soğutucunun R5 5600X gibi bir işlemciye kadar yolu var zaten. Ayrıca hava soğutmalar, sıvı soğutmalara oranla daha uzun ömürlüdür.

Tekrardan merhaba şimdi deneme amaçlı biostan CPU frekans değerini 3800 sabit yaptım şuan 72 derecenin üstüne çıkmıyor burda anormal bir durum var mı test ettiğimde oyunlarda performans kaybı yok gibi sanırım

Tekrardan merhaba şimdi deneme amaçlı BIOS'tan CPU frekans değerini 3800 sabit yaptım şu an 72 derecenin üstüne çıkmıyor burada anormal bir durum var mı test ettiğimde oyunlarda performans kaybı yok gibi sanırım
Siz bu durumda işlemci Boost edilmesin istiyorsunuz. Temelde sıcaklığı düşürür ama performans kaybı olmaması mümkün değil. Çünkü bu şekilde R5 2600 sahibi gibi bir şey oluyorsunuz. Tabii ekran kartınızı bilemiyorum ama beslenmesi gereken durumlarda ya da işlemcinin öncelikli olduğu oyunlarda fark gözlemlenebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı