3600X ve RTX 2060 Super Sistem

Condy

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Sistemin siparişini an itibarı ile vermiş bulunmaktayım, yanlış bir şeyler var mı?
  • AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
  • GIGABYTE B450 AORUS M 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
  • XPG 16GB (2x8GB) Spectrix D41 RGB Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
  • ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 SUPER Advanced Edition 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB Tempered Glass 550W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
  • XPG 512GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 2300MB Yazma)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin siparişini an itibarı ile vermiş bulunmaktayım, yanlış bir şeyler var mı?
  • AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
  • GIGABYTE B450 AORUS M 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
  • XPG 16GB (2x8GB) Spectrix D41 RGB Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
  • ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 SUPER Advanced Edition 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB Tempered Glass 550W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
  • XPG 512GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 2300MB Yazma)
Ramlerin MHz hızı düşük kalabilir.

-Ram hızları amd için ideal frekansta değil.
-Kasa ile gelen PSU’lar biraz kalitesiz yanda fazla fan sesi yapan psu’lardan olabiliyor.
-550w bir iki tık üstü psu tercih ederdim yerinizde olsam. Asus ekran kartı için desteklenen psu 500w diyor. Bu kadar sınırda kalmak çok sağlıklı olmayabilir.

-Ram hızları amd için ideal frekansta değil.
-Kasa ile gelen PSU’lar biraz kalitesiz yanda fazla fan sesi yapan psu’lardan olabiliyor.
-550w bir iki tık üstü psu tercih ederdim yerinizde olsam. Asus ekran kartı için desteklenen psu 500w diyor. Bu kadar sınırda kalmak çok sağlıklı olmayabilir.
1. Ne demek istediğinizi tam anlayamadım.
2. Kasanın içindeki PSU "VS 550" olması lazım.
3. 550W 80+ bir PSU, RTX 2060 Super için yeterli gelir diye düşünüyorum.

1. Amd'nin ince narin nazenin halleri yani, hep bahsedilen sweet spot durumundan bahsettim.
2. Markasını bilmediğim için genel olarak söyledim. Kasa+PSU ile markette olan ürünlerde, psu kaliteszliği ya da gürültü fazla olabiliyor.
3. Yeter tabii ki, ama ben her zaman tavsiye edilen seviyeden bir tık üstteki psu'yu tercih etmenin zarar getirmeyeceği kanısındayım.
1. Amd'nin ince narin nazenin halleri yani, hep bahsedilen sweet spot durumundan bahsettim.
2. Markasını bilmediğim için genel olarak söyledim. Kasa+PSU ile markette olan ürünlerde, psu kaliteszliği ya da gürültü fazla olabiliyor.
3. Yeter tabii ki, ama ben her zaman tavsiye edilen seviyeden bir tık üstteki psu'yu tercih etmenin zarar getirmeyeceği kanısındayım.
Render işleri gibi iş odaklı kullanmıyacaksanız ryzen 5 işinizi görecektir. Ryzen 7 nin performansını çoklu çekirdek kullanan oyunlarda hissedebilirsiniz sadece.
1. Ne demek istediğinizi tam anlayamadım.
2. Kasanın içindeki PSU "VS 550" olması lazım.
3. 550W 80+ bir PSU, RTX 2060 Super için yeterli gelir diye düşünüyorum.
Ram hızları yeterli değil demek istemedim.
Yanlış anlaşılmasın.
Amd ram konusunda İntel'e göre farklı ılıman çalıştığı istediği aralıkta değil demek istedim. 3000mhz ile de sorun yaşamaz tabi konu sahibi.

Dosya Ekleri

• photo_2019-12-31_00-10-15.jpg
    photo_2019-12-31_00-10-15.jpg
    87,3 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Sistemi 8500tlye topladım (monitör dahil onu eklememişim) bütçem bu kadarına el verdi, psu sıkınto yaratırsa onu değiştiririm ilerde, yorumlarınız için teşekkürler

Sistemi 8500tlye topladım (monitör dahil onu eklememişim) bütçem bu kadarına el verdi, psu sıkınto yaratırsa onu değiştiririm ilerde, yorumlarınız için teşekkürler

Ram Mhz'leri düşük kaldığından AMD'de sorun yaşaman olağan en az 3200 almak gerekiyor ideal olanı ise 3600'dür bu normalde her yerde yazar.
Monitör ne aldığınıza göre sistemin pahalılığına yorum yapmadım :) Ama biraz pahalı gibi geldi bana.

Hayırlı olsun bu arada RAM dışında sorun yaşamazsın muhtemelen.

Ram Mhz'leri düşük kaldığından AMD'de sorun yaşaman olağan en az 3200 almak gerekiyor ideal olanı ise 3600'dür bu normalde her yerde yazar.
Monitör ne aldığınıza göre sistemin pahalılığına yorum yapmadım :) Ama biraz pahalı gibi geldi bana.

Hayırlı olsun bu arada RAM dışında sorun yaşamazsın muhtemelen.

sorun derken ne gibi bi sorunla karşılaşırım performansları bana yeterli 3k ile 3200 arasında pek performans farkı yok diye biliyorum

monitörüm samsung 144hz 1ms curved

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı